Apple Watch fylder 5 år

Det er nu fem år siden, at Apple lancerede den første generation af Apple Watch. Se hvor meget der er sket med Apple Watch de seneste fem år.

Apple Watch
Apple Watch Series 1 (Foto: Apple)

Apple offentliggjorde det første Apple Watch tilbage i 2015. Det skete helt præcist den 24. april 2015. Det er dermed nu fem år siden, at Apple sendte et smartwatch på markedet.

Der er sket en masse med Apple Watch i de år. Designmæssigt er der dog ikke sket så meget, hvilket måske også gør, at mange ikke tænker så meget over udviklingen.

Softwaren på Apple Watch, watchOS, har udviklet sig markant mere end designet på det fysiske ur.

Apple Watch er verdens bedst sælgende smartwatch.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal jeg købe?

Da Apple Watch kom på markedet i 2015, så mange det måske blot som en ”skridttæller”, som også kunne vise beskeder og opkald på håndleddet. Apple forsøgte at sælge uret som en eksklusiv design- og modeenhed. Sidenhen er startegien ændret så fokus nu er motion og livsstil.

Apple Watch' største ulempe er nok, at det udelukkedede fungerer på Apples iOS-platform. Android-brugere kan således ikke være med.

I 2015 da Apple offentliggjorde Apple Watch var der 3.000 apps tilgængelige, mens der i dag er mere end 20.000 apps at vælge mellem. Det skriver Cnet.com.

I alt er 21 apps indbygget i uret.

TEST: Apple Watch Series 5 – stadig et fremragende smartwatch

Kan fungere uden iPhone er i nærheden

Noget af det, som Apple Watch med tiden har ”lært”, er at måle lyden i brugerens omgivelser. Dermed kan den, hvis der er for meget støj, advare dig om dette.

Apples sundheds app kan også holde styr på kvindernes cyklus, samt hvilke symptomer de har igennem perioden. Ud fra disse data får du besked om, hvornår du kan forvente atter at få menstruation eller hvornår du har ægløsning.

En anden funktion, som virkelig har fået meget omtale, er EKG-app’en. Her bliver du advaret af Apple Watch, hvis det måler nogle uregelmæssigheder. Dette kræver et Apple Watch Series 4 eller nyere.

EKG-målinger i Apple Watch – dette skal du vide

I dag kan Apple Watch fungere som en standalone-enhed da et indbygget eSIM gør kommunikation med omverdenen mulig, uden din iPhone er i nærheden. Således kan du gå en tur mens du lytter musik fra uret via et Bluetooth-headset. Opkald kan besvares på enten urets indbyggede højttaler eller i headsettet.

Andre sjove muligheder med Apple Watch

WatchOS 6
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Vejrtræknings appen minder dig hver dag om at tage et par minutter, hvor du koncenterer dig om din vejrtrækning og kommer ”ned i gear”.

Har du et Apple TV, så kan du også bruge dit ur, som en ”fjernbetjening”. Dette kræver begge enheder er tilsluttet det samme netværk. Det gør sig også gældende i forhold til kamera-appen her kan du bruge Apple Watch som ”udløser” for iPhone-kameraet.

Walkie-Talkie appen lader dig bruge dit ur, som en walkie-talkie, hvis du kender en anden, som har et Apple Watch.

I fremtiden rygtes det, at Apple Watch vil kunne måle ilt i blodet. Dette er dog ikke banebrydende, da flere aktivitetstrackere allerede gør det i dag. Rygterne om søvnmåling har også over tid været tiltagende.

Apple Watch vil i fremtiden kunne måle ilt i blodet

Har du et Apple Watch (eller andet smartwatch)? Hvis ja, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder, hvornår og hvad du bruger det mest til?

Mere til historien

Ligesom på iPhone kan du også bruge Voice Memo app’en på dit Apple Watch, hvis du skal optage f.eks. personlige noter eller indkøbssedler. Lydnoterne synkroniseres automatisk med de andre iOS-enheder, som dit Apple-ID er logget ind med.

MacBook Air (M2) vs. MacBook Air (M1) og Pro

VIDEO: Hvilken Macbook Air skal du købe? M1- eller M2-versionen? Her er mit bud.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Bloomberg: iPhone 14 afsløres den 7. september 2022

Vi nærmer os en kommende iPhone-lancering. Bloomberg mener, at iPhone 14-series afsløres onsdag den 7. september 2022.

(mere…)
Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

(mere…)
Apple arbejder med annoncer til iPhone og iPad

Apple har ambitioner om at flerdoble milliardomsætningen på annoncer og udvide reklameforretningen markant.

(mere…)
Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram