Huawei og ZTE stemples nu som sikkerhedstrusler

En national sikkerhedstrussel. Det er hvad Huawei og ZTE, ifølge de amerikanske myndigheder er.

Huawei i Shenzhen
Huawei er en gigant i Kina såvel som i resten af verden, men presset vokser. Her ses en del af Huaweis kontorer i Shenzhen, Kina (Foto: MereMobil.dk)

Det er egentlig ikke en overraskelse, men nu hamres det fast med store søm. Huawei og ZTE anses af USA som “nationale sikkerhedstrusler”.

Det er Federal Communications Commission (FCC), kommunikationsmyndighederne i USA, der nu officielt betegner Huawei og ZTE som trusler mod amerikanernes sikkerhed, lyder det fra ITwatch med kilde i Bloomberg News.

Meldingen kommer fra FCC’s formand, Ajit Pai på Twitter. Du kan se det officielle tweet længere nede på siden.

Operatører af kommunikationsnetværk kan ikke, fordi firmaerne udgør en national sikkkerhedstrussel, modtage støtte, hvis de anvender teknologier fra et af de to selskaber, skriver ITwatch.

På MereMobil.dk har vi i vores seneste podcastepisode taget emnet op. Du kan blandt andet høre teleanalytiker John Strand, Strand Consult, fortælle, at konflikten mellem eksempelvis Huawei og USA ikke slutter, fordi der kommer en ny præsident i USA. Konflikten strækker sig nemlig helt tilbage til Obamas tid - og bakkes i øvrigt op af et flertal i kongressen.

Du kan høre hele episoden her samt i din favorit podcastapp.

Eksperten mener desuden, at man ikke skal bruge kinesisk teknologi til vital infrastruktur. Den historie kan du læse her.

Selvom Huawei ikke længere, på grund af konflikten, kan sælge nye telefoner med Googles apps og services, så har Huawei stadig et godt smartphonesalg i Danmark.

Fra januar til april i år var Huawei fortsat det trejdestørste mobilbrand i Danmark, målt på styksalg, med en markedsandel på 13 procent. Det er dog en tilbagegang fra cirka 20 procent i samme periode i 2019. Det viser tal fra analysevirksomheden GfK.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Officielt tweet fra FCC

Mere til historien

Når vi taler om konflikten mellem USA, Kina og Huawei fokuseres der ofte på adgangen til Googles apps og services. Konflikten handler om meget mere end dette. Det handler om beskyttelse af kritisk infrastruktur i vesten.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram