Apple tjener langt mere end Samsung på smartphonesalget

99

Når det kommer til indtjeningen på salget af smartphones, så er Apple konkurrenterne overlegen.

Salget af smartphones går generelt ikke så godt i år som tidligere.

Vi skrev i slutningen af august, at salget i andet kvartal var faldet med 1,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Og 2018 var ellers det dårligste år i smartphonens historie.

Smartphone salget dykker fortsat i andet kvartal af 2019

Indtjeningen er lig med antallet af solgte smartphones, men også hvor stort ”overskud” der er for producenten på de enkelte modeller. Apple er uden sammenligning den smartphone-producent, som tjener flest penge på deres telefoner.

Analysefirmaet Counterpoint Research har lavet en rapport, som viser, at Apple står for 66 procent af den samlede indtjening på markedet.

Apple har generelt været kendt for at have nogle meget loyale kunder og det ser altså ud til, at de fortsat holder ved.

Samsung er den smartphone-producent, som tjener næstmest. De har tjent 17 procent af den samlede ”kage”.

Counterpoint Research har set nærmere på, hvordan indtjeningen er fordelt på smartphone-markedet ved de enkelte producenter – Apple er klart i spidsen
(Kilde: Counterpoint Research)

Kinesiske telefoner er blevet dyrere

Mange af de kinesiske producenter er kommet på markedet med billige smartphones, så de har været meget konkurrencedygtige.

Ifølge Counterpoint Research, så er deres fortjenester også på vej op. Dette stemmer overens med, at Huawei, OnePlus m.fl. har hævet priserne på deres modeller i forhold til, da de startede med at lancere smartphones på mobilmarkedet.

Det bliver spændende at se, hvordan 2020 bliver for særligt Huawei, som i 2019 har haft et utrolig udfordrende år og pt. ikke kan sende telefoner på markedet med Googles tjenester.

Trods et år med modgang er smartphone-salget højere ved Huawei end nogensinde før.

Mere til historien

Udrulningen af 5G-netværkene og de dertilhørende smartphones kan også ændre markedet lidt. På nuværende tidspunkt er særligt Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi langt fremme med 5G, hvilket kan gøre de står stærkere på markedet i 5G’s spæde start.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
99 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer