Er din mobil stjålet? Nu bliver den blokeret

Telia tager et sikkerhedssystem i brug, som i første omgang kan blokere stjålne iPhone. Flere hundrede smartphones står til at blive blokeret.

Får du pludselig en besked på din iPhone om, at den er blokeret, så stammer din mobil formentlig fra en af Telias butikker og er stjålet.

Med ny software vil Telia kunne spore og blokere stjålne mobiltelefoner alene ud fra telefonens såkaldte IMEI-nummer.

Stjålne telefoner er der ifølge Telia en del af på det danske marked.

- "I denne uge går vi i gang med at spore og spærre samtlige mobiltelefoner, der er stjålet fra vores butikker og lagre de seneste to år. Det drejer sig om cirka 500 telefoner", fortæller teknologidirektør i Telia, Herik Kofod, i en pressemeddelelse.

Når det er gjort vil Telia løbende lukke ned for telefoner, som bliver stjålet fra teleudbyderens butikker. 

- "Systemet giver os desuden effektive muligheder i forhold til at blokere telefoner, der måtte være svindlet via eksempelvis identitetstyveri", tilføjer Henrik Kofod.

Tyvene foretrækker iPhones

Med den nye software, kaldet Apple-DEP, kan Telia beskytte sine ansatte mod et stigende antal tyverier og røverier i teleudbyderens butikker.

- "Med det nye sikkerhedssystem kan vi enkelt og effektivt gøre stjålne telefoner værdiløse. Dermed fjernes de kriminelles gevinst ved at stjæle telefoner hos os", siger Henrik Kofod.

Softwaren er målrettet iPhones. Det er nemlig især iPhones de kriminelle går efter. Ifølge Telia udgør iPhones 90 procent af de stjålne telefoner.

Når Telia sporer en stjålen iPhone vil mobilen blive blokeret så den ikke kan bruges. Der vil poppe en besked frem på displayet om, at mobilen er blokeret.

Der vil desuden være et telefonnummer, man kan ringe til, såfremt man mener, at telefonen er spærret ved en fejl. Det skriver Telia i pressemeddelelsen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Telia vil følge Apple-DEP-tiltaget op med tilsvarende sikkerhedssoftware for Android-telefoner. Et nyt sikkerhedssystem betyder, at stjålne mobiltelefoner nu kan spores og spærres, uanset hvor i verden de befinder sig.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram