Teleselskab må opkræve gebyrer hos kunderne for roaming i EU

Kunderne kan nu blive opkrævet ekstra, når de roamer inden for EU. Et teleselskab har fået dispensation fra reglerne om EU-roaming.

Reglerne om EU-roaming blev indført den 15. juni 2017. Siden har de europæiske teleselskaber hjemhørende i et EU land, som udgangspunkt, ikke haft mulighed for at opkræve betaling for roaming i andre EU-lande.

EUs politikerne mente ikke, at denne øgede omkostning for teleselskaberne ville give prisstigninger for forbrugerne, men det gjorde det. Det har vi tidligere omtalt på MereMobil.dk.

EU-roaming har påført teleselskaberne øgede omkostninger, da forbrugerne nu ikke længere som udgangspunkt skal betale for roaming indenfor EU – og det er netop disse øgede omkostninger, som giver visse teleselskaber udfordringer.

Teleselskaber uden eget mobilnetværk tjener nemlig ikke penge på roaming, og for de små teleselskaber er roaming lig med udgifter og ingen indtægter.

Heldigvis for små teleselskaber er et smuthul i EU-reglerne, hvis ellers man kan få dispensation.

Dispensation til Lebara

Energistyrelsen har således givet teleselskabet Lebara lov til at opkræve selskabets kunder ekstra for roaming indenfor EU. Dette strider ellers imod hele EU-roaming ordningen, men Lebara udnytter et smuthul i lovgivningen, hvor de kan få dispensation.

I en pressemeddelelse fra Energistyrelsen forklarer styrelsen, at Lebara har fået dispensation fordi Lebara har store udgifter til roaming.

I pressemeddelelsen formuleres det således:

-“Energistyrelsen har godkendt Lebaras anmodning om at kunne anvende et roamingtillæg over for selskabets kunder for at kunne dække et eventuelt tab, når selskabets kunder roamer i EU. Det sker på baggrund af, at selskabet har dokumenteret en negativ detailroamingfortjeneste på mere end 3 pct. af Lebaras fortjeneste på mobiltjenester.”

Oversat til jævnt dansk så har Lebara så store udgifter til roaming i andre EU-lande, at Energistyrelsen har givet teleselskabet dispensation.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Lebara kan “anvende et roamingtillæg over for selskabets kunder”.

Det skal forstås således, at Lebara får mulighed for at opkræve et tillæg, når selskabets kunder roamer i et andet EU-land. Roamingtillæget må dog udelukkende gå til at dække Lebaras forventede negative detailroamingfortjeneste.

Godkendelsen gælder for perioden fra 30. september 2019 til den 30. juni 2020.

Afgørelsen kan læses i sin helhed her.

Mere til historien

Tidligere har teleselskabet Plenti fået dispensation fra reglerne – vel at mærke før teleselskabet blev overtaget af TDC. Læs mere om det her.

Nu kommer straftolden på elbiler

Populær kineser i Danmark rammes hårdt, når EU flere måneder tidligere end ventet indfører EU straftold på kinesisk producerede elbiler.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Du kan få Apple AirPods for 0 kroner med dette abonnement

Netop nu kan du tegne et mobilabonnement og modtage et sæt Apple AirPods (2nd generation). Tilbuddet gælder i en begrænset periode.

(mere…)
Sådan sparer du penge på a-kassekontingentet

Betaler du for meget for a-kassen? Læs her hvordan du let vælger en anden og billigere a-kasse.

(mere…)
Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram