Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

1

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

Nyborg Gymnasium vil eksperimentere i denne uge (uge 47) med om skolegangen bliver mindre stressende, hvis eleverne aflevere mobiltelefonerne i starten af dagen. Dermed kan de fokusere på undervisningen. Det skriver TV 2 Fyn.

Det er en af eleverne selv, som har fundet på idéen.

-”Ideen til eksperimentet kom fra en test, vi havde i psykologi, der satte en debat i gang i klassen. Vi snakkede om, at vi unge i høj grad føler, at skolen er uoverskuelig, stressende og tidskrævende, fordi vi hele tiden sidder og skifter mellem sociale medier og derved ikke fokuserer på en opgave i længere tid,” siger Estefania Bozzo, der er medlem af elevrådet og går i 3.g, til TV 2 Fyn. Ideen til mobilfri uge kommer i øvrigt fra hende.

Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

End ikke i frikvartererne er der mulighed for at kigge ned i mobilerne og se hvad der rør sig på de sociale medier eller andet. Her er der nemlig arrangeret foredrag for at give eleverne noget at snakke om.

-”Jeg synes generelt, der har været bred opbakning. Der har været nogle, der føler, de skal være lidt på tværs og ikke vil aflevere deres mobil. Men jeg tror, at der er mange, der er med på, at det er et eksperiment, og at vi skal prøve det af og se, om vi skaber et bedre læringsmiljø, hvor vi mindsker stressniveauet, og et rum hvor vi arbejder mere effektivt,” siger Estefania Bozzo.

…husk sluk engang imellem

Skolens rektor blev også både glad og stolt over eleverne, da de præsenterede ham for eksperimentet.

-”Jeg tænker, det er super vigtigt, fordi den her distraktion, der kommer, når man bliver afbrudt af egne eller andres telefoner, Facebook, Instagram eller hvad det nu er, det betyder noget for indlæringsevnen, og koncentrationen forsvinder. Derfor håber jeg også, at det kan give en selvindsigt i, at det betyder noget, at man slukker engang imellem, siger rektor for Nyborg gymnasium Henrik Vestergaard Stokholm. 

Alt ændres ikke på en uge. Og efter fredag kan eleverne igen have mobilen i lommen. Dog håber Henrik Vestergaard Stokholm og Estafania Bozzo, at eksperimentet har sat gang i nogle tanker hos eleverne.

Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Det er ikke første gang, at skole og gymnasier eksperimenterer med noget lignende.

Tror du, at et eksperiment i denne stil nytter noget. Og forsøger du, at slukke din mobiltelefon engang imellem? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er ikke kun mobilerne, der ikke kan benyttes denne uge. Internettet på skolen får også nogle begrænsninger, hvilket kan give udfordringer med sider, der benyttes i undervisningen. Men da eksperimentet ikke er mere end en uge, så ventes det ikke at blive et stort problem.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer