Google vil måske åbne for Call Recordning

27

Optagelser af telefonsamtaler bliver måske muligt på Android uden en masse ninja-tricks.

Optagelser af telefonsamtaler er ikke en standardfunktion i vores smartphones i dag. Det virker ellers som en åbenlys funktion, da vi i dag kan optage, gemme og dele nærmest alt andet.

Det tyder på, at Google arbejde på at indbygge optagelser af telefonsamtaler i Android.

Supernørderne hos 9to5Google har gravet i den app, der håndterer telefonsamtaler på Android-telefoner. I koden til appen er der fundet spor af en optagefunktion.

I koden ses blandt andet denne linje: <string name=”call_recording_starting_voice”>This call is now being recorded</string>

Tilsyneladende vil Google ikke udelukkede åbne mulighed for optagelser af samtaler. Samtalerne vil også kunne transskriberes. En sådan mulighed findes allerede i dag i appen Google Recorder.

I nedenstående videoklip kan du se et glimt af funktionen som 9to5Google har kunne aktivere.

Fundet i koden til appen bekræfter ikke, at Google rent faktisk vil åbne for call-recording på Android, men det er i hvert fald noget udviklerne hos Google gør sig tanker om og eksperimenterer med.

Google har ikke bekræftet call-recording som en kommende funktion i Android.

Tilbage i 2014 skrev jeg om en dims kaldet Voicebird, der kunne optage samtaler. I praksis blev lyden fra ens Bluetooth-headset sløjfet gennem Voicebird. Det havde desværre den uheldige virkning, at det reducerede lydkvaliteten på samtalen – og hvis der er noget man ikke ønsker, så er det, at modparten i samtalen har vanskeligt ved at høre hvad du siger.

Hvis du har tips til hvordan telefonsamtaler optages, så del dem gerne i kommentarfeltet herunder.

YouTube

Når du starter videon, godkender du samtidig YouTube’s Privacy Policy.
Læs mere

Afspil video

Video fra 9to5Google der viser optagefunktionen

Mere til historien

Hvis du har behov for at optage en telefonsamtale, så kan du benytte forskellige plugins til Skype i desktopversionen. Hvordan lydkvaliteten er kan du høre i denne podcastepisode hvor jeg interviewer Christel Schaldemose (S) som sidder i Europaparlamentet.