Her er Sonos løsning til gamle højttalere

Sonos har nu meldt ud hvordan ejerne af ældre højttalere, kan benytte gamle og nye enheder. Få overblikket her.

Sonos blev (selvforskyldt) hvirvlet ind i en shitstorm hvor fans har vendt sig mod dem. Hvis ikke du har hørt om det så læs om Sonos shitstormen her.

Nu har Sonos meldt ud hvordan du i praksis håndterer situationen med ældre og nyere Sonos-enheder.

Her får du et overblik.

  • Sonos opdeler deres produkter i S1 og S2 produkter. S1 og S2 henviser til softwaren.
  • S1 er den gamle softwareplatform. Det er her, at eksempelvis Sonos Play 5 første generation ligger. Alle nyere produkter ligger i S2-kategorien.
  • Hvis du kun har gamle produkter (S1) skal du ikke gøre noget. Alt kører videre som hidtil. Betjeningen vil ske gennem Sonos S1-appen – fremover kaldet ”Sonos”.
  • Består dit setup kun af nyere produkter, så skal du opdatere til Sonos S2-appen. Her åbnes blandt andet for afspilning af lydformater i hi-res.

SONOS S2 PRODUKTER: Hvis du IKKE har et af følgende produkter, skal du blot opgradere til Sonos S2-appen og fortsætte som du plejer.

- Zone Players
- CR200
- Bridge
- Connect (Gen 1)
- Connect:Amp (Gen 1)
- Play:5 (Gen 1)

Du kan ikke blande S1 og S2 enheder

Sonos kompatibilitet S1 og S2
Sonos opdeling af gamle og nye produkter fra juni 2020 (Grafik: Sonos)

Produkter i S1 og S2 kategorierne kan ikke fungere i det samme setup, hvis det hele skal virke perfekt. Blander du S1 og S2 produkter bliver du nødt til udelukkende  at køre på Sonos S1-appen. Alt fungerer som i dag, men du går glip af nye funktioner som eksempelvis hi-res audio. Sonos lover dog at udsende sikkerhedsopdateringer til S1-platformen.

En anden løsning er at installere både S1 og S2 – altså at dele systemet op i to dele. Her kan du således ikke bruge alle de funktioner som du kender i dag – du kan ikke afspille det samme musik i hele huset eller styre afspilning af forskellige kilder til forskellige højtalere fra den samme app. Du skal tænke på det som to fuldstændigt uafhængige systemer.

Alternativt kan du indkassere 30 procents rabat fra Sonos ved køb af nye produkter og tage dine gamle enheder ud af drift. Du kan eventuelt sælge dem til nogen som har et system kun med gamle produkter.

Manøvren fra Sonos startede som et kluntet forsøg på at få brugerne til at købe nye produkter, men det endte som bekendt i en stor shit-storm.

De nye Sonos apps kommer på markedet ved udgangen af maj, oplyser Sonos.

OVERBLIK: Hvor længe holder din Sonos højttaler

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Den nye app får navnet Sonos S2. Den gamle app til understøttelse af ældre produkter vil blot hedde ”Sonos”.

Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Sonos bluetooth-højttaler fås nu i smarte farver

Den roste transportable højttaler, Sonos Roam, kommer nu i smartere farver, som er lidt mere interessante end sort og hvid.

(mere…)
Mød Sonos Ray – en soundbar til lavpris

Sonos Ray leverer mere power til lyden i dit TV – til en yderst overkommelig pris.

(mere…)
Sonos næste soundbar hedder Sonos Ray

Er du på udkig efter en soundbar, som ikke har en tårnhøj pris? Du kan glæde dig til Sonos kommende soundbar, Sonos Ray.

(mere…)
Ny Sonos-soundbar til halv pris er måske på vej

Rygterne svirrer om, at Sonos er på vej med en ny billigere soundbar, som vil koste tæt på det halve af Sonos Beam.

(mere…)
Fed transportabel Sonos-højttaler kommer i en billigere version

Sonos Roam SL er navnet på en ny Sonos Roam, der snart kan købes i Danmark. Priserne er justeret en smule.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram