Apple Watch Series 5 – skærmen slukker aldrig

Series 5 af Apples smartwatch er lanceret. Vi ser nærmere på den nye generation, som har en skærm der aldrig slukker. Se prisen på Apple Watch 5 her.

Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Apple har budt en ny generation af Apple Watch velkommen. Vi ser nærmere på Series 5, som netop er lanceret.

Designmæssigt minder det om sidste års model, Series 4. En af de helt store forskelle er skærmen. På Series 5 er det for første gang en ”altid aktiv-Retina-skærm”, der aldrig ”sover” - også kendt som Always-on-display.

Det betyder, at man hurtigt og nemt altid kan se hvad klokken er eller andre vigtige oplysninger, som vises på skærmen, uden man behøver løfte armen eller trykke på skærmen.

Hver urskive er optimeret til den nye skærm så batteritiden angiveligt forlænges. Skærmen dæmper lyset, når brugerens håndled hænger nedad, og vender tilbage til fuld lysstyrke, når armen løftes, eller der trykkes på skærmen.

Batteri i 18 timer

Selvom always-on-display lyder som en batterisluger, så er den det ikke, forlyder det fra Apple. Det nye Apple Watch skulle holde strøm i op til 18 timer vel at mærke med skærmen aktiveret.

Den nye generation af smarturet har også et kompas, aktuel højde og internationalt nødopkald.

Særligt internationalt nødopkald mener Apple giver tryghed. Det gør det nemlig muligt for brugerne at ringe op til alarmcentraler i mere end 150 lande direkte fra Apple Watch, hvis man har cellular-versionen.

Internationalt nødopkald fungerer også sammen med faldregistrering, hvis det er slået til, så det automatisk ringer op, hvis Apple Watch registrerer, at brugeren er faldet hårdt og forbliver ubevægelig i cirka 1 minut.

Nye urkasser

Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)
Apple Watch Series 5 (Foto: Apple)

Ligesom sidste år kommer urkasserne i enten 40 mm eller 44 mm.

På Series 5 findes fire forskellige materialer til urkasserne. De fås i aluminium, rustfrit stål, titanium og keramik.

De klassiske design, som urkassen i rustfrit stål i guld, sølv og space black er der stadig, mens urkassen i aluminium i sølv, guld og space grey nu for første gang laves af 100 procent genanvendt aluminium i 7000-serien, oplyser Apple.

Sundheds- og helbredsfunktionerne boostes

I forbindelse med watchOS er der også kommet nye muligheder i forhold til sundheds- og helbredsfunktionerne. Brugerne vil nemmere kunne holde styr på helbred og træning.

En ny støj-app giver brugeren besked hvis lyden fra omgivelserne (ved f.eks. en koncert eller en sportbegivenhed) kan forsage skader på hørelsen. Med WatchOS 6 systemet kommer også muligheden for at se trends inden for ens bevægelse samt holde styr på ens menstruationscyklus.

Når Series 5 lander i butikkerne så udgår Apple Watch Series 4, der var sidste års topmodel. Apple Watch Series 3 bliver på markedet og sættes ned i pris.

Apple Watch Series 5 kan bestilles nu og lander i butikkerne fredag den 20. september, hvilket er samtidig med de tre nye iPhone-modeller.

Apple Watch Series 5 (GPS) har en pris fra 3.499 kroner, mens Series 5 (GPS + Cellular) fås fra 4.299 kroner.

Læs også om iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max.

Billeder: Apple Watch Series 5


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.Mere til historien

WatchOS 6 er klar til Series 3 og Series 4 fra torsdag den 19. september, mens opdateringen først senere på året er klar til Series 1 og Series 2.

iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 – læs detaljerne her

Et nyt high-end Apple Watch har set dagens lys. En af nyhederne er en 50 procents lysere skærm, men også en meget mørk skærm.

(mere…)
Apple sænker prisen på Apple Watch

Apple har lanceret nye Apple Watch-modeller. Denne gang er priserne sænket i forhold til sidste år. Se priserne her.

(mere…)
Apple Watch Series 9 - ny cool dobbelttryk-funktion

Her er nogle af nyhederne i Apple Watch Series 9. Dobbelt-tryk er en ny måde at betjene uret på.

(mere…)
WatchOS 10 på vej med widgets

SE EKSEMPLER: I næste uge er Apple klar med den store opdatering til watchOS 10, der bringer widgets til Apple Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram