Så varmt er badevandet i Danmark - 2020

Når vandtemperaturen ved fjorde og kyster runder 19 grader, er det officielt en badedag. Læs her hvordan du tjekker badevandstemperaturen.

Strand badevand
Badevandstemperaturen skal runde 19 grader, hvis vi officielt kan kalde dagen for en "badedag" (Foto: MereMobil.dk)

Når badevandstemperaturen rammer 19 grader i gennemsnit på landsplan, er det officielt en badedag. Dette er TV 2 Vejrets officielle definition på, hvornår vandet ved kyster og fjorde er varmt nok til at udgøre en badedag.

OBS: Denne artikel er opdateret... Læs den nye udgave med det seneste om badevandet her.

Målingerne af badevandstemperaturen begynder i 2020-sæsonen mandag den 22. juni. Den 9. august stopper målingerne af badevandet for denne sæson.

Du kan tjekke badevandstemperaturen på TV 2 Vejrets website og i appen TV 2 Vejr til Android og iPhone.

Gennem årene har mange alternative badevandsapps set dagens lys. Fællesnævneren for disse apps er, at de enten fungerer meget dårligt eller ikke indeholder præcise data. Derfor anbefaler vi, at du benytter TV 2 Vejret, når du skal tjekket temperaturen på badevandet langs de danske kyster.

Hvis du har et tip til andre steder, hvor badevandstemperaturen kan tjekkes, så kom gerne med dine tips i kommentarfeltet herunder.

Selvom du ikke synes badevandet passer godt til din krop, uanset temperatur, kan det alligevel være forfriskende at tilbringe en varm sommerdag langs Danmarks 8.750 kilometer lange kystlinje. Temperaturen langs kysterne er nemlig ofte lavere end inde i landet.

TIP: Pas på! Stand, fugt og vand i mobilen er ikke dækket

FAKTA OM BADEVAND: Temperaturen på badevandet stiger en halv grad hver dag, når vi har varme sommerdage, hvor solen hamrer ned over landet og kysterne. I udgangspunktet er vandet varmest, når der er pålandsvind. Badevandstemperaturen er i starten af sæsonen lavest ved Vestkysten og Bornholm. Det oplyser TV 2 Vejret.

Når solen skinner så husk solrådene: Skygge, solhat og solcreme. Følg også med i de daglige målinger af solens UV-stråling – kendt som UV-indeks.

Mere til historien

Badevandstemperaturen er blevet målt i 24 år af TV 2 Vejret. Det er frivillige ved 88 strande, der foretager målingerne.

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Streaming har overhalet flow-TV i Danmark

Så nåede vi vendepunktet. Flere danske forbrugere streamer mere end de ser traditionelt tv. Det oplyser TV 2.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram