Netflix vinker farvel til inaktive betalende brugere

1

Netflix har et stort antal betalende brugere, som ikke har brugt tjenesten i over et år. Nu vil Netflix af med disse brugere.

Netflix
Netflix gør nu betalende kunder opmærksom, hvis ikke de har benyttet tjenesten i mere end et år (Foto: Iván Jesus Rojas)

De fleste vil nok ikke betale for en tjeneste, de ikke benytter sig af. Ikke desto mindre har Netflix over 100.000 brugere med aktive abonnementer. Disse har ikke set en eneste film eller serie på den populære streamingtjeneste i mere end et år.

Det betyder med andre ord, at der sidder rigtigt mange mennesker og betaler op mod 1.548 kroner årligt for en tjeneste, de aldrig benytter sig af.

Uanset årsagen, vil Netflix nu hjælpe de inaktive, betalende brugere med at opsige deres abonnement. Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Er streamingkvaliteten på Netflix normaliseret?

Over den kommende uge, vil alle inaktive brugere begynde at modtage mails og app-notifikationer fra Netflix. Her bliver de bedt om at bekræfte, at de vil fortsætte deres abonnement hos streamingtjenesten. Hvis Netflix ikke modtager en bekræftelse, vil abonnementet automatisk ophøre.

Netflix skriver i pressemeddelelsen, at alle brugere, der ikke har benyttet sig af streamingtjenesten i et år eller mere, vil blive bedt om at bekræfte deres fortsatte betaling. Ifølge Netflix drejer det sig om ”nogle hundredtusinder” brugere på verdensplan. Selvom det lyder som et højt tal, repræsenterer det mindre end en halv procent af alle Netflix-brugere i verden.

Få Netflix gennem dit mobilabonnement

Herhjemme er Netflix den ubestridt mest udbredte betalingstjeneste, når det kommer til streaming.

En undersøgelse fra Gallup viser, at 49 procent af alle de danskere over 12 år, der betaler for en streamingtjeneste, har et aktivt abonnement hos Netflix. Derfor gav det rigtig god mening da teleselskabet Telmore i sidste uge lancerede et samarbejde Netflix.

Telmore tilbød i forvejen, at man kunne få Viaplay Film og Serier, HBO Nordic og TV2 Play Basis med et Telmore Play-abonnement.

Netflix-aftale udløser en prisstigning hos Telmore

Med tilføjelsen af Netflix til Telmore Play, kan der pludseligt være rigtigt mange penge at spare på hele familiens underholdning. Tager man højde for hver enkelt tjenestes pris – hvis den skal betales ved siden af et mobilabonnement – så er der op til 106 kroner at spare om måneden. Og det er altså kun på streamingtjenesterne alene. Det medfølgende mobilabonnement vil teknisk set blot være en gratis bonus.

Det kræver selvfølgelig, at du benytter tjenesterne, hvis abonnementet skal give mening.

PRISTJEK: Tjek priserne på mobilabonnementer med streaming her %%%%

Efter at have reduceret streamingkvaliteten under coronakrisen, så er Netflix nu ved at normalisere kvaliteten.

Mere til historien

Selvom Netflix potentielt mister flere hundredtusinder betalende kunder, vil det ikke have en negativ indflydelse på selskabets økonomi som sådan. Netflix fortæller nemlig, at den lavere indtjening er medregnet i selskabets budget.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer