Så varm må din telefon blive i sommersolen

15

TIP: Sommervarmen kan sætte din smartphone i undtagelsestilstand, hvor den lukker ned. Hvor meget varme kan din mobil holde til? Læs med her.

varm telefon sommer
Sådan ser det ud, når en iPhone lukker med fordi den har det for varmt (Foto: MereMobil.dk)

Solen skinner fra en skyfri himmel og temperaturen er et godt stykke over 20 grader. Det hindrer ikke vores brug af smartphonen, men ligesom os mennesker så sveder telefonen faktisk også – blot på en anden måde.

Varmen fra sommerens sol får mange til at gruble over spørgsmålet: Hvor varm må mobilen blive før den tager skade?

Smartphonen har det bedst, når den anvendes i temperaturer mellem 0 og 35 grader i omgivelserne. Er telefonen ikke i drift, kan den tåle at være i temperaturer mellem -20 og +45 graders celsius. Dette er Apples officielle vejledning, men andre telefoner kan have andre grænser.

Hvis telefonen får det for varmt, reduceres ydelsen. Du vil opleve, at det går langsommere på nettet, apps åbner langsommere og lysstyrken på skærmen reduceres.

Du kan også komme ud for, at radiodelen i telefonen forsinkes Det kan give dårligere dækning fra mobilnetværket, Wi-Fi og Bluetooth.

Når telefonen igen “kan få luft” vil telefonen igen fungere normalt.

Telefonen lukker ned, når den bliver for varm

Hvis din iPhone eller Android smartphone bliver så varm, at komponenterne og batteriet kan tage skade, så sætter mobilen sig selv i en beskyttelsestilstand, hvor den lukker helt ned.

Skærmen vil typisk vise en advarsel om, at telefonen skal flyttes til et køligere sted og have lov til at køle ned, inden du kan bruge den.

Du skal ikke være bekymret, hvis denne undtagelsestilstand indtræffer på din iPhone eller Android. Faktisk kan telefonen og batteriet tåle en del varme, skriver Tek.no.

– ”I udgangspunktet gør det (varmen, red.) ikke permanent skade på telefonen, inden for rimelighedens grænser,” fortæller kommunikationschef i Eplehuset, Hallvard Opheim, til det norske medie.

APPTIP: Sådan tjekker du badevandstemperaturen

Nedkøling i fryser og køleskab er ’no go’

Selvom det er fristende at lægge smartphonen i fryseren, så den køles hurtigt ned, er dette en dårlig idé.

Køleskabe og frysere kan påføre telefonen uoprettelige skader, da du risikerer, at der udvikles kondens inde i telefonen. Dette kan give væskeskade, som ikke er dækket af reklamationsretten.

Sådan behandler du mobilen i sommervarmen

  • Undgå at lægge din mobil direkte i solen eller i en varm bil.
  • Overopheder mobilen så køl den langsomt af. Køleskab eller fryser er ’no go’.
  • Læg ikke din mobil sammen med fugtige håndklæder og badetøj.
  • Opbevar ikke mobilen for tæt på kroppen, hvor den udsættes for fugt og sved.
  • Udsæt ikke din telefon for store temperaturskift. Det kan skabe kondens og væskeskader.
  • Bliver din mobil våd, så tag omgående batteriet af og lad delene tørre HELT (hvis batteriet kan tages ud). Alternativt så sluk telefonen hurtigst muligt.
  • Sand kan komme ind over alt. Blæs forsigtigt sand ud af hullerne med trykluft.
  • Brug en vandtæt mobiltaske, men pas på kondens.

GUIDE: Hjælp min mobil har fået en fugt- eller væskeskade – hvad gør jeg?

Vil du vide mere om hvordan sommeren og mobilen bedst kan enes så læs artiklen: Sådan passer du på smartphonen i sommervarmen.

Mere til historien

Tænk dig godt om, inden du smider telefonen i sandet ved stranden. Fugt, sand og vand er nemlig ikke dækket af reklamationsretten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer