Her er Sonos løsning til gamle højttalere

Sonos har nu meldt ud hvordan ejerne af ældre højttalere, kan benytte gamle og nye enheder. Få overblikket her.

Sonos blev (selvforskyldt) hvirvlet ind i en shitstorm hvor fans har vendt sig mod dem. Hvis ikke du har hørt om det så læs om Sonos shitstormen her.

Nu har Sonos meldt ud hvordan du i praksis håndterer situationen med ældre og nyere Sonos-enheder.

Her får du et overblik.

  • Sonos opdeler deres produkter i S1 og S2 produkter. S1 og S2 henviser til softwaren.
  • S1 er den gamle softwareplatform. Det er her, at eksempelvis Sonos Play 5 første generation ligger. Alle nyere produkter ligger i S2-kategorien.
  • Hvis du kun har gamle produkter (S1) skal du ikke gøre noget. Alt kører videre som hidtil. Betjeningen vil ske gennem Sonos S1-appen – fremover kaldet ”Sonos”.
  • Består dit setup kun af nyere produkter, så skal du opdatere til Sonos S2-appen. Her åbnes blandt andet for afspilning af lydformater i hi-res.

SONOS S2 PRODUKTER: Hvis du IKKE har et af følgende produkter, skal du blot opgradere til Sonos S2-appen og fortsætte som du plejer.

- Zone Players
- CR200
- Bridge
- Connect (Gen 1)
- Connect:Amp (Gen 1)
- Play:5 (Gen 1)

Du kan ikke blande S1 og S2 enheder

Sonos kompatibilitet S1 og S2
Sonos opdeling af gamle og nye produkter fra juni 2020 (Grafik: Sonos)

Produkter i S1 og S2 kategorierne kan ikke fungere i det samme setup, hvis det hele skal virke perfekt. Blander du S1 og S2 produkter bliver du nødt til udelukkende  at køre på Sonos S1-appen. Alt fungerer som i dag, men du går glip af nye funktioner som eksempelvis hi-res audio. Sonos lover dog at udsende sikkerhedsopdateringer til S1-platformen.

En anden løsning er at installere både S1 og S2 – altså at dele systemet op i to dele. Her kan du således ikke bruge alle de funktioner som du kender i dag – du kan ikke afspille det samme musik i hele huset eller styre afspilning af forskellige kilder til forskellige højtalere fra den samme app. Du skal tænke på det som to fuldstændigt uafhængige systemer.

Alternativt kan du indkassere 30 procents rabat fra Sonos ved køb af nye produkter og tage dine gamle enheder ud af drift. Du kan eventuelt sælge dem til nogen som har et system kun med gamle produkter.

Manøvren fra Sonos startede som et kluntet forsøg på at få brugerne til at købe nye produkter, men det endte som bekendt i en stor shit-storm.

De nye Sonos apps kommer på markedet ved udgangen af maj, oplyser Sonos.

OVERBLIK: Hvor længe holder din Sonos højttaler

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Den nye app får navnet Sonos S2. Den gamle app til understøttelse af ældre produkter vil blot hedde ”Sonos”.

Bluetooth-højttaleren der ikke ødelægger indretningen – test af aMajor 2

TEST: Bluetooth-højttaleren aMajor 2 fra danske Kreafunk er perfekt til dig, som vil have alt andet end en grim sort plastikkasse.

(mere…)
Nu kan du købe Sonos højttalere med rabat

PRISTJEK: Sonos har i en begrænset periode sat prisen ned på udvalgte produkter, men er de så billigere? Det har vi tjekket.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Stilfuld udendørs-højttaler der lyder helt vildt – test af Kreafunk aBoom+

TEST: Kreafunk aBoom+ spiller højt og med fuld knald på bassen. En perfekt bærbar højttaler til hygge og fest i haven eller parken.

(mere…)
Ny B&O-højttaler er en hyldest til ikonerne

Beosound A5 er en ny eksklusiv højttaler fra B&O, som har sat genanvendelse ind i ligningen. Højtaleren minder om Beolit, men er stadig sin egen.

(mere…)
Apple er klar med HomePod og HomePod Mini i Danmark

Apple har netop lanceret HomePod og HomePod Mini på det danske marked. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram