Ikea er klar med billig knap til Trådfri

Trådfri Genvejskontakt er Ikeas bud på en knap til dit smarthome-setup. Funktionen er enkel og prisen lav.

Klistermærker til Ikea Trådfri genvejskontakt
Klistermærker til Ikea Trådfri genvejskontakt (Foto: Ikea)

Ikea fortsætter med at udbygge deres katalog med produkter i Smarthome-kategorien Trådfri.

Senest har en multifunktionsknap set dagens lys. Navnet er Trådfri Genvejskontakt.

Knappen kan benyttes til betjening af scener og tilstande i Trådfri-systemet uden du har smartphonen i hånden. Du kan eksempelvis programmere knappen til at slukke lyset i hele huset, aktivere en scene i stuen med dæmpet lys eller at tænde en smartplug – det kunne være kaffemaskinen.

Ifølge Ikeas beskrivelse på webshoppen kan én knap forbindes til én stemning. Flere stemninger kræver flere knapper. Det fremgår ikke hvorvidt dobbelttryk og langt tryk kan indstilles til andre funktioner.

Trådfri Genvejskontakt koster 59 kroner og er tilgængelig i Danmark fra februar. Sammen med knappen får du et ark med seks klistermærker. De tre er blanke så du selv kan tegne hvad du synes passer til funktionen.

Jeg har kontaktet Ikea for at få mere information om salgsstarten, men Ikeas presseafdeling er ikke vendt tilbage på mine henvendelser.

Virker måske med Smartthings

Da knappen endnu ikke er på markedet i Danmark, er der lidt usikkerhed om, hvorvidt den vil fungere med smarthome-systemet SmartThings.

Jeg kan konstatere, at ”IKEA Button” nu fremgår i SmartThings appen, men den er mærket som ”enheder, der er tilgængelige i andre lande”. Om den allerede nu fungerer, har jeg desværre ikke mulighed for at afprøve.

Her er Ikeas smarte rullegardiner

OM SMARTTHINGS: SmartThings er en division i Samsung, der integrerer smarthome-enheder fra mange forskellige producenter i én app. SmartThings baserer sig på åbne standarder. Ved Samsung Developer Conference i oktober 2019 fortsate Samsung, at SmartThings har 45 millioner aktive brugere. Systemet taler sammen med 5.000 forskellige enheder fra 100 forskellige producenter. Samsung købte den amerikanske virksomhed Smartthings i 2014.

Samsung har selv en knap i deres udvalg af produkter til SmartThings. Denne koster cirka 130 kroner i Danmark. I modsætning til Ikeas knap understøtter denne enkelt, dobbelt og langt tryk.

ANMELDELSE: Sådan er højttalerne Ikea Symfonisk

Hvis du vil vide mere om SmartThings så lyt til min tech-podcast episode 69. Her kommer du tættere på, hvad systemet kan og hvordan jeg selv har integreret det hjemme hos os.

Du kan også høre indslaget herunder. Gå frem til 2:00-minutter.

Mere til historien

SmartThings taler sammen med protokollerne Z-Wave og ZigBee. En SmartThings hub er påkrævet til systemet.

Indret dit hjem med en ny AI-løsning fra Ikea

En ny AI-løsning fra Ikea gør det muligt at scanne din bolig og indrette med eksisterende eller nye møbler direkte fra mobilen.

(mere…)
USB-oplader fra Ikea tilbagekaldes

Ikea advarer mod deres egen USB-oplader.

(mere…)
Ikea på vej med nye smarthome-sensorer

I 2024 er Ikea klar med nye ”sikkerhedsgadgets” til deres smarthome-sortiment. Bliv klogere på hvad Ikea er på vej med her.

(mere…)
Nu vil Ikea sikre dit velbefindende

Den svenske møbelgigant Ikea sender endnu et smartprodukt på markedet. Denne gang drejer det sig om luftkvalitet.

(mere…)
Se Ikea og Sonos gulvlampehøjttaler

Endnu en højttaler er på vej fra Ikea og Sonos. Denne gang det en gulvlampe-højttaler. Læs mere om den her.

(mere…)
Ikea annoncerer pladespiller

Det er en trend, at mange igen vil lytte til vinylplader. Ikea er nu klar med en pladespiller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram