Huaweis Mate-topmodel kommer uden Google

Huawei Mate 30-serien lanceres uden Googles tjenester, forlyder det.

Huawei Mate 20 Pro
Efterfølgeren til Huawei Mate 20 Pro bliver måske ikke tilgængelig med Googles tjenester, forlyder det (Foto: MereMobil.dk(

Når Huawei den 18. september præsenterer Mate 30-serien i München, så bliver det, set med vestlige øjne, en noget anderledes oplevelse, end vi er vandt til.

Huawei Mate 30-serien kommer ikke med Googles services lagt oven på Android. Telefonerne lanceres uden de såkaldte Google Mobile Services, der indeholder Gmail, Google Maps, YouTube og mange andre apps, der i vores markedsområde definerer en Android-telefon. Det skriver Reuters.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Heller ikke appbutikken Google Play Store vil være at finde på telefonen, hvis den leveres uden Googles services.

Årsagen er handelskrigen mellem USA og Kina anført af præsident Donald Trump.

Hvis ikke Mate 30 har Googles tjenester, så bliver det måske grundversionen af Android, at køberne vil stifte bekendtskab med. Denne version udgives gennem Android Open Source Project (AOSP).

En talsperson fra Google har overfor nyhedsbureauet Reuters bekræftet, at Huawei Mate 30 ikke kan sælges med Googles apps og services på grund af handelskrigen.

Det vides ikke hvor langt Huawei reelt er med deres eget styresystem Harmony OS.

Hvis det holder stik, at Huawei Mate 30 lanceres uden Google som partner, så bliver det interessant om produktet bliver bredt tilgængeligt i Europa. Herunder også interessant om teleselskaberne i Danmark vil tage Mate 30-serien på hylderne, når en så essentiel del af telefonen er ændret.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Huawei holder fortsat liv i den snart tidligere topmodel. Huawei P30 Pro, der lanceres i nye farver i forbindelse med IFA 2019. 

Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Denne iPhone er måske fortid i morgen

Det rygtes, at Apple fjerner den lille iPhone fra deres lineup. Det vil ske, når iPhone 15-serien præsenteres.

(mere…)
MacBooks med M3-chip nærmer sig lancering

Det ser ud til, at Apple har MacBooks med M3-chip på vej inden længe.

(mere…)
Sådan bliver iPhone 15

OVERBLIK: Traditionen tro tager rygterne fart op til iPhone-lanceringen. Vi har samlet de mest sandsynlige forudsigelser på iPhone 15-serien.

(mere…)
Apple fjerner nøglefunktion på nye iPhones

En af de velkendte iPhone-funktioner forsvinder angiveligt på iPhone 15-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram