Apple ændrer vigtig kamerateknologi

36

RYGTE: Et vigtigt komponent i iPhone-kameraet ændres i år, lyder det fra en fremtrædende analytiker.

Apple vil på efterårets 6,7-tommer iPhone, der ventes at blivende største model, ændre et vigtigt kamerakomponent.

Hidtil har Apple anvendt optisk billedstabilisator, som er en mangeårig kendt kamerateknologi, hvor selve optikken fysisk kan bevæge sig, for at modvirke rystelser.

Nu skifter Apple strategi og vil afprøve en teknologi, hvor det er selve sensoren, der kan bevæge sig og ikke linseområdet. Ændringen vil kunne give ultra vidvinkellinsen stabilisering. Dette er ikke tilfældet i dag på en telefon som iPhone 11 Pro.

Skiftet i teknologien skulle også give bedre billeder, hvis brugeren anvender en ekstralinse, som sættes uden på telefonens egne linser. Eksempelvis Olloclip, skriver MacRumors.

Meldingen om Apples ændring kommer fra den allestedsnærværende analytiker Ming-Chi Kuo, der i branchen er kendt for sine mange og temmelig præcise forudsigelser.

Udfasningen af optisk billedestabilisator sker med det mål, at skabe et endnu bedre kamera i telefonen.

Apple har hidtil købt kameraer til iPhones hos Sony, der er en af de største producenter af kamerateknologi i verden. Om Sony også skal levere kamerateknologi i 2020 er på nuværende tidspunkt ikke kendt.

Ming-Chi Kuo forudså i sommeren 2019, at Apple i 2020 vil komme med såkaldte time-of-flight 3D-sensorer (TOF) i telefonerne. Disse sensorer kan måle afstanden til et motivet ved at beregne, hvor lang tid det tager en lysstråle at ramme motivet og reflektere tilbage. Dette er særligt anvendelig, når kameraet anvendes til Augmented Reality (AR).

Kuo ramte ikke helt skævt med sommerens spådom. Apple har nemlig her i foråret præsenteret en ny iPad Pro med en såkaldt LiDAR scanner. ”LiDAR” er Apples ord til beskrivelse af, hvad andre kalder en TOF-sensor.

Den nye iPad Pro er næsten en laptop-computer

Indtil videre er der kun tale om rygter som Apple, helt vanligt, ikke har kommenteret på.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Indtil videre er der ingen meldinger fra Apple om, at efterårets iPhone-lancering er forsinket. Produkternes design og teknologi er angivelige blevet låst i november/december 2019 og iPhone-2020 ventes ikke ramt af nævneværdige forsinkelser.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer