Huaweis Mate-topmodel kommer uden Google

Huawei Mate 30-serien lanceres uden Googles tjenester, forlyder det.

Huawei Mate 20 Pro
Efterfølgeren til Huawei Mate 20 Pro bliver måske ikke tilgængelig med Googles tjenester, forlyder det (Foto: MereMobil.dk(

Når Huawei den 18. september præsenterer Mate 30-serien i München, så bliver det, set med vestlige øjne, en noget anderledes oplevelse, end vi er vandt til.

Huawei Mate 30-serien kommer ikke med Googles services lagt oven på Android. Telefonerne lanceres uden de såkaldte Google Mobile Services, der indeholder Gmail, Google Maps, YouTube og mange andre apps, der i vores markedsområde definerer en Android-telefon. Det skriver Reuters.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Heller ikke appbutikken Google Play Store vil være at finde på telefonen, hvis den leveres uden Googles services.

Årsagen er handelskrigen mellem USA og Kina anført af præsident Donald Trump.

Hvis ikke Mate 30 har Googles tjenester, så bliver det måske grundversionen af Android, at køberne vil stifte bekendtskab med. Denne version udgives gennem Android Open Source Project (AOSP).

En talsperson fra Google har overfor nyhedsbureauet Reuters bekræftet, at Huawei Mate 30 ikke kan sælges med Googles apps og services på grund af handelskrigen.

Det vides ikke hvor langt Huawei reelt er med deres eget styresystem Harmony OS.

Hvis det holder stik, at Huawei Mate 30 lanceres uden Google som partner, så bliver det interessant om produktet bliver bredt tilgængeligt i Europa. Herunder også interessant om teleselskaberne i Danmark vil tage Mate 30-serien på hylderne, når en så essentiel del af telefonen er ændret.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Huawei holder fortsat liv i den snart tidligere topmodel. Huawei P30 Pro, der lanceres i nye farver i forbindelse med IFA 2019. 

Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE droppes måske

Der har været en forventning til, at Samsung i år ville lancere en Galaxy S22 FE. Det tyder nu på at Fan Edition serien lukkes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram