Amerikanske influencere dropper TikTok

Donald Trump har kørt en skræmme kampagne mod TikTok, som virker i USA. Flere store influencere har valgt at droppe det sociale medie.

Den amerikanske præsident Donald Trump har kørt en kampagne på Facebook, hvor han har advaret mod brug af den populære kinesiske app TikTok. Trump har blandt andet beskyldt selskabet bag appen for at spionere på vegne af den kinesiske regering. Dette startede efter, at brugere af TikTok saboterede et af hans vælgermøder i juni.

Ekspert: Slet TikTok med det samme

Flere amerikanske profiler på TikTok har lyttet til kritikken og valgt at forlade mediet. En af dem er 18-årige Josh Richards, som ellers har mere end 20 millioner følgere på TikTok. Det skriver DR.dk.

-”Efter at have været vidne til USA og andre landes bekymringer over TikTok – og mit ansvar for at beskytte og lede mine følgere og andre influencere taget i betragtning – har jeg fulgt mine instinkter som iværksætter og sat mig for at finde en anden løsning,” udtaler Josh Richards ifølge Ritzau.

Derfor skifter Josh Richards nu til appen Thriller, der er direkte konkurrent til TikTok.

Thriller har hyret Josh Richards, samt tre andre store profiler på TikTok (Griffin Johnson, Noah Beck og Anthony Reeves) til at opfordre deres fans til at følge med.

TikTok har generelt fået meget kritik for datasikkerheden omkring brugernes privatliv – eller mangel på samme. Her er meldingen fra flere dog, at der ikke er privatliv på internettet generelt.

Datatilsynet: Nu skal TikTok undersøges

Den danske influencer på TikTok, Rasmus Kolbe aka Lakserytteren, har valgt ikke at slette hans profil eller droppe at være tilstede på TikTok. Rasmus Kolbe har 1,2 millioner følgere på TikTok

Mere til historien

Konkurrenten Thriller har blandt andet rapperne Lil Wayne og Snoop Dogg som investorer, derudover har selskabet bag appen base i Los Angeles.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram