Apples nye cashcow skal udbredes til hele verden

Ikke kun Apples kunder i USA skal være med. Så mange steder som muligt, skal tjenesten rulles ud, lyder det fra CEO Tim Cook.

I foråret annoncerede Apple deres indtog i finansbranchen med introduktionen af Apple Card, der er Apples eget kreditkort.

Apple Card kom i august 2019 ud til de første amerikanske kunder. Det åbne spørgsmål var herefter, hvornår Apple Card bliver lanceret i Europa og herunder Danmark. Apple har fortsat ikke leveret svaret.

Apple topchef Tim Cook besøger Tyskland i disse dage. I et interview med avisen Bild løfter Apple-chefen sløret for nogle af planerne med Apple Card.

Apple Card skal udbredes til alle steder, hvor det er muligt, lød det fra Tim Cook. Udbredelsen vil dog tage noget tid, da de forskellige lande har forskellige regler og reguleringer, skriver ONX.dk.

Der er ingen tvivl om, at kreditkortet, der er udviklet i samarbejde med Mastercard, vil blive tilgængeligt uden for USA. Danmark er sandsynligvis også på listen. Trods alt har vi jo Apple Pay her i landet og generelt er Danmark et Apple-venligt land.

Hvad er Apple Card?

Har du endnu ikke hørt om Apple Card, så kan jeg fortælle, at det er en kreditkortløsning, der ligger i Wallet på din iPhone. Det kan benyttes alle steder, hvor du i dag kan bruge Apple Pay.

Med Apple Pay er Apple afhængige af hvorvidt de lokale banker vil åbne tjenesten for bankernes kunder og indgå et samarbejde med dem. Apple Card gør Apple til en bank, så de principielt kan bypasse den traditionelle finanssektor.

På steder der ikke modtager Apple Pay-betaling kan brugerne i stedet benytte et fysisk kort, som i modsætning til gammeldags kreditkort ikke indeholder kortnummer, udløbsdato, underskrift eller CVV. Disse oplysninger findes i Wallet på telefonen.

På toppen af tjenesten har Apple udviklet en række muligheder for at følge forbruget tæt. Der tilbydes tilmed en cashback-ordning med rigtige penge. Betalinger med tjenesten udløser en bonus på op til tre procent.

Du kan læse mere om mulighederne med Apple Card her.

Apple Card har potentialet til at blive en ny cashcow for den amerikanske virksomhed. Hvis Apple i deres forretningsmodel kan få en lillebitte bid af de store beløb, der potentielt kan køre gennem tjenesten, så bliver betalingstjenesten nærmest en seddelpresse.

Mere til historien

For at få et indblik i potentialet så blev der i 2018 omsat for 368,8 milliarder kroner alene på Dankort i Danmark. Hvis Apple formår at tiltrække mange brugere på verdensplan, og kan de lægge små gebyrer ind hist og her, så bliver indtjeningen ganske stor.

Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Apple Pay presser prisen på Dankort i vejret

Dankort bliver dyrere for butikkerne. Endnu et skridt i den forkerte retning.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram