ShowMe Assist – peg og forklar uden kontakt

En ny dansk iPhone-app gør det muligt for dig, at forklare og pege uden du har fysisk kontakt. Faktisk kan I være langt væk fra hinanden.

ShowMe assist (Foto: ShowMe Technoglogy)
ShowMe assist (Foto: ShowMe Technoglogy)

Peg og forklar, mens du overholder myndighedernes opfordringer om afstand og ingen fysisk kontakt. Det kan en ny dansk app hjælpe dig med. Appen hedder ShowMe Assist.

Baggrunden for appen er, at Ingeniøren Steen Svendstorp Iversen selv fik idéen en dag, hvor han skulle forbinde to video-projektorer med hinanden. Her var nemlig mange ledninger og komponenter i spil. Derfor havde han brug for hjælp fra fabrikken i Belgien. Der kunne dog ikke lige sendes en tekniker til Danmark.

-“Vi forsøgte med en videoforbindelse via mobiltelefonen, men teknikeren i Belgien kunne jo ikke pege på installationen, der hvor jeg var. Derfor tænkte jeg, at hvis nu hans hånd, når den kom ind foran kameraet på hans telefon med min videooptagelse, blev fritlagt og sendt tilbage til mig, så kunne han pege på de komponenter, der skulle inspiceres nærmere og anvise med hænderne hvad jeg skulle prøve af,” udtaler Steen Svendstorp Iversen i en pressemeddelelse.

ShowMe assist vs. videoopkaldsapps

På mange måder kan du til mange opgaver nøjes med en almindelig videoopkaldsapp, hvis du skal guide igennem eller vise noget.

Danskerne savner deres nære – brugen af FaceTime fordoblet

ShowMe Assist går skridtet videre og giver den, som skal guide og hjælpe, muligheden for at ”vise og pege” – selv på afstand. Skal du eksempelvis hjælpe din gamle mor med at skifte sikring på el-tavlen, så ringer I begge blot op via appen ShowMe Assist. Derefter retter hun kameraet mod el-tavlen, som du nu kan se på din skærm.

Efterfølgende tager du din hånd om bag ved din telefon og peger. Din hånd fritlægges ovenpå billedet og sendes tilbage til din mor. Hun kan nu se, hvilken sikring du har peget på det er, som skal skiftes.

-“Vi har udviklet software, der genkender og fritlægger hånden fra baggrunden, når den optages på kameraet og det er uanset baggrunden. Den fritlagte hånd lægges sammen med det video-feed, eller stillfoto, som den der skal hjælpes, kigger på. Så egentlig er der tale om Mixed Reality” forklarer software specialist Thomas Rued.

Der hvor ShowMe Assist adskiller sig fra de andre apps er, at man har fundet frem til en løsning, som baserer sig på Machine Learning.

Du kan downloade ShowMe Assist gratis i Apples App Store. Appen findes ikke til Android.

Mere til historien

Den lille startupvirksomhed har fået støtte fra Innovationsfonden og Alexandra Instituttet til udviklingen af appen. ShowMe Technoloigies har fået patent på idéen. Og der er udviklingsmuligheder i anvendelsen af teknologien med smartbriller og VR-løsninger. Du kan læse mere om appen her.

Læs også:
TEST: Meater grilltermometer | en god opskrift der skiller

Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Sundheds- og kørekort apps beder dig tage stilling

Du kan modtage påmindelser om, at tage stilling til organdonation, når du er i kontakt med det offentlige eller via sundheds- og kørekortapp.

(mere…)
Mobilitet for alle: Mobilitetsapps gør transport lettere

Biludlejning. Live-tracking i taxatjenester og mulighed for at leje en cykel eller scooter. Mobilitetsapps har virkelig gjort mange ting lettere.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram