Apple tjener langt mere end Samsung på smartphonesalget

Når det kommer til indtjeningen på salget af smartphones, så er Apple konkurrenterne overlegen.

Salget af smartphones går generelt ikke så godt i år som tidligere.

Vi skrev i slutningen af august, at salget i andet kvartal var faldet med 1,7 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Og 2018 var ellers det dårligste år i smartphonens historie.

Smartphone salget dykker fortsat i andet kvartal af 2019

Indtjeningen er lig med antallet af solgte smartphones, men også hvor stort ”overskud” der er for producenten på de enkelte modeller. Apple er uden sammenligning den smartphone-producent, som tjener flest penge på deres telefoner.

Analysefirmaet Counterpoint Research har lavet en rapport, som viser, at Apple står for 66 procent af den samlede indtjening på markedet.

Apple har generelt været kendt for at have nogle meget loyale kunder og det ser altså ud til, at de fortsat holder ved.

Samsung er den smartphone-producent, som tjener næstmest. De har tjent 17 procent af den samlede ”kage”.

Counterpoint Research har set nærmere på, hvordan indtjeningen er fordelt på smartphone-markedet ved de enkelte producenter - Apple er klart i spidsen
(Kilde: Counterpoint Research)

Kinesiske telefoner er blevet dyrere

Mange af de kinesiske producenter er kommet på markedet med billige smartphones, så de har været meget konkurrencedygtige.

Ifølge Counterpoint Research, så er deres fortjenester også på vej op. Dette stemmer overens med, at Huawei, OnePlus m.fl. har hævet priserne på deres modeller i forhold til, da de startede med at lancere smartphones på mobilmarkedet.

Det bliver spændende at se, hvordan 2020 bliver for særligt Huawei, som i 2019 har haft et utrolig udfordrende år og pt. ikke kan sende telefoner på markedet med Googles tjenester.

Trods et år med modgang er smartphone-salget højere ved Huawei end nogensinde før.

Mere til historien

Udrulningen af 5G-netværkene og de dertilhørende smartphones kan også ændre markedet lidt. På nuværende tidspunkt er særligt Huawei, Oppo, Vivo og Xiaomi langt fremme med 5G, hvilket kan gøre de står stærkere på markedet i 5G’s spæde start.

5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Stem på din mobilfavorit i Årets Mobil 2021

AFSTEMNING: Så er afstemningen til Årets Mobil 2021 i gang. Du kan stemme på din favorit fra 2021 her. 

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

(mere…)
De bedste smartphones som ikke kommer fra Kina

GUIDE: Ikke-kinesiske smartphones… Læs her hvilke telefoner der er værd at købe - og ikke kommer fra Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
101 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram