Du skal selv kunne skifte mobilens batteri

23

Ifølge et lækket udkast til et lovforslag vil EU stille krav om, at forbrugerne selv skal kunne udskifte batteriet i telefonen.

Udkastet til et EU-lovforslag omhandlende batterier i mobiltelefoner, er ifølge Het Financieele Dagblad lækket til offentligheden, skriver Tek.no.

Med lovforslaget vil EU pålægge producenterne, at forbrugerne selv skal udskifte batteriet i deres telefon. I dag kræver det et besøg hos en professionel reparatør, hvis batteriet skal skiftes, da telefonerne er meget vanskelige at åbne uden de tager skade.

I mange tilfælde bliver telefoner kasseret af forbrugerne, alene på grund af trætte batterier samt udsigten til en udgift efter et besøg på et værksted.

EU håber med forslaget, at telefonerne bliver længere i hænderne på, hvilket vil begrænse mængden af elektronikskrot. Samtidigt vil EU gør det ulovligt at skrotte elektronik, som ikke er blevet solgt.

Angiveligt vil lovforslaget blive fremlagt i marts måned.

De seneste 10 år har EU arbejdet på at begrænse mængden af elektronikaffald som følge af en manglende standardisering af mobilopladere, stik og kabler. De manglende standarder er ansvarlig for 51.000 tons elektronikskrot hvert år.

Kampen omkring mobilopladerne og stikkene i telefonerne står lige nu mellem Android og USB-C på den ene side og Apples Lightning-stik på den anden.

– ”Det er jo Apple, der har modsat sig (fælles standarder, red.), men med lovgivning kan vi tvinge dem,” lød det i januar fra EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S), der kommenterede på sagen omkring mobilopladere.

Du få mere viden om striden omkring mobilopladerne i min tech-podcast herunder. Indslaget med Christel Schaldemose kan høres 11 minutter og 10 sekunder inde i episoden.

Du finder flere episoder af min tech-podcast her samt i din favorit-podcastapp på Android og iPhone.

Mere til historien

I dag er batteriudskiftning på egen hånd ikke muligt for almindelige forbrugere. Ingen iPhones har nogensinde haft en mulighed for at udskifte batteriet, ved at tage bagsiden af. På Android-platformen har der gennem årene været mere frie muligheder for batteriudskiftning, men i dag har også Android-producenterne lukket for muligheden.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer