Mobilvask renser telefonen for bakterier

Mobilen mere beskidt end toilettet. Det er et fakta som mange kender. Hvordan løses det? Mød mobilvasken. Bliv klogere her og se hvordan det virker.

Mobilvask (Foto: Interesseorganisationen IDA)
Mobilvask (Foto: Interesseorganisationen IDA)

Studerende på Syddansk Universitet har netop afprøvet mobilvasken, der ved kunstigt genskabt lys renser mobiltelefoner, så de bliver 99,9 procent rene.

Der er frygtelig mange bakterier på vores telefoner – ja faktisk er mobilen 18 gange så beskidt som et offentligt toilet. Det viser forskning fra USA. Det betyder også, at mobiltelefonen faktisk kan være smittekilde ved sygdom og lignende.

Mobilen kan være skyld i hæmorider og forstoppelse

Nu kan man få renset telefonen i en mobilvask, der ved hjælp af UV-C-lysteknologi fjerner stort set alle bakterier på telefonen.

Måske tænker du, at mobilen bare kan blive renset med sprit. Men den kan faktisk gøre mere skade end gavn, forlyder det.

-”Ulempen ved at bruge bakteriesprit er, at den kan ødelægge touch-funktionen på mobiltelefonen. Teknologien, der sidder i det her UV-C-lys, kommer fra sollyset, som er kunstigt genskabt lys, som renser telefonen, så den bliver 99,9 procent ren,” siger Peter Borup, chef for ungeområdet i interesseorganisationen Ida til TV 2 Fyn.

Derimod kan mobilvasken fjerne e-coli- og streptokokbakterierne på din smartphone ganske nemt.

TIP: Sådan får du din mobil ren for bakterier

UV-C-lyset nedbryder bakterierne, og effekten er desinficerende og kan endda neutralisere superbakterier, der har udviklet en resistens mod antibiotika. 

En tur i mobilvasken tager omkring 10 minutter, men derefter er telefonen altså også ren. Og som en lille bonus kan telefonen lade imens.

Interesseorganisationen Ida håber, at mobilvasken kan være med til at reducere sygefraværet på universiteterne rundt i landet i forbindelse med den kommende tids eksamensperiode.

Du kan se, hvordan mobilvasken fungerer på TV 2 Fyn.

Mere til historien

Lysteknologien, som benyttes med mobilvasken, er ikke noget nyt. Faktisk er den opfundet af den dansk-færøske læge Niels Finsen i 1903. Og han vandt også en nobelpris for lysteknologien.

Atter fremgang i salget på smartphone-markedet

Efter et fald i salget de seneste tre år er der igen fremgang i salget af smartphones. Det er 5G som rykker.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram