De største mobilproducenter er under massivt pres

ANALYSE: De fem største smartphoneproducenter har været igennem et smerteligt første kvartal. En analyse konkluderer, at hver femte mobiltelefon ikke blev solgt.

Samsung Galaxy Z Flip
Trods store satsninger som klaptelefonen Galaxy Z Flip, så gik Samsungs mobilsalg 22,7 procent tilbage i årets første kvartal. Apple er også ramt. (Foto: MereMobil.dk)

Økonomisk usikkerhed som corona-pandemien er formentlig den væsentligste årsag til, at det globale salg af smartphones faldt med lidt mere end 20 procent i årets første kvartal.

Vurderingen står den amerikanske forsknings- og rådgivningsvirksomheden Gartner for. Vurderingen går ikke på, hvad der er sendt ud fra fabrikkerne, men salget hos slutbrugerne som dig og undertegnede.

Det er en så alvorlig tilbagegang, at forskningsanalytiker hos Gartner, Anshul Gupta, sætter streg under og siger, at det er det "værste fald nogensinde".

For en måned siden var analysefirmaet Canalys ude med tal for, hvordan første kvartal var gået for udskibningen af smartphones

Her var nedgangen på 13 procent. Kinesiske Xiaomi, verdens fjerdestørste leverandør af mobiltelefoner, slap bedst ud af kvartalet.

Det er faktisk det samme billede som Gartner når frem til, når det kommer til salget hos slutbrugerne.

Samsung gik 22,7 procent tilbage

Slutbrugerne har nemlig vendt ryggen til Samsung, Huawei, Apple og Oppo, som sammen med Xiaomi er de fem største smartphoneproducenter.

Samsung er ifølge Gartner gået tilbage med 22,7 procent, Huawei med 27,3 procent, Apple med 8,2 procent, Oppo med 19,1 procent mens Xiaomi er noteret for en fremgang på 1,4 procent.

Anshul Gupta peger på Huawei som værende den producent, som står overfor de største udfordringer i 2020. Han gør opmærksom på, at Huawei ikke har adgang til de populære Google-apps og Google Play-butikken.

- "Det er usandsynligt, at Huawei vil tiltrække nye smartphone-købere på de internationale markeder," konstaterer analytikeren.

Selvom man kan sige, at Apple med en tilbagegang på 8,2 procent er sluppet billigt i forhold til konkurrenterne, så drejer det sig ifølge Gartner alligevel om en svimlende tilbagegang på ikke færre end 41 millioner enheder.

Selvom mobilproducenterne presses af krisen, så er der fortsat gang i udviklingen af nye enheder. Samsung arbejder lige nu på Galaxy Note20-serien, der ventes lanceret efter sommer.

Mere til historien

Uden for top-5 må de "små" smartphoneproducenter også slås med covid-19's globale halsgreb. Ifølge Gartner gik salget til slutbrugerne i den gruppe tilbage med samlet 24,2 procent.

Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
Galaxy S22 Ultra er den mest populære Samsung-telefon

Den mest populære telefon fra Samsung gennem længere tid er overraskende nok den dyreste. Galaxy S22 Ultra har solgt mere end 10 mio. styks.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram