Det danske mobilmarked er mættet

Nye tal fra Erhvervsstyrelsen viser, at de klassiske mobilpakker med med tale, SMS, MMS og data kun er steget marginalt.

Samtale telefoni
Der er noteret en mindre fremgang for mobilpakker med tale, SMS, MMS og data inkluderet, oplyser rapporten (Foto: Melanie Schwolert)

I Erhvervsstyrelsens senest offentliggjorte halvårsrapport med telestatistik ser det ud til, at det danske mobilmarked er nået et mæthedspunkt. Rapporten dækker andet halvår 2019.

Rapporten konkluderer nemlig, at det totale antal mobilabonnementer er stagneret "med små årlige ændringer under én procent".

For eksempel er de mobile bredbåndsabonnementer til mobiltelefoner, tablets og bærbare PC'ere for første gang noteret for et årligt fald. Fra slutningen af 2018 til slutningen af 2019 er der et fald fra 8,05 millioner bredbåndsabonnementer til mobiltelefoner til 7,97 millioner.

Over 100.000 danskere har 100 Mbit/s download

Fald i de mobile bredbåndsabonnementer kommer fra de dedikerede dataabonnementer, altså mobilabonnementer uden tale, som for eksempel dongles til PC'ere. Her er faldet på fire procent i ovennævnte periode.

I samme periode er abonnementer med tillæg af data faldet med 28 procent.

Til gengæld er der noteret en mindre fremgang i de klassiske mobilpakker med tale, SMS, MMS og data inkluderet. Her er stigningen 0,4 procent fra andet halvår 2018 til året efter. Det er den mindste stigning nogensinde opgjort, konkluderer Erhvervsstyrelsen.

Til gengæld er disse standardabonnementer det som langt fleste danskere render rundt med i lommen.

Den type abonnementer er steget med fire procentpoint, så knap 80 procent af alle mobilabonnementer således indeholder tale, SMS, MMS og data.

Som forbruger skal du se dig godt for, når du køber et mobilabonnement. Er du opmærksom, kan du spare en del penge på at vælge det rigtige abonnement.

Mere til historien

Prismæssigt er der fra 2018 til 2019 ingen ændring sket på de billigste mobilpakker - benævnt som abonnementer under 100 kroner. De kostede ved udgangen af 2019 stadig 89 kroner. Den store forskel ligger i taletid, som er steget fra fem timer til 10 timer, mens inkluderet data i disse pakker er faldet fra 25 GB til 10 GB.

Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram