Er din mobil stjålet? Nu bliver den blokeret

Telia tager et sikkerhedssystem i brug, som i første omgang kan blokere stjålne iPhone. Flere hundrede smartphones står til at blive blokeret.

Får du pludselig en besked på din iPhone om, at den er blokeret, så stammer din mobil formentlig fra en af Telias butikker og er stjålet.

Med ny software vil Telia kunne spore og blokere stjålne mobiltelefoner alene ud fra telefonens såkaldte IMEI-nummer.

Stjålne telefoner er der ifølge Telia en del af på det danske marked.

- "I denne uge går vi i gang med at spore og spærre samtlige mobiltelefoner, der er stjålet fra vores butikker og lagre de seneste to år. Det drejer sig om cirka 500 telefoner", fortæller teknologidirektør i Telia, Herik Kofod, i en pressemeddelelse.

Når det er gjort vil Telia løbende lukke ned for telefoner, som bliver stjålet fra teleudbyderens butikker. 

- "Systemet giver os desuden effektive muligheder i forhold til at blokere telefoner, der måtte være svindlet via eksempelvis identitetstyveri", tilføjer Henrik Kofod.

Tyvene foretrækker iPhones

Med den nye software, kaldet Apple-DEP, kan Telia beskytte sine ansatte mod et stigende antal tyverier og røverier i teleudbyderens butikker.

- "Med det nye sikkerhedssystem kan vi enkelt og effektivt gøre stjålne telefoner værdiløse. Dermed fjernes de kriminelles gevinst ved at stjæle telefoner hos os", siger Henrik Kofod.

Softwaren er målrettet iPhones. Det er nemlig især iPhones de kriminelle går efter. Ifølge Telia udgør iPhones 90 procent af de stjålne telefoner.

Når Telia sporer en stjålen iPhone vil mobilen blive blokeret så den ikke kan bruges. Der vil poppe en besked frem på displayet om, at mobilen er blokeret.

Der vil desuden være et telefonnummer, man kan ringe til, såfremt man mener, at telefonen er spærret ved en fejl. Det skriver Telia i pressemeddelelsen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Telia vil følge Apple-DEP-tiltaget op med tilsvarende sikkerhedssoftware for Android-telefoner. Et nyt sikkerhedssystem betyder, at stjålne mobiltelefoner nu kan spores og spærres, uanset hvor i verden de befinder sig.

DJI-droner er under beskydning

Kinesiske DJI er i modvind. DJI anklages for at være i ledtog med den kinesiske regering. Danske styrelser og politiet overhører advarslerne.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Apple og Google går sammen for at forhindre sporing af brugere

Uønsket sporing af personer via Bluetooth-trackingenheder er et problem. Nu vil Apple og Google sætte nye standarder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram