Apple Watch vil i fremtiden kunne måle ilt i blodet

Apple har haft stor succes med EKG-funktionen på deres seneste Apple Watch. Den næste generation vil formentlig kunne måle ilt i blodet.

Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Der er ingen tvivl om, at Apple satser på at være de førende på smartwatch-markedet med Apple Watch.

Senest kom de med EKG-funktionen, hvilket har været en stor succes.

Hvilket Apple Watch skal jeg købe?

Nu ser det ud til, at der er mulighed for at måle iltprocenten i blodet. Hvis man skal tro hjemmesiden 9to5Mac, der har spottet nogle ting i koden til iOS 14.

Normalt skal iltmætningen helt være på mellem 95 og 100 procent. Skulle den være lavere end 80 procent, så kan det gå ud over både hjerne og hjerte. Derfor kan der også være risiko for åndedrætsbesvær eller hjertestop på grund af dette.

BAGGRUND: EKG-målinger i Apple Watch – dette skal du vide

Ud fra de oplysninger der er fremme indtil videre, så er det uvist om denne funktion kun vil virke på et nyt Apple Watch eller det er softwaren, der gør det hele. 9to5Mac spekulerer dog på, at pulsmåleren i de nuværende modeller kan være i stand til at foretage denne iltmåling. Det er dog uvist.

TEST: Apple Watch Series 5 – stadig et fremragende smartwatch

Ifølge 9to5Mac, så skulle Apple arbejde på en ny funktion, hvor brugeren bliver advaret, hvis iltmæltningen er for lav.

MereMobil.dk holder dig opdateret, når der er nyt i sagen. Apple har ikke kommenteret på rygterne.

iOS 14 ventes, at blive offentliggjort til efteråret, men allerede i løbet af sommeren plejer Apple at udsende betaversionerne til offentligheden, samt give sneak-peaks på kommende funktioner.

Mere til historien

Apple er ikke de første, som kommer med muligheden for at lave iltmåling via et smartwatch. Faktisk har konkurrenten Fitbit, som Google har opkøbt, allerede funktionen i fem af deres produkter.

GTA 6 - her er hvad vi ved og forventer

Der er gået ni år, siden GTA V blev tilgængeligt. Rygterne om næste generation lever i bedste velgående.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram