De største mobilproducenter er under massivt pres

ANALYSE: De fem største smartphoneproducenter har været igennem et smerteligt første kvartal. En analyse konkluderer, at hver femte mobiltelefon ikke blev solgt.

Samsung Galaxy Z Flip
Trods store satsninger som klaptelefonen Galaxy Z Flip, så gik Samsungs mobilsalg 22,7 procent tilbage i årets første kvartal. Apple er også ramt. (Foto: MereMobil.dk)

Økonomisk usikkerhed som corona-pandemien er formentlig den væsentligste årsag til, at det globale salg af smartphones faldt med lidt mere end 20 procent i årets første kvartal.

Vurderingen står den amerikanske forsknings- og rådgivningsvirksomheden Gartner for. Vurderingen går ikke på, hvad der er sendt ud fra fabrikkerne, men salget hos slutbrugerne som dig og undertegnede.

Det er en så alvorlig tilbagegang, at forskningsanalytiker hos Gartner, Anshul Gupta, sætter streg under og siger, at det er det “værste fald nogensinde”.

For en måned siden var analysefirmaet Canalys ude med tal for, hvordan første kvartal var gået for udskibningen af smartphones

Her var nedgangen på 13 procent. Kinesiske Xiaomi, verdens fjerdestørste leverandør af mobiltelefoner, slap bedst ud af kvartalet.

Det er faktisk det samme billede som Gartner når frem til, når det kommer til salget hos slutbrugerne.

Samsung gik 22,7 procent tilbage

Slutbrugerne har nemlig vendt ryggen til Samsung, Huawei, Apple og Oppo, som sammen med Xiaomi er de fem største smartphoneproducenter.

Samsung er ifølge Gartner gået tilbage med 22,7 procent, Huawei med 27,3 procent, Apple med 8,2 procent, Oppo med 19,1 procent mens Xiaomi er noteret for en fremgang på 1,4 procent.

Anshul Gupta peger på Huawei som værende den producent, som står overfor de største udfordringer i 2020. Han gør opmærksom på, at Huawei ikke har adgang til de populære Google-apps og Google Play-butikken.

– “Det er usandsynligt, at Huawei vil tiltrække nye smartphone-købere på de internationale markeder,” konstaterer analytikeren.

Selvom man kan sige, at Apple med en tilbagegang på 8,2 procent er sluppet billigt i forhold til konkurrenterne, så drejer det sig ifølge Gartner alligevel om en svimlende tilbagegang på ikke færre end 41 millioner enheder.

Selvom mobilproducenterne presses af krisen, så er der fortsat gang i udviklingen af nye enheder. Samsung arbejder lige nu på Galaxy Note20-serien, der ventes lanceret efter sommer.

Mere til historien

Uden for top-5 må de “små” smartphoneproducenter også slås med covid-19’s globale halsgreb. Ifølge Gartner gik salget til slutbrugerne i den gruppe tilbage med samlet 24,2 procent.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Pixel-telefoner solgte helt vildt sidste år
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram