Apple Watch Series 5 – skærmen slukker aldrig

Series 5 af Apples smartwatch er lanceret. Vi ser nærmere på den nye generation, som har en skærm der aldrig slukker. Se prisen på Apple Watch 5 her.

Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Apple har budt en ny generation af Apple Watch velkommen. Vi ser nærmere på Series 5, som netop er lanceret.

Designmæssigt minder det om sidste års model, Series 4. En af de helt store forskelle er skærmen. På Series 5 er det for første gang en ”altid aktiv-Retina-skærm”, der aldrig ”sover” – også kendt som Always-on-display.

Det betyder, at man hurtigt og nemt altid kan se hvad klokken er eller andre vigtige oplysninger, som vises på skærmen, uden man behøver løfte armen eller trykke på skærmen.

Hver urskive er optimeret til den nye skærm så batteritiden angiveligt forlænges. Skærmen dæmper lyset, når brugerens håndled hænger nedad, og vender tilbage til fuld lysstyrke, når armen løftes, eller der trykkes på skærmen.

Batteri i 18 timer

Selvom always-on-display lyder som en batterisluger, så er den det ikke, forlyder det fra Apple. Det nye Apple Watch skulle holde strøm i op til 18 timer vel at mærke med skærmen aktiveret.

Den nye generation af smarturet har også et kompas, aktuel højde og internationalt nødopkald.

Særligt internationalt nødopkald mener Apple giver tryghed. Det gør det nemlig muligt for brugerne at ringe op til alarmcentraler i mere end 150 lande direkte fra Apple Watch, hvis man har cellular-versionen.

Internationalt nødopkald fungerer også sammen med faldregistrering, hvis det er slået til, så det automatisk ringer op, hvis Apple Watch registrerer, at brugeren er faldet hårdt og forbliver ubevægelig i cirka 1 minut.

Nye urkasser

Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Ligesom sidste år kommer urkasserne i enten 40 mm eller 44 mm.

På Series 5 findes fire forskellige materialer til urkasserne. De fås i aluminium, rustfrit stål, titanium og keramik.

De klassiske design, som urkassen i rustfrit stål i guld, sølv og space black er der stadig, mens urkassen i aluminium i sølv, guld og space grey nu for første gang laves af 100 procent genanvendt aluminium i 7000-serien, oplyser Apple.

Sundheds- og helbredsfunktionerne boostes

I forbindelse med watchOS er der også kommet nye muligheder i forhold til sundheds- og helbredsfunktionerne. Brugerne vil nemmere kunne holde styr på helbred og træning.

En ny støj-app giver brugeren besked hvis lyden fra omgivelserne (ved f.eks. en koncert eller en sportbegivenhed) kan forsage skader på hørelsen. Med WatchOS 6 systemet kommer også muligheden for at se trends inden for ens bevægelse samt holde styr på ens menstruationscyklus.

Når Series 5 lander i butikkerne så udgår Apple Watch Series 4, der var sidste års topmodel. Apple Watch Series 3 bliver på markedet og sættes ned i pris.

Apple Watch Series 5 kan bestilles nu og lander i butikkerne fredag den 20. september, hvilket er samtidig med de tre nye iPhone-modeller.

Apple Watch Series 5 (GPS) har en pris fra 3.499 kroner, mens Series 5 (GPS + Cellular) fås fra 4.299 kroner.

Læs også om iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Billeder: Apple Watch Series 5


VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.Mere til historien

WatchOS 6 er klar til Series 3 og Series 4 fra torsdag den 19. september, mens opdateringen først senere på året er klar til Series 1 og Series 2.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch 7 er lækket

Galaxy Watch 7 og Watch Ultra er angiveligt blevet lækket inden Galaxy Unpacked eventet. Se detaljerne her.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram