Nu kommer in-screen kameraerne

Selfie-kameraet gemmes nu under skærmen og kommer først til syne, når du vil skyde en selfie. In-screen-kamera ventes snart på markedet.

inscreen-camera
Visionox har skabt en OLED-skærm, der lader kameraet blive gemt under skærmen

Vores smartphones har over tid fået flere og flere funktioner, hvilket frontkamera-sektionen er et tydeligt eksempel på. Da Apple med iPhone X i 2017 introducerede 3D-scanning til ansigtsgenkendelse, blev en notch introduceret for at få plads til flere sensorer.

Andre mobilproducenter har telefoner med to frontkameraer. Også her, har der været brug for at designe toppen på telefonerne anderledes. Men nu går ”notch”- og ”punchhole”-designs mod afvikling.

Den kinesiske producent af OLED-skærme, Visionox, har startet masseproduktion af skærme, hvor selfie-kameraet er gemt under skærmen. Twitterbrugeren Ice Univers har således postet en promotionvideo for teknologien. Du kan se video herunder.

Ifølge Visionox vil skærme med indbygget kamera nå ud på markedet inden længe.

Med tiltaget fra Visionox bliver det muligt for mobilproducenterne at skabe telefoner med et ægte full-screen-design uden notches og huller.

Visionox er lykkedes med at benytte nogle materialer, som giver en højere gennemsigtighed på OLED-skærmpanelerne, hvilket har skubbet udviklingen af in-screen kameraerne fremad.

Sådan er kameraet i OnePlus 8 Pro

Prototyperne kom sidste år

Sidste år fremviste Xiaomi og Oppo prototyper på in-screen kamerateknologi, men ingen af dem har endnu annonceret kommercielle produkter. Bag Oppo står techgiganten BBK Electronics, der ligeledes ejer OnePlus, Vivo og Realme.

Hvis in-screen teknologien står an, er det ikke utænkeligt, at Oppo og Xiaomi bliver blandt de første, til at udnytte muligheden. Herefter vil en OnePlus-telefon med in-screen kamera være højst tænkeligt.

Xiaomi klarer sig for tiden godt på nogle internationale markeder, herunder Kina. Xiaomi er således den eneste mobilproducent, der i første kvartal 2020 blev noteret for en fremgang i salget. Både Samsung, Apple, Huawei og Oppo gik tilbage.

De største mobilproducenter er under massivt pres

Mere til historien

Ifølge rygterne arbejder Samsung også på skærme hvor kamerateknologien er gemt inde i skærmen.

iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
Ingen skærmtid til børn under 2 år
(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
Så kort tid holder skærmene på Galaxy Z Flip5 og Z Fold5 i koldt vejr

Galaxy Z Flip 5 og Fold 5 klarer 200.000 foldninger, men LANGT mindre hvis vejret er rigtigt koldt.

(mere…)
I dag slettes billederne: Apple Fotostream lukker

Nu er det sidste chance for at redde dine billeder i Fotostream på iPhone og andre Apple-enheder.

(mere…)
Sony Xperia 1 V: Mere lys og mindre støj på billederne

Kameraet i Sony Xperia 1 V er helt nyt. Jeg ser her nærmere på nogle af forbedringerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram