Nokia-salget er påvirket men ikke kun af corona

Nokia solgte over 10 millioner telefoner i første kvartal, selvom coronakrisen også påvirkede salget her har andre ting også været i spil.

Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)
Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research, så har hele mobilmarkedet været ramt af coronakrisen og salget er faldet med omkring 13 procent.

Kina er det marked, som har været hårdest ramt. Hvilket også giver mening, da situationen med corona startede der, samt de var hårdt ramt. På mobilsalget betød det, at de oplevede et fald på 27 procent i år sammenlignet med sidste år.

Nokia klar med Android 10 til flere modeller

Counterpoint Research er klar med nye data, hvor de mener, at Nokia solgte 10,3 millioner mobiltelefoner i første kvartal 2020.

Salget dækker både smartphones og featurephones.

Dette er et fald på 39 procent i forhold til første kvartal 2019.

Covid-19 har selvfølgelig spillet en rolle. Men da hele mobilmarkedet ”kun” faldt med 13 procent, så er der også noget andet, som er skyld i faldet for Nokia-telefonerne da dette fald er større. Det er dog uvist præcis hvad årsagen er.

Der blev i alt solgt 1,7 millioner smartphones med Nokia-brandet på. Det skriver Nokiamob.net.

HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, solgte som sagt omkring 10,3 millioner enheder. Dette betød, at de var den 13. største smartphone-producent med 1 procent markedsandel på verdensplan, ifølge Counterpoint Research.

5G-Nokia til under 5.000 kroner

Det var ikke kun smartphone-salget, der oplevede et fald. HMD Global lancerer også de ”klassiske” Nokia-telefoner. Her var der også et fald i salget. Her var salget på 8,6 millioner, mens det i første kvartal 2019 var på 13 millioner eksemplarer.

De fleste producenter har oplevet et fald i salget under coronakrisen, men BBK-brands som Oppo, OnePlus, Vivo og Realme, samt Xiaomi har oplevet en stigning.

Nokia skulle gerne sælge flere telefoner i andet kvartal, da de ligesom de andre mobilproducenter præsenterede nye modeller, hvor coronakrisen fyldte mest. Eksempelvis er Nokia 5.3 på vej på markedet.

Mere til historien

Samsung er fortsat den største mobilproducent i verden. Men også her har der været nedgang i salget.

Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
Pixel-telefoner solgte helt vildt sidste år
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
HMD Global vil lancere telefoner i eget navn

Det er HMD Global, som står bag Nokia-telefoner, men de vil også lancere telefoner i eget navn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram