Nokia-salget er påvirket men ikke kun af corona

Nokia solgte over 10 millioner telefoner i første kvartal, selvom coronakrisen også påvirkede salget her har andre ting også været i spil.

Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)
Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research, så har hele mobilmarkedet været ramt af coronakrisen og salget er faldet med omkring 13 procent.

Kina er det marked, som har været hårdest ramt. Hvilket også giver mening, da situationen med corona startede der, samt de var hårdt ramt. På mobilsalget betød det, at de oplevede et fald på 27 procent i år sammenlignet med sidste år.

Nokia klar med Android 10 til flere modeller

Counterpoint Research er klar med nye data, hvor de mener, at Nokia solgte 10,3 millioner mobiltelefoner i første kvartal 2020.

Salget dækker både smartphones og featurephones.

Dette er et fald på 39 procent i forhold til første kvartal 2019.

Covid-19 har selvfølgelig spillet en rolle. Men da hele mobilmarkedet ”kun” faldt med 13 procent, så er der også noget andet, som er skyld i faldet for Nokia-telefonerne da dette fald er større. Det er dog uvist præcis hvad årsagen er.

Der blev i alt solgt 1,7 millioner smartphones med Nokia-brandet på. Det skriver Nokiamob.net.

HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, solgte som sagt omkring 10,3 millioner enheder. Dette betød, at de var den 13. største smartphone-producent med 1 procent markedsandel på verdensplan, ifølge Counterpoint Research.

5G-Nokia til under 5.000 kroner

Det var ikke kun smartphone-salget, der oplevede et fald. HMD Global lancerer også de ”klassiske” Nokia-telefoner. Her var der også et fald i salget. Her var salget på 8,6 millioner, mens det i første kvartal 2019 var på 13 millioner eksemplarer.

De fleste producenter har oplevet et fald i salget under coronakrisen, men BBK-brands som Oppo, OnePlus, Vivo og Realme, samt Xiaomi har oplevet en stigning.

Nokia skulle gerne sælge flere telefoner i andet kvartal, da de ligesom de andre mobilproducenter præsenterede nye modeller, hvor coronakrisen fyldte mest. Eksempelvis er Nokia 5.3 på vej på markedet.

Mere til historien

Samsung er fortsat den største mobilproducent i verden. Men også her har der været nedgang i salget.

860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Galaxy S22 Ultra er den mest populære Samsung-telefon

Den mest populære telefon fra Samsung gennem længere tid er overraskende nok den dyreste. Galaxy S22 Ultra har solgt mere end 10 mio. styks.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Aggressivt forsalg er startet på Xiaomi 12-serien

Senere på måneden lander Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro i de danske butikker, men allerede nu er forsalget i gang. Prissætningen er aggressiv.

(mere…)
Høje forventninger til salgstallene på iPhone SE (2022)

iPhone SE (2022) er landet i butikkerne og der er høje forventninger til salget af den – højere end der var til forgængeren iPhone SE (2020).

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram