Sådan ser kameraet på Samsung Galaxy Note20 ud

Nyt billede afslører opsætningen af kameraet på den kommende Galaxy Note20. Kameradesignet fra Galaxy S20-serien fortsættes. Se et lækket billede.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Sådan ser kameraøen ud på Samsung Galaxy S20 Ultra. Hvis der er hold i de nye rygter vil den kommende Galaxy Note-serie få et lignende kamera (Foto: MereMobil.dk)

Da John G sidste år testede Samsung Galaxy Note10+, var der roser til telefonens kamera. Det samme var tilfældet, da Samsung Galaxy S20 Ultra blev testet tidligere i år. Nu kunne det godt tyde på, at de to kameraopsætninger mødes i Samsung Galaxy Note20-serien.

Samsung Galaxy S20 Ultra test – WOW og ØV

Vi er ikke mange måneder fra en lancering af DEN næste serie i rækken af Galaxy Note-telefoner. Som altid betyder en kommende lancering også tiltagende rygter.

I denne omgang er det Twitterprofilen, Camie Ngo, der har offentliggjort et billede af udskæringen til den nye “kameraø”. Når jeg siger ”ny kameraø”, vil mange dog hurtigt genkende opsætningen. Den ligner nemlig samme typer, som Samsung efterhånden bruger på de fleste telefoner – mest nævneværdig er Galaxy S20-serien.

Billedet får i øvrigt opbakning fra de to anerkende tipstere, Ice Universe og Max Weinbach. På Twitter bekræfter begge brugere, at der er tale om kameraet på den kommende Samsung Galaxy Note20+. Det skal understreges, at det stadigvæk er rygter – Ice Universe og Max Weinbach plejer dog begge at være exceptionelt velinformerede.

Velkendt kameraopsætning med nye tilføjelser

Selvom opsætningen af sensorer minder mest om den, vi så i Samsung Galaxy S20, så forventer vi samme kombination, som den vi kender fra Galaxy Note10. Det vil sige en vidvinkellinse som hovedkamera, en ultravidvinkellinse og telefotolinse, hvor sidstnævnte kommer i form af en rektangulær periskoplinse.

Det forlyder fra flere kilder, at Note20-serien ikke vil få 100x zoom, den såkaldte Space Zoom, som vi har set i Galaxy S20 Ultra. Det forventes dog, at den nye Note-serie får samme 3x optisk zoom, som vi finder i Galaxy S20+ og Galaxy S20. Det kan selvfølgelig også være, at Samsung vælger at distancere de to modeller fra hinanden, ved at tilføje en helt ny linse.

Således ser skabelonen for kameraet i Samsung Galaxy Note20+ ud. (Foto: @Camie_ngo via slashleaks.com)

To ekstra udskæringer

Ved siden af de tre nævnte kameralinser, kan vi se yderligere tre udskæringer. To cirkelformede udskæringer, hvor den mindste højst sandsynligt skal bruges til en mikrofon, som blandt andet anvendes til ”audio zoom”-funktionen. Den anden runde udskæring skal sandsynligvis bruges til LED-blitz eller en såkaldt Time of Flight-sensor, hvilket kort fortalt er en dybdesensor, som blandt andet bruges til at forbedre oplevelsen med Augmented Reality.

Samsung Galaxy Note20-serien – spændende rygter

Der hersker en del usikkerhed omkring hvad den sidste rektangulære udskæring skal bruges til. Et godt bud kunne dog være en ny autofokussensor. Mange steder har Samsung Galaxy S20 Ultra modtaget drøje hug i kameratests, fordi telefonens langsomme autofokus gør det svært at udnytte kameraets fulde potentiale.

Samsung har til dels løst problemet med langsom autofokus ved at bringe rettelser med softwareopdateringer. Funktionen er dog stadig ikke helt der, hvor den gerne skulle være. Derfor kunne en ny sensor hjælpe til at undgå problemet i Samsung Galaxy Note20-serien.

I forhold til særligt de kinesiske konkurrenter er Samsung nødt til at stramme sig an omkring kameraet. Kineserne er nemlig blevet rigtigt gode til det med mobilkameraer. Den historie kan du læse her.

Mere til historien

Måske bliver det ikke allerede med Galaxy Note20-serien, men Samsung arbejder i øjeblikket på en kameralinse på hele 150 megapixels. Det forlyder, at den nye linse vil være standarden i alle topmodeller fra 2021.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 ser dagens lys

Samsung har i dag i Paris præsenteret den nye Galaxy Z Fold6. Igen med fokus på Galaxy AI, men også mere hårdførhed i et foldbart design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram