Sådan får du din mobil ren for bakterier

Mobilen er fyldt med bakterier, det betyder du hurtigt får en masse bakterier overført til mobilen. Se hvordan du bedst rengør mobilen.

Rengøring (Kilde: Pixabay.com)

Rengøring (Kilde: Pixabay.com)

De fleste mennesker har telefonen i hånden flere gange om dagen og hver eneste gang man tager ved telefonen, så sætter fingrene deres  aftryk. Og uanset hvor rene man synes ens hænder og fingre er, så rummer det altså en masse usynligt snavs.

Du får her et tip til, hvordan du rengør din mobiltelefon.

Hvis der ikke står noget i vejledningen til din mobil om, hvordan den rengøres skal du være rigtig forsigtig.

- ”De fleste telefoner kan ikke tåle vand. Nogle kan godt tåle en hårdt opvredet klud, mens andre sagtens kan tåle sprit. Det er meget forskelligt. Nogle telefoner virker fint bagefter, mens andre skærme bliver en smule mælkehvide,” siger Lars Münter, sekretariatschef for Rådet for Bedre Hygiejne, til Jyllands Posten.

Derfor råder Rådet for Bedre Hygiejne også til, at man sætter en rengøringsegnet overflade på telefonens skærm. Det kan være sig en beskyttelsesfilm eller et panserglas. Det kan tørres over med en hårdt opvredet klud med eventuelt en smule rengøringsmiddel på.

Hvor tit mobilen skal rengøres afhænger af, hvor og hvad man har lavet inden telefonen bruges.

Man behøver ikke være hysterisk, men det er en god idé at hvis man ved ens hænder er snavsede inden man tager telefonen, så at sørge for de vaskes inden.

Dog skal man huske, at ens håndhygiejne er det primære. Derfor skal man som minimum altid vaske hænder inden man spiser og laver mad, samt efter hvert toiletbesøg, så man sikrer en god grundhygiejne.

RENGØRING AF MOBILER

  • Låner du din ud telefon til en influenzaramt, bør du rengøre den bagefter.
  • Bruges telefonen af mange, så rens den dagligt.
  • Rens altid, hvis der er synlige belægninger på mobilen.
  • Vask altid hænder inden spisning og madlavning samt efter toiletbesøg, og når du har nyst, pudset næse og givet håndtryk til forkølede.

Kilde: bedrehygiejne.dk

Mere til historien

I løbet af en almindelig dag kommer man i kontakt med en masse små mikroorganismer fra overflader, der ender på ens telefon. Det være sig alt fra spyt til madrester til bakterier og vira. Disse kan i værste tilfælde give infektioner, hvis ikke kroppen selv er i stand til at bekæmpe det.

Læs også:
- Forårsrengøring - sortér dine applikationer

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram