Amerikanske influencere dropper TikTok

4

Donald Trump har kørt en skræmme kampagne mod TikTok, som virker i USA. Flere store influencere har valgt at droppe det sociale medie.

Den amerikanske præsident Donald Trump har kørt en kampagne på Facebook, hvor han har advaret mod brug af den populære kinesiske app TikTok. Trump har blandt andet beskyldt selskabet bag appen for at spionere på vegne af den kinesiske regering. Dette startede efter, at brugere af TikTok saboterede et af hans vælgermøder i juni.

Ekspert: Slet TikTok med det samme

Flere amerikanske profiler på TikTok har lyttet til kritikken og valgt at forlade mediet. En af dem er 18-årige Josh Richards, som ellers har mere end 20 millioner følgere på TikTok. Det skriver DR.dk.

-”Efter at have været vidne til USA og andre landes bekymringer over TikTok – og mit ansvar for at beskytte og lede mine følgere og andre influencere taget i betragtning – har jeg fulgt mine instinkter som iværksætter og sat mig for at finde en anden løsning,” udtaler Josh Richards ifølge Ritzau.

Derfor skifter Josh Richards nu til appen Thriller, der er direkte konkurrent til TikTok.

Thriller har hyret Josh Richards, samt tre andre store profiler på TikTok (Griffin Johnson, Noah Beck og Anthony Reeves) til at opfordre deres fans til at følge med.

TikTok har generelt fået meget kritik for datasikkerheden omkring brugernes privatliv – eller mangel på samme. Her er meldingen fra flere dog, at der ikke er privatliv på internettet generelt.

Datatilsynet: Nu skal TikTok undersøges

Den danske influencer på TikTok, Rasmus Kolbe aka Lakserytteren, har valgt ikke at slette hans profil eller droppe at være tilstede på TikTok. Rasmus Kolbe har 1,2 millioner følgere på TikTok

Mere til historien

Konkurrenten Thriller har blandt andet rapperne Lil Wayne og Snoop Dogg som investorer, derudover har selskabet bag appen base i Los Angeles.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer