Podcast-kurven knækkede - mindre lytning

Når danskerne ikke pendler på arbejde, så går podcastkurven nedad. Det viser nye tal fra Dansk Podcast Index. MereMobil.dk har dog ikke oplevet fald.

Podcast mikrofon
Med over 34 downloads af "Mads & Monopolet" kan vi på MereMobil.dk godt pakke sammen med vores techpodcast. DR's populære program er 1 milion downloads foran sin nærmeste konkurrent (Foto: Maciej)

Der kan sættes lighedstegn mellem pendling og podcast. Det viser de seneste tal fra Dansk Podcast Index.

Et tydeligt bevis er, at der siden statsminister Mette Frederiksen (S) og den socialdemokraitske regering indførte restriktioner på grund af corponapandemien, er der sket et væsentligt fald downloadede/streamede podcasts.

Det skriver Medietrends på baggrund af de seneste tal.

Tallene viser at podcasting faldt med 17 procent i de første fem uger af nedlukningen. Herefter retter tallene sig, men ender alligevel med et samlet fald på 11 procent i coronaperioden (uge 12-18) i forhold til årets første uger (1-11), skriver Medietrends.

Faldet peger klart på, at danskerne ikke har pendlet under coronaen, men har arbejdet hjemmefra. Derfor de ikke har podcastet under rejsen fra A til B.

Populære emner er "skærme" og "streaming"

For vores techpodcast her på MereMobil.dk har der også været ændringer siden nedlukningen af Danmark den 11. marts.

Her er der heldigvis ikke tale om udsving på tocifrede procenter, men en generelt stigende tendens. Udviklingen følger podcastens udviklingsstatistik, der viser, at der fortsat kommer flere lyttere til.

Den mest populære episode i den aktuelle sæson er episode 70 med titlen "Hvor genialt er 120 Hz skærme egentligt". Episoden, hvor vores redaktør John G. sammen med kulturkommentartor Niels Frid-Nielsen, sætter fokus på, hvorfor streaming er så vanvittigt populært.

Danmarks mest populære podcast er uden sidestykke DR's monstersucces "Mads & Monopolet". Siden Dansk Podcast Index begyndte at samle tal sammen i juni sidste år er "Mads & Monopolet" blevet downloaded knap 34 millioner gange. Det godt én million gange mere end de nærmeste fire konkurrenter tilsammen.

Podcasts fra MereMobil.dk finder du i kategorien podcasts samt i alle podcasts-apps samt på Spotify og Podimo.

Mere til historien

Der i det forløbne år downloadet/streamet 156 millioner episoder af flere end 1.500 podcastserier. Det svarer til flere end tre millioner om ugen, noterer Medietrends.

Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
Disney+ har store forventninger til reklameudgave

Størstedelen af brugerne af Disney+ vil tilvælge reklameudgaven, forlyder det.

(mere…)
Navneskifte: Viaplay satser alt på streaming

KORT NYT: Der skal satses alt på streaming. Derfor skifter Nordic Entertainment Group (Nent) navn til Viaplay.

(mere…)
Disney+ vil få 4 minutters reklamer i timen

Der tales meget om en billigere reklamebaseret variant af Disney+. Nu forlyder det, at den får 4 minutters reklame per time.

(mere…)
Disney+ går flot frem i første kvartal

KORT NYT: Modsat Netflix så har flere af konkurrenterne positive kvartalsregnskaber. Disney+ har næsten fået 8 millioner nye abonnenter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram