Så længe kan coronavirus overleve på din mobil

Læs her hvor længe coronavirus kan overleve på din mobil, samt hvad du kan gøre for at minimere smitterisikoen via telefonen.

Coronavirus, som netop nu hærger i flere europæiske lande herunder Danmark, kan overleve længe på din mobil. Sådan lyder meldingen fra en række forskere.

Udbruddet af coronavirus har gjort, at der netop nu hamstres håndsprit og ansigtsmasker som aldrig før, men det er altså næsten lige meget, hvis du ikke også husker at rengøre din mobil.

Britiske Metro har spurgt en række forskere, der oplyser, at corona-virusset kan overleve op til en uge på din mobiltelefon, hvis du ikke spritter den af.

VIGTIG OPDATERING: Ifølge de danske sundhedsmyndigheder overlever coronavirus / covid-19 kun omkring et døgn på smartphonen. Læs opdateringen her: Coronavirus overlever ikke længe på mobilen

-”Du kan vaske hænder nok så meget, men hvis du begynder at røre ved din telefon og efterfølgende rører dit ansigt, så kan du potentielt udsætte dig for smitte,” forklarer professor William Keevil fra University of Southampton til Metro.  

Mobilen kan være skyld i hæmorider og forstoppelse

Smartphones er potentielle bakteriebomber. Dette har vi også set i andre tilfælde. De fleste mennesker har også mobilen i hænderne flere gange om dagen. Hver eneste gang, så afsætter fingrene deres aftryk. Dermed også en masse usynligt snavs.

Sådan får du din mobil ren for bakterier

Du skal dog være lidt påpasselig med, hvordan du rengør din smartphone. Ved nogle telefoner står der intet i vejledningen om, hvordan den rengøres. Her skal du være forsigtig.

Vi anbefaler, at du kigger i brugsvejledningen eller forsøger dig forsigtigt frem. Nogle telefoner kan risikere at blive lidt mælkehvide på skærmen, hvis de ikke tåler sprit. Dette gør de, da den oleophobic coating som beskytter skærmen mod fedtfingre ødelægges.

Apple anbefaler eksempelvis, at man rengør deres telefoner med en mikrofiberklud og sæbevand. Eksperter anbefaler, at man bruger desinfektionsservietter for at komme vira helt til livs. Pas dog på med servietterne, da de potentielt kan fjerne coatingen på skærmen.

Men i disse tider, hvor coronavirus kommer tættere på os alle, så er det ikke dumt at gøre som professor Peter Hall fra University of Waterloo anbefaler – afsprit telefonen af to gange om dagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge et studie, der er publiceret i The Journal Hospital Infection konkluderes det, at vira som SARS og MERS, der er meget lig COVID-19 (coronavirus), kan overleve 4-5 dage på overflader som aluminium, træ, papir, plastik og glas.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram