Du skal selv kunne skifte mobilens batteri

Ifølge et lækket udkast til et lovforslag vil EU stille krav om, at forbrugerne selv skal kunne udskifte batteriet i telefonen.

Udkastet til et EU-lovforslag omhandlende batterier i mobiltelefoner, er ifølge Het Financieele Dagblad lækket til offentligheden, skriver Tek.no.

Med lovforslaget vil EU pålægge producenterne, at forbrugerne selv skal udskifte batteriet i deres telefon. I dag kræver det et besøg hos en professionel reparatør, hvis batteriet skal skiftes, da telefonerne er meget vanskelige at åbne uden de tager skade.

I mange tilfælde bliver telefoner kasseret af forbrugerne, alene på grund af trætte batterier samt udsigten til en udgift efter et besøg på et værksted.

EU håber med forslaget, at telefonerne bliver længere i hænderne på, hvilket vil begrænse mængden af elektronikskrot. Samtidigt vil EU gør det ulovligt at skrotte elektronik, som ikke er blevet solgt.

Angiveligt vil lovforslaget blive fremlagt i marts måned.

De seneste 10 år har EU arbejdet på at begrænse mængden af elektronikaffald som følge af en manglende standardisering af mobilopladere, stik og kabler. De manglende standarder er ansvarlig for 51.000 tons elektronikskrot hvert år.

Kampen omkring mobilopladerne og stikkene i telefonerne står lige nu mellem Android og USB-C på den ene side og Apples Lightning-stik på den anden.

– ”Det er jo Apple, der har modsat sig (fælles standarder, red.), men med lovgivning kan vi tvinge dem,” lød det i januar fra EU-parlamentariker Christel Schaldemose (S), der kommenterede på sagen omkring mobilopladere.

Du få mere viden om striden omkring mobilopladerne i min tech-podcast herunder. Indslaget med Christel Schaldemose kan høres 11 minutter og 10 sekunder inde i episoden.

Du finder flere episoder af min tech-podcast her samt i din favorit-podcastapp på Android og iPhone.

Mere til historien

I dag er batteriudskiftning på egen hånd ikke muligt for almindelige forbrugere. Ingen iPhones har nogensinde haft en mulighed for at udskifte batteriet, ved at tage bagsiden af. På Android-platformen har der gennem årene været mere frie muligheder for batteriudskiftning, men i dag har også Android-producenterne lukket for muligheden.

Nothing Phone 1 bliver for særlig inviterede

Det tyder på, at Nothing Phone 1 lanceres med samme strategi, som OnePlus startede med; via invitationer.

(mere…)
Nothing Phone (1) er spottet på video

Der florerer netop nu mange rygter og spekulationer om den kommende smartphone fra Nothing. En video viser nu mere af selve telefonen.

(mere…)
Nothing Phone (1) sådan ser den ud

Så er hele bagsiden af Nothing Phone (1) telefonen afsløret efter en lille teaser har været offentliggjort.

(mere…)
En teaser for Nothing Phone (1) giver hint om design

Den kommende smartphone fra Nothing er endnu hemmelig, men Nothing teaser nu lidt for designet.

(mere…)
Nothing Phone (1) afsløres medio juli

Carl Pei, grundlægger af OnePlus, er på vej med den første smartphone fra hans nye projekt, Nothing. Telefonen præsenteres i midten af juli.

(mere…)
iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram