Mobilvask renser telefonen for bakterier

Mobilen mere beskidt end toilettet. Det er et fakta som mange kender. Hvordan løses det? Mød mobilvasken. Bliv klogere her og se hvordan det virker.

Mobilvask (Foto: Interesseorganisationen IDA)
Mobilvask (Foto: Interesseorganisationen IDA)

Studerende på Syddansk Universitet har netop afprøvet mobilvasken, der ved kunstigt genskabt lys renser mobiltelefoner, så de bliver 99,9 procent rene.

Der er frygtelig mange bakterier på vores telefoner - ja faktisk er mobilen 18 gange så beskidt som et offentligt toilet. Det viser forskning fra USA. Det betyder også, at mobiltelefonen faktisk kan være smittekilde ved sygdom og lignende.

Mobilen kan være skyld i hæmorider og forstoppelse

Nu kan man få renset telefonen i en mobilvask, der ved hjælp af UV-C-lysteknologi fjerner stort set alle bakterier på telefonen.

Måske tænker du, at mobilen bare kan blive renset med sprit. Men den kan faktisk gøre mere skade end gavn, forlyder det.

-”Ulempen ved at bruge bakteriesprit er, at den kan ødelægge touch-funktionen på mobiltelefonen. Teknologien, der sidder i det her UV-C-lys, kommer fra sollyset, som er kunstigt genskabt lys, som renser telefonen, så den bliver 99,9 procent ren,” siger Peter Borup, chef for ungeområdet i interesseorganisationen Ida til TV 2 Fyn.

Derimod kan mobilvasken fjerne e-coli- og streptokokbakterierne på din smartphone ganske nemt.

TIP: Sådan får du din mobil ren for bakterier

UV-C-lyset nedbryder bakterierne, og effekten er desinficerende og kan endda neutralisere superbakterier, der har udviklet en resistens mod antibiotika. 

En tur i mobilvasken tager omkring 10 minutter, men derefter er telefonen altså også ren. Og som en lille bonus kan telefonen lade imens.

Interesseorganisationen Ida håber, at mobilvasken kan være med til at reducere sygefraværet på universiteterne rundt i landet i forbindelse med den kommende tids eksamensperiode.

Du kan se, hvordan mobilvasken fungerer på TV 2 Fyn.

Mere til historien

Lysteknologien, som benyttes med mobilvasken, er ikke noget nyt. Faktisk er den opfundet af den dansk-færøske læge Niels Finsen i 1903. Og han vandt også en nobelpris for lysteknologien.

EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram