16” MacBook Pro har nyt tastatur og mere power

Nu kan du få en MacBook Pro med 16” skærm og (endelig) et nyt re-designet tastatur. Flere kræfter og køling er også på feature-listen.

MacBook Pro 16"
MacBook Pro 16″ (Foto: Apple)

Rygterne har floreret i lang tid, og nu er proppen så taget af flasken. Apple har, som ventet, offentliggjort en ny opdateret MacBook Pro. Det er første gang i tre år, at Apple for alvor har opdateret pro-serien.

Den stor nyhed er, at MacBook Pro nu fås i en 16-tommer version. Opløsningen er 3.072 x 1.920 pixels. Det vil sige en smule flere pixels end de 2.880 x 1.800 pixels som vi så på den hidtil nyeste MacBook Pro 15-tommer.

Udover skærmstørrelsen så er en af nyhederne, at videofolket nu kan justere skærmens opdateringshastighed til at matche det indhold de arbejder på i redigeringen.

Computeren måler 1,62 x 35,79 x 24,59 centimeter. Vægten er 2 kilo. I forhold til forgængeren er den nye maskine lidt tykkere men måler en anelse mindre i bredde og dybde. Målene på 15-tommerudgaven fra foråret er 1,55 x 34,93 x 24,07 centimeter. Vægten på denne er 1,83 kilo.

Den nye 16-tommer markerer også et farvel til 15-tommer computere hos Apple.

Endelig: Et nyt tastatur

nyt tastatur MacBook Pro 16"
16-tommer MacBook Pro har nyt tastatur (Foto: Apple)

Apple har fået temmelig meget kritik for deres såkaldte ”butterfly keyboard” som de seneste bærbare computere har været udstyret med. Små optimeringer fra generation til generation har ikke gjort brugerne glade.

Butterfly-tastaturet blev introduceret på MacBook Pro i 2015. Det erstattede de hidtil tykke taster, som Apple hidtil anvendte.

MacBook Pro 16” kommer med hvad Apple kalder ”Magic Keyboard”. Inspirationen komemr angiveligt fra det tastatur, som medfølger sammen med iMac Pro.

Tasterne ligger nu ikke helt plant med chassiset som på de tidligere modeller, og den såkaldte ”key travel” er nu 1 millimeter. Desuden er der nu en smule større afstand mellem de fysiske nummertaster og Touch Bar.

Afstanden er forøget for at få færre fejltryk på Touch Bar. Hvis du har arbejdet med en MacBook Pro med Touch Bar, så har du sikkert ligesom jeg prøvet (ofte) at ramme Touch Bar. Det førte faktisk til, at jeg en overgang deaktiverede så meget af Touch Bar som jeg kunne.

Apple oplyser desuden, at piletasterne er redesignede og så er ESC-knappen kommet retur fremfor at være en del af Touch Bar.

Apples Phil Schiller taler nu offentligt om tastaturproblemerne

Flere kræfter i kassen

MacBook Pro 16-tommer
MacBook Pro 16″ (Foto: Apple)

Den nye MacBook Pro kan konfigureres med enten 6- eller 8-Core processor; Core i7 eller Core i9. Topkonfigurationen leverer op til 5 GHz i Turbo Boost. Tidligere var toppen 4.8 GHz. Det skulle være blevet muligt på grund af såkaldt Thermal Velocity Boost fra Intel.

Grafikkortet er AMD’s nye Radeon Pro M5500 med 4 eller 8 GB GDDR6-videohukommelse. Computeren fås dog også med Radeon Pro M5300.

Ifølge Apple vil M5500 med 4 GB kunne levere op til 2.1 gange kraftigere videoperformance i forhold til Radeon Pro 560X i den tidligere MacBook Pro. Radeon M5500 med 8 GB leverer 80 procent mere performance end Radeon Pro Vega 20, oplyser Apple.

For at kunne sætte hastigheden op har ny køling været nødvendig. Her kommer et forbedret design af køling ind i billedet. Det nye design kan skabe 28 procent højere airflow. Den indbyggede heatsink har i øvrigt et areal som nu er 35 procent større.

Batterikapaciteten er steget fra 83,6 Wh til 100 Wh. Det vil ifølge Apple give én times længere strømtid. I kassen ligger der en oplader med en effekt på 96 watt.

Apple fortsætter med 3,5 mm jackstik til hovedtelefoner og fire Thunderbolt ports (USB-C stik).

Det koster MacBook Pro 16”

MacBook Pro 16"
MacBook Pro 16″ (Foto: Apple)

Du kommer i gang for 21.499 kroner. Det er en konfiguration med 16 GB RAM, 512 GB SSD-lagerplads og 2,6 GHz 6-core Intel Core i7-processor (niende generation) samt AMD Radeion Pro 5300M grafikkort med 4 GB RAM.

Vil du endnu mere kan du gå op på 2,3 GHz 8-core Intel Core i9-processor (niende generation) med 16 GB RAM og AMD Radeon Pro 5500M (8 GB) samt 1 TB SSD-lagerplads. Her er prisen 25.859 kroner.

De præcise priser afhænger i høj grad ad hvilken konfiguration du vælger, men det virker ikke til at priserne denne gang stikker helt af.

MacBook Pro 16” kan bestilles fra i dag (13. november 2019).

Mere til historien

I januar anmeldte jeg MacBook Air 2018. Dette er en skøn computer, men tjek lige min anmeldelse af MacBook Air, inden du trykker ”betal” i webshoppen.

Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram