Nu har Microsoft slukket for mobilen

Windows 10 Mobile er desværre fortid. Det samme er Microsofts engagement på mobile styresystemer. Husker du da det startede?

Samsung Omnia 7
Samsung Omnia 7 kom i oktober 2010. Den var baseret på Microsoft Windows Phone 7 (Foto: MereMobil.dk)

December 2019 blev for alvor enden for Windows 10 Mobile og Windows Phone i almindelighed. Microsofts forsøg på at slå Google og Apple på henholdsvis Android og iOS nåede til afgrunden.

Den 10. december 2019 var det slut. Fra denne dato lukkede Microsoft ned for opdateringer og support til Windows 10 Mobile.

De få som måtte sidde tilbage med en Nokia Lumia, eller anden telefon baseret på Windows 10 Mobile, får ikke længere sikkerhedsopdateringer. Dermed kommer mobilen i risikozonen for angreb og sårbarheder generelt.

Apps, der måtte være på telefonen, vil i nogle tilfælde holde op med at fungere. En undtagelse er dog Microsoft Office, der kører videre indtil 2021, forlyder det.

Startede i 90’erne

Microsofts tilstedeværelse på mobilmarkedet strækker sig tilbage til 1990 hvor udviklingen af Windows CE begyndte. Windows CE var baseret på Windows 95 og skulle målrettes håndholdte bærbare enheder.

Senere fulgte Pocket PC 2000 og Pocket PC 2002, der i 2003 skiftede navn til Windows Mobile 2003. De forskellige Windows Mobile versioner fulgte frem til 2010 hvor de blev erstattet af Windows Phone.

I årene frem prøvede Microsoft mange ting af og forsøgte virkelig at få fodfæste i mobilbranchen.

Windows 10 Mobile, der nu er lagt i graven, blev annonceret den 21. januar 2015.

Microsoft har gennem årene modtaget meget ros for deres mobilsystemer, men naturligvis også kritik. Grundlæggende synes jeg Microsofts mobilplatform var rigtig god og lovende. Microsoft fiskede noget af det bedste fra Android og iOS, og gjorde det til deres eget. Det er i hvert fald min opfattelse.

Desværre for udvalget af telefoner på markedet, og konkurrencen generelt, så var udviklerne ikke med Microsoft, der aldrig fik en relevant app-store op at stå. Hvis Microsoft var lykkedes med at tiltrække appudviklerne, så er jeg sikker på, at Microsoft stadig havde været her.

I dag satser Microsoft på at gøres deres apps og tjenester tilgængelige på Android, iOS og MacOS samt naturligvis Windows. Dette gør de tilgengæld rigtigt godt. Jeg bruger selv både Outlook og Word på mine telefoner.

Microsoft er klar med en foldbar Android-enhed

Microsoft producerer i dag mange enheder som er helt modsatte af de forholdsvis små telefoner. Surface Studio er et eksempel. Du kan læse mere om Surface Studio her og se videoen herunder.

Mit første kig på Surface Studio

Mere til historien

Microsoft har også forsøgt sig inden for streaming musik, men kunne ikke tiltrække kunder nok i kampen mod Spotify, Tidal og Apple Music. I januar 2015 lukkede Groove Music, der tidligere hed Xbox Music.

Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Microsoft anklages for misbrug af skolebørns data

En sag fra Østrig om skolebørns data minder om Chromebook-sagen, og kan få betydning i Danmark.

(mere…)
Microsoft Flight Simulator 2024 er annonceret

Et nyt Flight Simulator spil er blevet annonceret af Microsoft.

(mere…)
Xbox Series X er nu uden diskdrev

Microsoft ændrer i deres line-up, og tegner et billede af fremtiden.

(mere…)
Drastisk ændring i Windows

Ejer du en Windows-computer, så skal du forberede dig på nye tider.

(mere…)
Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram