Sådan optager du mobilsamtalen - test af Voicebird

TEST: Har du brug for, at optaget mobilsamtaler, for at huske du snakkede med en om i telefonen? Vi har testet Voicebird.

”Hvad var det nu vi aftalte”? ”Fik jeg sagt noget jeg ikke skulle”? Spørgsmålene er relevante i mange sammenhænge, men svaret er ukendt, for stort set ingen smartphones kan optage samtaler. Selvom der findes flere applikationer, der påstår de kan, er det endnu ikke lykkedes mig at finde en der fungerer. Jeg har kun kunne finde løsninger, som kan optage begge parter. Men det har jeg nu!

Løsningen hedder Voicebird, og er udviklet og produceret i Danmark.

Voicebird

Voicebird

Det er en ekstern enhed, som kommunikerer med headsettet og telefonen via Bluetooth. En stor knap på fronten aktiverer optagelsen, mens endnu et tryk stopper optagelsen. Den seneste samtale kan afspilles ved at trykke to gange på knappen. Nemt at finde ud af og meget effektivt.

Del optagelsen med andre

Når Voicebird tilsluttes computeren overføres lydfilerne til en personlig profil på nettet. Her kan der lyttes til de enkelte samtaler, redigeres og i et skrivefelt, kan der laves transskription, der gemmes sammen med lydklippet.

Du kan også vælge et uddrag fra klippet, og maile det til en kontaktperson. Det er efterfølgende ganske let, at fjerne adgangen igen, hvis ikke du ønsker, at adgangen skal gælde mere.

Lydkvaliteten på klippene er rimelig god, dog ikke i en kvalitet der kan anvendes til andet end blot at lytte til.

Reduceret lydkvalitet

Jeg har under testen oplevet, at lydkvaliteten ved samtaler, har været reduceret i såvel min som modtagerens ende. Jeg tænker, det er fordi lyden sløjfes ind gennem Voicebird-enheden, inden den når headsettet. Faktisk har det ført til, at jeg nogle gange ikke har anvendt Voicebird, selvom jeg havde brug for det, da jeg ville være helt sikker på at modparten i samtalen, tydeligt kunne høre mig.

Parring af headset og telefon er desuden lidt tricky, men med støtte fra den vedlagte vejledning er det lykkedes.

Voicebird henvender sig til alle, der har brug for at dokumentere deres opkald, hvilket åbner for bred anvendelse særligt dele af erhvervslivet, vil have stor glæde af produktet. Jeg har i hvert fald selv i flere år, savnet denne mulighed.

Produktet fås i sort og hvid og kan købes via forskellige netbutikker til omkring 1.400-1.500 kroner inklusive moms. Til den pris skuffer dens billige plastik-udtryk, og jeg er ked af lyden ikke er bedre end tilfældet er.

Alt i alt er Voicebird godkendt og testen slutter med en karakter på 4 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Kun meget få smartphones kan optage mobilsamtaler uden brug af ekstraudstyr.

Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram