TEST: Dark Mode er godt for batteritiden på telefonen

Det er in med Dark Mode på telefonen, men nu viser en test også, at det faktisk også gør noget godt for batteritiden på telefonen.

Phonebuff har foretaget en test, hvor de ser nærmere på Dark Mode, som er populært både i Android 10 og iOS 13, samt ved diverse applikationer.

Aktiver Instagrams nye dark mode på iOS og Android

Derfor har Phonebuff altså ville undersøge om Dark Mode også gør godt for batteriet. Testen blev udført ved, at en robotarm skulle udføre de samme funktioner på en iPhone Xs i Dark Mode og i Normal tilstand. Det betød blandt andet brug af Messenger, afspilning af YouTube-video og nativation via Google Maps.

I testen løb telefonen i Normal tilstand tør for batteri først. Da denne løb tør havde den i Dark Mode fortsat 30 procent strøm tilbage.

Lysstyrken var sat til 200 nits.

Google Kalender og Google Keep får dark mode

Som tidligere nævnt blev testen udført på en iPhone Xs, hvor Dark Mode har en større effekt end på eksempelvis iPhone Xr. Grunden til dette er, at det er en OLED-skærm. Og det er særligt på OLED-skærme, at man vil opleve den største fordel ved Dark Mode, da disse skærme ikke bruger strøm på at oplyse hvide pixels.

Her er fordelene og ulemperne ved LCD og OLED mobilskærme

Dark Mode gør godt for batteriet

I testen blev der først brugt 2 timer med beskeder, derefter fulgte 2 timers brug af Twitter og 2 timers afspilning af YouTube-videoer. Testen sluttede med brug af 2 timers Google Maps. Dog holdt iPhone Xs med Normal tilstand ikke længere end 1,5 time, så var batteriet brugt.

  • 2 timer med beskeder: Mørk: 88% mod Lys: 83%
  • 2 timers twitter: Mørk: 72% mod Lys: 57%
  • 2 timers YouTube: Mørk: 43% mod Lys: 20%
  • ~2 timers Google Maps: Mørk: 30% mod Lys: 0% efter 1,5 time

Du kan i nedenstående video se PhoneBuffs test. Du kan også læse flere tests på PhoneBuffs hjemmeside.

Mere til historien

Er du til Dark Mode? Eller vil du helst have din telefon i Normal tilstand? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Læs også:
iPhone 11 Pro test – den iPhone du altid har drømt om

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram