Nokia-salget er påvirket men ikke kun af corona

4

Nokia solgte over 10 millioner telefoner i første kvartal, selvom coronakrisen også påvirkede salget her har andre ting også været i spil.

Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)
Hjemmesiden Nokiamob.net er klar med en opgørelse over salget af Nokia-telefoner igennem de seneste år baseret på tal fra Counterpoint Research (Kilde: Nokiamob.net)

Ifølge analysefirmaet Counterpoint Research, så har hele mobilmarkedet været ramt af coronakrisen og salget er faldet med omkring 13 procent.

Kina er det marked, som har været hårdest ramt. Hvilket også giver mening, da situationen med corona startede der, samt de var hårdt ramt. På mobilsalget betød det, at de oplevede et fald på 27 procent i år sammenlignet med sidste år.

Nokia klar med Android 10 til flere modeller

Counterpoint Research er klar med nye data, hvor de mener, at Nokia solgte 10,3 millioner mobiltelefoner i første kvartal 2020.

Salget dækker både smartphones og featurephones.

Dette er et fald på 39 procent i forhold til første kvartal 2019.

Covid-19 har selvfølgelig spillet en rolle. Men da hele mobilmarkedet ”kun” faldt med 13 procent, så er der også noget andet, som er skyld i faldet for Nokia-telefonerne da dette fald er større. Det er dog uvist præcis hvad årsagen er.

Der blev i alt solgt 1,7 millioner smartphones med Nokia-brandet på. Det skriver Nokiamob.net.

HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, solgte som sagt omkring 10,3 millioner enheder. Dette betød, at de var den 13. største smartphone-producent med 1 procent markedsandel på verdensplan, ifølge Counterpoint Research.

5G-Nokia til under 5.000 kroner

Det var ikke kun smartphone-salget, der oplevede et fald. HMD Global lancerer også de ”klassiske” Nokia-telefoner. Her var der også et fald i salget. Her var salget på 8,6 millioner, mens det i første kvartal 2019 var på 13 millioner eksemplarer.

De fleste producenter har oplevet et fald i salget under coronakrisen, men BBK-brands som Oppo, OnePlus, Vivo og Realme, samt Xiaomi har oplevet en stigning.

Nokia skulle gerne sælge flere telefoner i andet kvartal, da de ligesom de andre mobilproducenter præsenterede nye modeller, hvor coronakrisen fyldte mest. Eksempelvis er Nokia 5.3 på vej på markedet.

Mere til historien

Samsung er fortsat den største mobilproducent i verden. Men også her har der været nedgang i salget.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer