Huawei og ZTE stemples nu som sikkerhedstrusler

En national sikkerhedstrussel. Det er hvad Huawei og ZTE, ifølge de amerikanske myndigheder er.

Huawei i Shenzhen
Huawei er en gigant i Kina såvel som i resten af verden, men presset vokser. Her ses en del af Huaweis kontorer i Shenzhen, Kina (Foto: MereMobil.dk)

Det er egentlig ikke en overraskelse, men nu hamres det fast med store søm. Huawei og ZTE anses af USA som “nationale sikkerhedstrusler”.

Det er Federal Communications Commission (FCC), kommunikationsmyndighederne i USA, der nu officielt betegner Huawei og ZTE som trusler mod amerikanernes sikkerhed, lyder det fra ITwatch med kilde i Bloomberg News.

Meldingen kommer fra FCC’s formand, Ajit Pai på Twitter. Du kan se det officielle tweet længere nede på siden.

Operatører af kommunikationsnetværk kan ikke, fordi firmaerne udgør en national sikkkerhedstrussel, modtage støtte, hvis de anvender teknologier fra et af de to selskaber, skriver ITwatch.

På MereMobil.dk har vi i vores seneste podcastepisode taget emnet op. Du kan blandt andet høre teleanalytiker John Strand, Strand Consult, fortælle, at konflikten mellem eksempelvis Huawei og USA ikke slutter, fordi der kommer en ny præsident i USA. Konflikten strækker sig nemlig helt tilbage til Obamas tid – og bakkes i øvrigt op af et flertal i kongressen.

Du kan høre hele episoden her samt i din favorit podcastapp.

Eksperten mener desuden, at man ikke skal bruge kinesisk teknologi til vital infrastruktur. Den historie kan du læse her.

Selvom Huawei ikke længere, på grund af konflikten, kan sælge nye telefoner med Googles apps og services, så har Huawei stadig et godt smartphonesalg i Danmark.

Fra januar til april i år var Huawei fortsat det trejdestørste mobilbrand i Danmark, målt på styksalg, med en markedsandel på 13 procent. Det er dog en tilbagegang fra cirka 20 procent i samme periode i 2019. Det viser tal fra analysevirksomheden GfK.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Officielt tweet fra FCC

Mere til historien

Når vi taler om konflikten mellem USA, Kina og Huawei fokuseres der ofte på adgangen til Googles apps og services. Konflikten handler om meget mere end dette. Det handler om beskyttelse af kritisk infrastruktur i vesten.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram