Apple Watch fylder 5 år

Det er nu fem år siden, at Apple lancerede den første generation af Apple Watch. Se hvor meget der er sket med Apple Watch de seneste fem år.

Apple Watch
Apple Watch Series 1 (Foto: Apple)

Apple offentliggjorde det første Apple Watch tilbage i 2015. Det skete helt præcist den 24. april 2015. Det er dermed nu fem år siden, at Apple sendte et smartwatch på markedet.

Der er sket en masse med Apple Watch i de år. Designmæssigt er der dog ikke sket så meget, hvilket måske også gør, at mange ikke tænker så meget over udviklingen.

Softwaren på Apple Watch, watchOS, har udviklet sig markant mere end designet på det fysiske ur.

Apple Watch er verdens bedst sælgende smartwatch.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal jeg købe?

Da Apple Watch kom på markedet i 2015, så mange det måske blot som en ”skridttæller”, som også kunne vise beskeder og opkald på håndleddet. Apple forsøgte at sælge uret som en eksklusiv design- og modeenhed. Sidenhen er startegien ændret så fokus nu er motion og livsstil.

Apple Watch' største ulempe er nok, at det udelukkedede fungerer på Apples iOS-platform. Android-brugere kan således ikke være med.

I 2015 da Apple offentliggjorde Apple Watch var der 3.000 apps tilgængelige, mens der i dag er mere end 20.000 apps at vælge mellem. Det skriver Cnet.com.

I alt er 21 apps indbygget i uret.

TEST: Apple Watch Series 5 – stadig et fremragende smartwatch

Kan fungere uden iPhone er i nærheden

Noget af det, som Apple Watch med tiden har ”lært”, er at måle lyden i brugerens omgivelser. Dermed kan den, hvis der er for meget støj, advare dig om dette.

Apples sundheds app kan også holde styr på kvindernes cyklus, samt hvilke symptomer de har igennem perioden. Ud fra disse data får du besked om, hvornår du kan forvente atter at få menstruation eller hvornår du har ægløsning.

En anden funktion, som virkelig har fået meget omtale, er EKG-app’en. Her bliver du advaret af Apple Watch, hvis det måler nogle uregelmæssigheder. Dette kræver et Apple Watch Series 4 eller nyere.

EKG-målinger i Apple Watch – dette skal du vide

I dag kan Apple Watch fungere som en standalone-enhed da et indbygget eSIM gør kommunikation med omverdenen mulig, uden din iPhone er i nærheden. Således kan du gå en tur mens du lytter musik fra uret via et Bluetooth-headset. Opkald kan besvares på enten urets indbyggede højttaler eller i headsettet.

Andre sjove muligheder med Apple Watch

WatchOS 6
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Vejrtræknings appen minder dig hver dag om at tage et par minutter, hvor du koncenterer dig om din vejrtrækning og kommer ”ned i gear”.

Har du et Apple TV, så kan du også bruge dit ur, som en ”fjernbetjening”. Dette kræver begge enheder er tilsluttet det samme netværk. Det gør sig også gældende i forhold til kamera-appen her kan du bruge Apple Watch som ”udløser” for iPhone-kameraet.

Walkie-Talkie appen lader dig bruge dit ur, som en walkie-talkie, hvis du kender en anden, som har et Apple Watch.

I fremtiden rygtes det, at Apple Watch vil kunne måle ilt i blodet. Dette er dog ikke banebrydende, da flere aktivitetstrackere allerede gør det i dag. Rygterne om søvnmåling har også over tid været tiltagende.

Apple Watch vil i fremtiden kunne måle ilt i blodet

Har du et Apple Watch (eller andet smartwatch)? Hvis ja, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder, hvornår og hvad du bruger det mest til?

Mere til historien

Ligesom på iPhone kan du også bruge Voice Memo app’en på dit Apple Watch, hvis du skal optage f.eks. personlige noter eller indkøbssedler. Lydnoterne synkroniseres automatisk med de andre iOS-enheder, som dit Apple-ID er logget ind med.

Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Xplora har lanceret nyt ur til børnene – X6Play

Der findes flere forskellige modeller af Xploras smartwatches til børn. Den nye topmodel hedder X6Play. Læs mere her.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Mac Mini M2 test | Fantastisk og billig

TEST: Apple har skruet den bedste desktopcomputer sammen, at du kan købe – til prisen. Mac Mini er billig, hurtig og fantastisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram