iPhone-salget falder fortsat – iPhone Xr sælger bedst

22

Analysefirmaet Canalys har netop udsendt en interessant rapport, der viser faldende iPhone-salg og iPhone Xr er den bedst sælgende.

Kort inden offentliggørelsen af iPhone-modellerne for 2019 har analysefirmaet Canalys udsendt en interessant rapport, som signalerer der kan være ”mørke tider” på vej for Apple.

De har for tredje kvartal i træk haft et faldende salg af iPhones. Omkring 13 procent lavere i år i forhold til sidste år. Cirka 36 millioner solgte iPhones blev det til i årets andet kvartal. I alt er der siden lanceringen af 2018-modellerne solgt 148 millioner iPhones. Men året før var salget på 171 millioner eksemplarer.

Billede fra Canalys rapport, der viser det faldende salg af iPhones (Kilde: Canalys)

Analytiker: 200 millioner iPhones står til udskiftning

Det er iPhone Xr, der er den mest solgte med 47 millioner eksemplarer i perioden fra oktober 2018 til juni 2019. Dermed har den altså solgt markant flere end ”flagskibsmodellerne” iPhone Xs og iPhone Xs Max, der har solgt henholdsvis 20 millioner og 28 millioner eksemplarer fra september 2018 til juni 2019. Det skriver GSMArena.com.

Modellerne fra forrige ”generation”, altså iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus, ser også ud til at have solgt bedre end 2018-modellerne. Tallene fra Canalys viser nemlig, at iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr står for 59 procent af det samlede salg af iPhone-modeller i år, mens 2017-modellerne (iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X) stod for 68 procent af salget, da de var de ”nye” modeller.

Det er spændende om 2019-modellerne kan ændre på dette. Det ventes først, at Apple for alvor ændrer iPhone-designet i 2020. Her ventes det i øvrigt også, at Apple genopliver iPhone SE. Dette er dog rygter og spekulationer.

Apple genopliver iPhone SE i 2020

MereMobil.dk holder dig opdateret på alle nyhederne, som Apple ventes at offentliggøre om kort tid.

Mere til historien

Det er ikke kun salget af iPhones, som falder, det gør salget af smartphones generelt på verdensplan.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer