Podcast-kurven knækkede - mindre lytning

Når danskerne ikke pendler på arbejde, så går podcastkurven nedad. Det viser nye tal fra Dansk Podcast Index. MereMobil.dk har dog ikke oplevet fald.

Podcast mikrofon
Med over 34 downloads af "Mads & Monopolet" kan vi på MereMobil.dk godt pakke sammen med vores techpodcast. DR's populære program er 1 milion downloads foran sin nærmeste konkurrent (Foto: Maciej)

Der kan sættes lighedstegn mellem pendling og podcast. Det viser de seneste tal fra Dansk Podcast Index.

Et tydeligt bevis er, at der siden statsminister Mette Frederiksen (S) og den socialdemokraitske regering indførte restriktioner på grund af corponapandemien, er der sket et væsentligt fald downloadede/streamede podcasts.

Det skriver Medietrends på baggrund af de seneste tal.

Tallene viser at podcasting faldt med 17 procent i de første fem uger af nedlukningen. Herefter retter tallene sig, men ender alligevel med et samlet fald på 11 procent i coronaperioden (uge 12-18) i forhold til årets første uger (1-11), skriver Medietrends.

Faldet peger klart på, at danskerne ikke har pendlet under coronaen, men har arbejdet hjemmefra. Derfor de ikke har podcastet under rejsen fra A til B.

Populære emner er "skærme" og "streaming"

For vores techpodcast her på MereMobil.dk har der også været ændringer siden nedlukningen af Danmark den 11. marts.

Her er der heldigvis ikke tale om udsving på tocifrede procenter, men en generelt stigende tendens. Udviklingen følger podcastens udviklingsstatistik, der viser, at der fortsat kommer flere lyttere til.

Den mest populære episode i den aktuelle sæson er episode 70 med titlen "Hvor genialt er 120 Hz skærme egentligt". Episoden, hvor vores redaktør John G. sammen med kulturkommentartor Niels Frid-Nielsen, sætter fokus på, hvorfor streaming er så vanvittigt populært.

Danmarks mest populære podcast er uden sidestykke DR's monstersucces "Mads & Monopolet". Siden Dansk Podcast Index begyndte at samle tal sammen i juni sidste år er "Mads & Monopolet" blevet downloaded knap 34 millioner gange. Det godt én million gange mere end de nærmeste fire konkurrenter tilsammen.

Podcasts fra MereMobil.dk finder du i kategorien podcasts samt i alle podcasts-apps samt på Spotify og Podimo.

Mere til historien

Der i det forløbne år downloadet/streamet 156 millioner episoder af flere end 1.500 podcastserier. Det svarer til flere end tre millioner om ugen, noterer Medietrends.

Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Norlys lancerer nyt tv-produkt

Norlys lancerer et nyt landsdækkende tv-produkt, hvor kunderne får større frihed til at vælge kanaler og streamingtjenester.

(mere…)
Netflix advarer danske kunder og tilbyder billigt abonnement

En advarsel mod kontodeling er på vej i mailboksen, men Netflix åbner samtidig for billig adgang til tjenesten.

(mere…)
HBO Max er nu ”bare” Max

Streamingtjenesten HBO Max har skiftet navn på det amerikanske marked og hedder nu blot Max.

(mere…)
TV 2 Play begrænser livekanaler

TV 2 strammer grebet. Slut med at se samme live-TV kanal fra TV 2 Play på to skærme samtidigt.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram