Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

Nyborg Gymnasium vil eksperimentere i denne uge (uge 47) med om skolegangen bliver mindre stressende, hvis eleverne aflevere mobiltelefonerne i starten af dagen. Dermed kan de fokusere på undervisningen. Det skriver TV 2 Fyn.

Det er en af eleverne selv, som har fundet på idéen.

-”Ideen til eksperimentet kom fra en test, vi havde i psykologi, der satte en debat i gang i klassen. Vi snakkede om, at vi unge i høj grad føler, at skolen er uoverskuelig, stressende og tidskrævende, fordi vi hele tiden sidder og skifter mellem sociale medier og derved ikke fokuserer på en opgave i længere tid,” siger Estefania Bozzo, der er medlem af elevrådet og går i 3.g, til TV 2 Fyn. Ideen til mobilfri uge kommer i øvrigt fra hende.

Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

End ikke i frikvartererne er der mulighed for at kigge ned i mobilerne og se hvad der rør sig på de sociale medier eller andet. Her er der nemlig arrangeret foredrag for at give eleverne noget at snakke om.

-”Jeg synes generelt, der har været bred opbakning. Der har været nogle, der føler, de skal være lidt på tværs og ikke vil aflevere deres mobil. Men jeg tror, at der er mange, der er med på, at det er et eksperiment, og at vi skal prøve det af og se, om vi skaber et bedre læringsmiljø, hvor vi mindsker stressniveauet, og et rum hvor vi arbejder mere effektivt,” siger Estefania Bozzo.

…husk sluk engang imellem

Skolens rektor blev også både glad og stolt over eleverne, da de præsenterede ham for eksperimentet.

-”Jeg tænker, det er super vigtigt, fordi den her distraktion, der kommer, når man bliver afbrudt af egne eller andres telefoner, Facebook, Instagram eller hvad det nu er, det betyder noget for indlæringsevnen, og koncentrationen forsvinder. Derfor håber jeg også, at det kan give en selvindsigt i, at det betyder noget, at man slukker engang imellem, siger rektor for Nyborg gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm. 

Alt ændres ikke på en uge. Og efter fredag kan eleverne igen have mobilen i lommen. Dog håber Henrik Vestergaard Stokholm og Estafania Bozzo, at eksperimentet har sat gang i nogle tanker hos eleverne.

Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Det er ikke første gang, at skole og gymnasier eksperimenterer med noget lignende.

Tror du, at et eksperiment i denne stil nytter noget. Og forsøger du, at slukke din mobiltelefon engang imellem? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er ikke kun mobilerne, der ikke kan benyttes denne uge. Internettet på skolen får også nogle begrænsninger, hvilket kan give udfordringer med sider, der benyttes i undervisningen. Men da eksperimentet ikke er mere end en uge, så ventes det ikke at blive et stort problem.

Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Svenske skoler kan snart blive mobilfri

KORT NYT: Den svenske regering ønsker, at skoleelever skal aflevere deres telefoner på ’telefonhotel’ i løbet af skoledagen.

(mere…)
SF: Mobiltelefonerne skal ud af skolerne

Telefonerne skal ud af skolerne bortset fra tidspunkter, hvor de anvendes aktivt i undervisningen. Sådan lyder et forslag fra SF.

(mere…)
Skoler sætter mobilen i fængsel

Mobilen kommer i fængsel på nogle skoler, andre satser på mobildannelse. Skolerne håndterer mobilerne vidt forskelligt.

(mere…)
Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

En skole på Frederiksberg har totalforbud mod mobiltelefoner for elever, lærere og forældre.

(mere…)
Gymnasieelever må undvære smartphone, computer og tablet

Nyt forsøg: I en uge skal eleverne på Dronninglund Gymnasium gennemføre undervisningen uden telefon, tablet og computer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram