Apple ændrer vigtig kamerateknologi

RYGTE: Et vigtigt komponent i iPhone-kameraet ændres i år, lyder det fra en fremtrædende analytiker.

Apple vil på efterårets 6,7-tommer iPhone, der ventes at blivende største model, ændre et vigtigt kamerakomponent.

Hidtil har Apple anvendt optisk billedstabilisator, som er en mangeårig kendt kamerateknologi, hvor selve optikken fysisk kan bevæge sig, for at modvirke rystelser.

Nu skifter Apple strategi og vil afprøve en teknologi, hvor det er selve sensoren, der kan bevæge sig og ikke linseområdet. Ændringen vil kunne give ultra vidvinkellinsen stabilisering. Dette er ikke tilfældet i dag på en telefon som iPhone 11 Pro.

Skiftet i teknologien skulle også give bedre billeder, hvis brugeren anvender en ekstralinse, som sættes uden på telefonens egne linser. Eksempelvis Olloclip, skriver MacRumors.

Meldingen om Apples ændring kommer fra den allestedsnærværende analytiker Ming-Chi Kuo, der i branchen er kendt for sine mange og temmelig præcise forudsigelser.

Udfasningen af optisk billedestabilisator sker med det mål, at skabe et endnu bedre kamera i telefonen.

Apple har hidtil købt kameraer til iPhones hos Sony, der er en af de største producenter af kamerateknologi i verden. Om Sony også skal levere kamerateknologi i 2020 er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Ming-Chi Kuo forudså i sommeren 2019, at Apple i 2020 vil komme med såkaldte time-of-flight 3D-sensorer (TOF) i telefonerne. Disse sensorer kan måle afstanden til et motivet ved at beregne, hvor lang tid det tager en lysstråle at ramme motivet og reflektere tilbage. Dette er særligt anvendelig, når kameraet anvendes til Augmented Reality (AR).

Kuo ramte ikke helt skævt med sommerens spådom. Apple har nemlig her i foråret præsenteret en ny iPad Pro med en såkaldt LiDAR scanner. ”LiDAR” er Apples ord til beskrivelse af, hvad andre kalder en TOF-sensor.

Den nye iPad Pro er næsten en laptop-computer

Indtil videre er der kun tale om rygter som Apple, helt vanligt, ikke har kommenteret på.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Indtil videre er der ingen meldinger fra Apple om, at efterårets iPhone-lancering er forsinket. Produkternes design og teknologi er angivelige blevet låst i november/december 2019 og iPhone-2020 ventes ikke ramt af nævneværdige forsinkelser.

Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Er dette Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nye billeder er dukket op af det, som måske er den kommende Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram