Nu kommer in-screen kameraerne

Selfie-kameraet gemmes nu under skærmen og kommer først til syne, når du vil skyde en selfie. In-screen-kamera ventes snart på markedet.

inscreen-camera
Visionox har skabt en OLED-skærm, der lader kameraet blive gemt under skærmen

Vores smartphones har over tid fået flere og flere funktioner, hvilket frontkamera-sektionen er et tydeligt eksempel på. Da Apple med iPhone X i 2017 introducerede 3D-scanning til ansigtsgenkendelse, blev en notch introduceret for at få plads til flere sensorer.

Andre mobilproducenter har telefoner med to frontkameraer. Også her, har der været brug for at designe toppen på telefonerne anderledes. Men nu går ”notch”- og ”punchhole”-designs mod afvikling.

Den kinesiske producent af OLED-skærme, Visionox, har startet masseproduktion af skærme, hvor selfie-kameraet er gemt under skærmen. Twitterbrugeren Ice Univers har således postet en promotionvideo for teknologien. Du kan se video herunder.

Ifølge Visionox vil skærme med indbygget kamera nå ud på markedet inden længe.

Med tiltaget fra Visionox bliver det muligt for mobilproducenterne at skabe telefoner med et ægte full-screen-design uden notches og huller.

Visionox er lykkedes med at benytte nogle materialer, som giver en højere gennemsigtighed på OLED-skærmpanelerne, hvilket har skubbet udviklingen af in-screen kameraerne fremad.

Sådan er kameraet i OnePlus 8 Pro

Prototyperne kom sidste år

Sidste år fremviste Xiaomi og Oppo prototyper på in-screen kamerateknologi, men ingen af dem har endnu annonceret kommercielle produkter. Bag Oppo står techgiganten BBK Electronics, der ligeledes ejer OnePlus, Vivo og Realme.

Hvis in-screen teknologien står an, er det ikke utænkeligt, at Oppo og Xiaomi bliver blandt de første, til at udnytte muligheden. Herefter vil en OnePlus-telefon med in-screen kamera være højst tænkeligt.

Xiaomi klarer sig for tiden godt på nogle internationale markeder, herunder Kina. Xiaomi er således den eneste mobilproducent, der i første kvartal 2020 blev noteret for en fremgang i salget. Både Samsung, Apple, Huawei og Oppo gik tilbage.

De største mobilproducenter er under massivt pres

Mere til historien

Ifølge rygterne arbejder Samsung også på skærme hvor kamerateknologien er gemt inde i skærmen.

Her er Xiaomis første Leica-telefoner

Leica-logoet kommer nu på en serie af Xiaomi-telefoner. Desværre er Xiaomi 12S-serien ikke planlagt til en dansk lancering.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram