Huawei og ZTE stemples nu som sikkerhedstrusler

30

En national sikkerhedstrussel. Det er hvad Huawei og ZTE, ifølge de amerikanske myndigheder er.

Huawei i Shenzhen
Huawei er en gigant i Kina såvel som i resten af verden, men presset vokser. Her ses en del af Huaweis kontorer i Shenzhen, Kina (Foto: MereMobil.dk)

Det er egentlig ikke en overraskelse, men nu hamres det fast med store søm. Huawei og ZTE anses af USA som “nationale sikkerhedstrusler”.

Det er Federal Communications Commission (FCC), kommunikationsmyndighederne i USA, der nu officielt betegner Huawei og ZTE som trusler mod amerikanernes sikkerhed, lyder det fra ITwatch med kilde i Bloomberg News.

Meldingen kommer fra FCC’s formand, Ajit Pai på Twitter. Du kan se det officielle tweet længere nede på siden.

Operatører af kommunikationsnetværk kan ikke, fordi firmaerne udgør en national sikkkerhedstrussel, modtage støtte, hvis de anvender teknologier fra et af de to selskaber, skriver ITwatch.

På MereMobil.dk har vi i vores seneste podcastepisode taget emnet op. Du kan blandt andet høre teleanalytiker John Strand, Strand Consult, fortælle, at konflikten mellem eksempelvis Huawei og USA ikke slutter, fordi der kommer en ny præsident i USA. Konflikten strækker sig nemlig helt tilbage til Obamas tid – og bakkes i øvrigt op af et flertal i kongressen.

Du kan høre hele episoden her samt i din favorit podcastapp.

Eksperten mener desuden, at man ikke skal bruge kinesisk teknologi til vital infrastruktur. Den historie kan du læse her.

Selvom Huawei ikke længere, på grund af konflikten, kan sælge nye telefoner med Googles apps og services, så har Huawei stadig et godt smartphonesalg i Danmark.

Fra januar til april i år var Huawei fortsat det trejdestørste mobilbrand i Danmark, målt på styksalg, med en markedsandel på 13 procent. Det er dog en tilbagegang fra cirka 20 procent i samme periode i 2019. Det viser tal fra analysevirksomheden GfK.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Officielt tweet fra FCC

Twitter

Ved at indlæse indholdet, godkender du samtidig Twitter’s Privacy Policy.
Læs mere

Vis tweet

Mere til historien

Når vi taler om konflikten mellem USA, Kina og Huawei fokuseres der ofte på adgangen til Googles apps og services. Konflikten handler om meget mere end dette. Det handler om beskyttelse af kritisk infrastruktur i vesten.