Nokia vil også satse på smart-TV

KORT NYT: Et TV med Nokia-varemærket er måske på vej.

I nyere tid kender vi Nokia-varemærket fra prisvenlige telefoner, der er baseret på Android One. Bag telefonerne står firmaet HMD Global, der udover gamle kendige fra telebranchen også har repræsentanter fra Nokia Oy i bestyrelsen. HMD Global har licens til at producere og markedsføre telefoner med Nokias varemærke.

Nu kommer der tilsyneladende et lignende setup inden for smart-TV-kategorien. Ifølge Engadget arbejder den Indiske retail-gigant Flipkart på at lancere en portefølje af smart TV med Nokias navn på. Det skulle ske efter den samme model, som vi ser på smartphones.

Detaljerne omkring tiltaget er lidt uklare, men angivelig skulle skærmene komme med lyd fra JBL, der ejes af Harman. Samsung ejer i dag Harman samt det andet kendte lydbrand AKG.

Indien er åbenbart attraktivt som marked for tv-skærme. Senest har også OnePlus udset sig Indien som et markedsområde for et smart-tv. OnePlus siger selv, at de vil producere fremtidens smart-tv. I Kina har Huawei planer om et smart-tv, baseret på deres egen platform.

Indien er et attraktivt område for at prøve nye tiltag af i stor skala. Landet befolkes af 1,3 milliarder mennesker, og landets økonomi vokser hurtigt i disse år, hvilket afføder en middelklasse, der bliver større og større. Desuden har Indien en stor sektor inden for teknologi.

Der er ikke nogen meldinger om hvorvidt, der skal satses på Nokia smart-TV-skærme i andre lande end Indien.

I ”gamle dage” fandtes der parabolantenner, og modtagere, der stod Nokia på.

Mere til historien

I Nokias storhedstid brugte de ofte Indien som eksempel, når der skulle vises en befolkningsgruppe, der anvendte telefonen, som deres primære redskab for kommunikation- og salg på nettet.

HMD klar med den første smartphone-kollektion

HMD, du ved dem med "Nokia", er klar med deres første egen kollektion. Læs om den her.

(mere…)
Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Pink Barbie Flip-telefon kommer til sommer

HMD annoncerede ved Mobile World Congress et samarbejde med Mattel og afslørede ”Barbie-mobilen”.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram