Netflix vinker farvel til inaktive betalende brugere

Netflix har et stort antal betalende brugere, som ikke har brugt tjenesten i over et år. Nu vil Netflix af med disse brugere.

Netflix
Netflix gør nu betalende kunder opmærksom, hvis ikke de har benyttet tjenesten i mere end et år (Foto: Iván Jesus Rojas)

De fleste vil nok ikke betale for en tjeneste, de ikke benytter sig af. Ikke desto mindre har Netflix over 100.000 brugere med aktive abonnementer. Disse har ikke set en eneste film eller serie på den populære streamingtjeneste i mere end et år.

Det betyder med andre ord, at der sidder rigtigt mange mennesker og betaler op mod 1.548 kroner årligt for en tjeneste, de aldrig benytter sig af.

Uanset årsagen, vil Netflix nu hjælpe de inaktive, betalende brugere med at opsige deres abonnement. Det skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Er streamingkvaliteten på Netflix normaliseret?

Over den kommende uge, vil alle inaktive brugere begynde at modtage mails og app-notifikationer fra Netflix. Her bliver de bedt om at bekræfte, at de vil fortsætte deres abonnement hos streamingtjenesten. Hvis Netflix ikke modtager en bekræftelse, vil abonnementet automatisk ophøre.

Netflix skriver i pressemeddelelsen, at alle brugere, der ikke har benyttet sig af streamingtjenesten i et år eller mere, vil blive bedt om at bekræfte deres fortsatte betaling. Ifølge Netflix drejer det sig om ”nogle hundredtusinder” brugere på verdensplan. Selvom det lyder som et højt tal, repræsenterer det mindre end en halv procent af alle Netflix-brugere i verden.

Få Netflix gennem dit mobilabonnement

Herhjemme er Netflix den ubestridt mest udbredte betalingstjeneste, når det kommer til streaming.

En undersøgelse fra Gallup viser, at 49 procent af alle de danskere over 12 år, der betaler for en streamingtjeneste, har et aktivt abonnement hos Netflix. Derfor gav det rigtig god mening da teleselskabet Telmore i sidste uge lancerede et samarbejde Netflix.

Telmore tilbød i forvejen, at man kunne få Viaplay Film og Serier, HBO Nordic og TV2 Play Basis med et Telmore Play-abonnement.

Netflix-aftale udløser en prisstigning hos Telmore

Med tilføjelsen af Netflix til Telmore Play, kan der pludseligt være rigtigt mange penge at spare på hele familiens underholdning. Tager man højde for hver enkelt tjenestes pris – hvis den skal betales ved siden af et mobilabonnement – så er der op til 106 kroner at spare om måneden. Og det er altså kun på streamingtjenesterne alene. Det medfølgende mobilabonnement vil teknisk set blot være en gratis bonus.

Det kræver selvfølgelig, at du benytter tjenesterne, hvis abonnementet skal give mening.

PRISTJEK: Tjek priserne på mobilabonnementer med streaming her %%%%

Efter at have reduceret streamingkvaliteten under coronakrisen, så er Netflix nu ved at normalisere kvaliteten.

Mere til historien

Selvom Netflix potentielt mister flere hundredtusinder betalende kunder, vil det ikke have en negativ indflydelse på selskabets økonomi som sådan. Netflix fortæller nemlig, at den lavere indtjening er medregnet i selskabets budget.

Disney suger abonnenter til sig - prisstigning på vej

Disneys streamingtjeneste Disney+ præsterer i andet kvartal i år voldsomt fine tal.

(mere…)
Her udvider Netflix, men (næsten) ingen bruger det …

Sidste år lancerede Netflix videospil, men data viser, at færre end én ud af 100 abonnenter har spillet.

(mere…)
Stor ændring på vej til HBO Max

Nye biograffilm fra Warner Bros. kommer ikke længere automatisk på HBO Max.

(mere…)
Dansk sammenlægning af HBO Max sker først i 2024

Inden 2025 er planerne for Warner Bros. Discovery, at HBO Max globalt runder 130 millioner abonnenter.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Ny dansk streamingtjeneste løbes roligt i gang

Nordisk Film+ opsluger to af de danske streamingtjenester. Tjenesten er hårdt prissat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram