Prisen på streamingtjenester vil stige

15

Der er en stor risiko for, at det vil blive dyrere at abonnere på streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay. Det siger mediekoncernen bag Viaplay.

Den nordiske mediekoncern, Nordic Entertainment Group, som ejer blandt andet Viaplay, forudser, at det i fremtiden vil blive dyrere at abonnere på de forskellige streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay. Det skriver Finans.dk.

Streamingen kommer ind med modermælken

Denne forudsigelse kommer efter, at Netflix har hævet prisen på deres dyreste pakke i Norge. Prisen er steget fra 139 til 159 norske kroner.

-”Generelt set vil priserne blive påvirket af vores og andre udbyderes massive investeringer i teknologi og indhold,” siger Anders Jensen, administrerende direktør for NEG.

GUIDE: Sådan søger du efter film på tværs af streamingtjenesterne

Energistyrelsens Telestatistik viser, at danskerne bruger rigtigt meget data og det stiger fortsat. En stor del af dette skyldes, at danskerne elsker streaming.

Finans oplyser, at de har modtaget et svar fra Netflix, hvor de skriver, at de ikke har planer om at hæve prisen på det danske marked. HBO Nordic har samme melding. Så det er altså ikke sikkert, at vi skal forvente prisen stiger, i hvert fald ikke lige med det samme.

På det amerikanske marked har der været en omvendt tendens – nemlig en priskrig på streamingtjenester. I forbindelse med Apple og Disney har lanceret deres tjenester til priser under de nuværende, så har der været en tendens til, at de etablerede har matchet Apple og Disneys priser.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der er, ifølge Finans, 1,5 millioner abonnenter på Viaplay i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer