Hård kritik! Google Stadia føles som en beta du betaler for

Overophedning af Chromecast, spil er ikke i 4K. Det er en beta du betaler penge for, lyder kritikken af spiltjenesten Stadia.

Google Stadia er et ambitiøst produkt, og forventningerne har da også været skyhøje op til lanceringen. Desværre er det ikke gået helt så glat, som Google kunne ønske sig.

Google Stadia er en streaming platform for spil, hvor du i stedet for at hente hele spillet ned lokalt på enheden streamer det fra Googles servere. Det betyder, at du ikke behøver en dyr gamer-PC, eller konsol, for at kunne spille de nyeste spil. Alt hvad der kræves er et fjernsyn, en Chromecast Ultra og en kontroller.

Podcast: Google Stadia skuffer på pris og indhold

Som med al ny teknologi, så må man naturligvis forvente udfordringer, dog ser det ud til at Google Stadia tester brugernes tålmodighed på flere fronter.

Får Stadia Chromecast Ultra til at overophede?

PC Gamer skriver, at flere brugere melder om, at deres Chromecast Ultra overopheder og dermed lukke ned midt under spilsessioner.

Google afviser dog kategorisk, at der kan være tale om ophedning af Chromecasten.

Ifølge Google, er det helt normalt at Chromecast Ultra bliver varm under brug.

Google siger selv, at de har testet hardwaren grundigt, og at de aldrig har oplevet fejlen.

Anmelderne: Google Stadia er lovende men føles som en beta

Anmelderne har heller ikke været begejstret for tjenesten indtil videre.

The Verge skriver, at selvom Google Stadia virker, så føles det som en betaudgave Google vil have dig til at betale for.

Tomsguide kalder Google Stadia ambitiøs, men skriver også at Google Stadia viser, at teknologien endnu ikke er moden endnu.

Arstechnica falder ind i koret af anmeldere som ikke føler, at teknologien er klar til at blive lanceret. De kalder Stadia for begrænset og for ustabilt, med for få fordele til, at det kan betale sig at opgive den traditionelle måde at spille computerspil på.

Overdriver Google opløsningen på Stadia?

9to5Google skriver, at Google overdriver spilopløsningen på Stadia.

Googles Vice President Phil Harrison har tidligere skrevet på Twitter, at ved lanceringen vil alle spil understøtte 4K.

Dette ser dog ikke ud til at holde vand. F.eks renderer skydespillet Destiny 2 i 1080p, som så efterfølgende opskaleres til 4K. Dette forklarer hvorfor, at spil på Stadia fremstår med færre detaljer, hvis man sammenligner med f.eks Xbox One X.

Vi tager et dybere kig på Apple Arcade

I et svar til 9to5Google skriver Google, at Stadia Streamer i 4k og med 60 fps.

Spiludviklerne arbejder hårdt på at levere den bedste spiloplevelse for alle spil. Som på andre platforme betyder det, at der anvendes forskellige teknikker for at kunne levere den bedste overordnede kvalitet.

Google forventer, at spiludviklerne vil blive ved med at forbedre deres spil, og at de vil blive opgraderet over tid.

Dermed siger Google, at "aben" så at sige ligger hos udviklerne.

Spilekspert om perspektiverne i cloudgaming

Hør spilekspert Thomas Bense, Pixel.tv, vurdere perspektiverne i Google Stadia og cloudgaming. Du finder flere spændende indslag i vores tech-podcast.

Mere til historien

Google Stadia blev lanceret den 19. november 2019. Du kan købe en såkaldt Stadia Premiere Edition til 995 kr. på Googles hjemmeside. Pakken indeholde tre måneders abonnement på Stadia Pro, en Chromecast Ultra og Googles egen stadia Controller.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
72 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram