Huawei-topmodel mister adgang til Googles tjenester

Nu kan du for alvor glemme alt om Googles apps på Huawei Mate 30 Pro og Mate 30. Bagdøren til Google er lukket, forlyder det.

Huawei Mate 30 Pro er nu for alvor udelukket fra Google Mobile Services, forlyder det fra en sikkerhedsekspert.
Huawei Mate 30 Pro (Foto: Huawei)

Da Huawei præsenterede topmodellen Huawei Mate 30 Pro og Huawei Mate 30 stod det klart, at telefonerne kommer uden Google Mobile Services (Maps, Gmail, YouTube, Play Butik osv). Årsagen er handelskrigen mellem USA og Kina, hvor Google og Huawei er blevet et par af symbolerne for Trump-administrationen.

Der findes en række work-around-metoder til alligevel at lægge Google ind på Mate 30-serien. En af metoderne er en app kaldet LZPlay, der angiveligt ikke længere fungerer, lyder det fra Bloomberg.

LZPlay udnyttede en bagdør, så Googles apps alligevel kunne installeres på telefonerne.

Sikkerhedseksperten John Wu har omtalt processen, og i et blogindlæg slår han nu fast, at appen er taget ned. Desuden er certifikatet, der gjorde udnyttelsen af bagdøren mulig, tilbagekaldt.

Although this “backdoor” requires user interaction to be enabled, the installer app, which is signed with a special certificate from Huawei, was granted privileges nowhere to be found on standard Android systems.

John Wu, Medium.com.

Selvom du har apk-filen til LZPlay, så vil den ikke længere fungere, lyder det fra eksperten.

Her er Huawei Mate 30 Pro og Mate 30

Huawei afviser, at have involvering i LZPlay-metoden.

-”Vores Mate30-smartphone serien har ikke GMS præ-installeret, og Huawei har ikke noget samarbejde med www.lzplay.net. Mate30 serien med HMS (Huawei Mobile Services) er smartphones med et ultra højt sikkerhedsniveau som beskytter forbrugeren, og hvor der ikke eksisterer eller understøtter såkaldte 'backdoors', udtaler landechef i Huawei Danmark, Ke Ren, i en mail til MereMobil.dk.


Indlæg på Twitter fra John Wu

Fed hardware og en tom Android

Indehavere af en Mate 30 Pro eller Mate 30 står nu tilbage med fed hardware og Android Open Source hvor Huaweis egne tjenester og services er lagt på toppen.

Uden Googles tjenester er Huawei Mate 30-serien ikke interessant for ret mange slutbrugere uden for Kina, da det er Googles apps der i vores markedsområde definerer en Android-telefon.

Uanset hvor fed og innovativ telefonen er, så er det ikke nok, når der skal konkurreres mod Samsung, Apple eller andre producenter, hvor Googles populære tjenester og apps er tilgængelige på produkterne.

MereMobil.dk følger udviklingen i sagen.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Mere til historien

For kort tid siden annoncerede Huawei, at Mate 30 Pro, trods tidligere meldinger om det modsatte, kommer til Danmark. Huawei vil senere i oktober fortælle mere om planerne. Prisen er bekræftet til at være omkring 7.500 kroner.

Podcast app lukker
(mere…)
Google Pixel 8’erne rygtes at få 7 års Android-opdateringer
(mere…)
YouTube dropper reklamefrit billigabonnement

YouTube stopper med at tilbyde billigere abonnement uden reklamer.

(mere…)
Googles robot vil læse dine mails
(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
47 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram