Så længe kan coronavirus overleve på din mobil

2

Læs her hvor længe coronavirus kan overleve på din mobil, samt hvad du kan gøre for at minimere smitterisikoen via telefonen.

Coronavirus, som netop nu hærger i flere europæiske lande herunder Danmark, kan overleve længe på din mobil. Sådan lyder meldingen fra en række forskere.

Udbruddet af coronavirus har gjort, at der netop nu hamstres håndsprit og ansigtsmasker som aldrig før, men det er altså næsten lige meget, hvis du ikke også husker at rengøre din mobil.

Britiske Metro har spurgt en række forskere, der oplyser, at corona-virusset kan overleve op til en uge på din mobiltelefon, hvis du ikke spritter den af.

VIGTIG OPDATERING: Ifølge de danske sundhedsmyndigheder overlever coronavirus / covid-19 kun omkring et døgn på smartphonen. Læs opdateringen her: Coronavirus overlever ikke længe på mobilen

-”Du kan vaske hænder nok så meget, men hvis du begynder at røre ved din telefon og efterfølgende rører dit ansigt, så kan du potentielt udsætte dig for smitte,” forklarer professor William Keevil fra University of Southampton til Metro.  

Mobilen kan være skyld i hæmorider og forstoppelse

Smartphones er potentielle bakteriebomber. Dette har vi også set i andre tilfælde. De fleste mennesker har også mobilen i hænderne flere gange om dagen. Hver eneste gang, så afsætter fingrene deres aftryk. Dermed også en masse usynligt snavs.

Sådan får du din mobil ren for bakterier

Du skal dog være lidt påpasselig med, hvordan du rengør din smartphone. Ved nogle telefoner står der intet i vejledningen om, hvordan den rengøres. Her skal du være forsigtig.

Vi anbefaler, at du kigger i brugsvejledningen eller forsøger dig forsigtigt frem. Nogle telefoner kan risikere at blive lidt mælkehvide på skærmen, hvis de ikke tåler sprit. Dette gør de, da den oleophobic coating som beskytter skærmen mod fedtfingre ødelægges.

Apple anbefaler eksempelvis, at man rengør deres telefoner med en mikrofiberklud og sæbevand. Eksperter anbefaler, at man bruger desinfektionsservietter for at komme vira helt til livs. Pas dog på med servietterne, da de potentielt kan fjerne coatingen på skærmen.

Men i disse tider, hvor coronavirus kommer tættere på os alle, så er det ikke dumt at gøre som professor Peter Hall fra University of Waterloo anbefaler – afsprit telefonen af to gange om dagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Ifølge et studie, der er publiceret i The Journal Hospital Infection konkluderes det, at vira som SARS og MERS, der er meget lig COVID-19 (coronavirus), kan overleve 4-5 dage på overflader som aluminium, træ, papir, plastik og glas.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer