Så varmt er badevandet i Danmark – 2020

0

Når vandtemperaturen ved fjorde og kyster runder 19 grader, er det officielt en badedag. Læs her hvordan du tjekker badevandstemperaturen.

Strand badevand
Badevandstemperaturen skal runde 19 grader, hvis vi officielt kan kalde dagen for en “badedag” (Foto: MereMobil.dk)

Når badevandstemperaturen rammer 19 grader i gennemsnit på landsplan, er det officielt en badedag. Dette er TV 2 Vejrets officielle definition på, hvornår vandet ved kyster og fjorde er varmt nok til at udgøre en badedag.

OBS: Denne artikel er opdateret… Læs den nye udgave med det seneste om badevandet her.

Målingerne af badevandstemperaturen begynder i 2020-sæsonen mandag den 22. juni. Den 9. august stopper målingerne af badevandet for denne sæson.

Du kan tjekke badevandstemperaturen på TV 2 Vejrets website og i appen TV 2 Vejr til Android og iPhone.

Gennem årene har mange alternative badevandsapps set dagens lys. Fællesnævneren for disse apps er, at de enten fungerer meget dårligt eller ikke indeholder præcise data. Derfor anbefaler vi, at du benytter TV 2 Vejret, når du skal tjekket temperaturen på badevandet langs de danske kyster.

Hvis du har et tip til andre steder, hvor badevandstemperaturen kan tjekkes, så kom gerne med dine tips i kommentarfeltet herunder.

Selvom du ikke synes badevandet passer godt til din krop, uanset temperatur, kan det alligevel være forfriskende at tilbringe en varm sommerdag langs Danmarks 8.750 kilometer lange kystlinje. Temperaturen langs kysterne er nemlig ofte lavere end inde i landet.

TIP: Pas på! Stand, fugt og vand i mobilen er ikke dækket

FAKTA OM BADEVAND: Temperaturen på badevandet stiger en halv grad hver dag, når vi har varme sommerdage, hvor solen hamrer ned over landet og kysterne. I udgangspunktet er vandet varmest, når der er pålandsvind. Badevandstemperaturen er i starten af sæsonen lavest ved Vestkysten og Bornholm. Det oplyser TV 2 Vejret.

Når solen skinner så husk solrådene: Skygge, solhat og solcreme. Følg også med i de daglige målinger af solens UV-stråling – kendt som UV-indeks.

Mere til historien

Badevandstemperaturen er blevet målt i 24 år af TV 2 Vejret. Det er frivillige ved 88 strande, der foretager målingerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer