Google vil flytte Pixel-produktionen ud af Kina

7

Googles hardwareproduktion flytter til Vietnam. Handelskrigen mellem USA og Kina har fået Google til athandle.

Fremadrettet skal Googles Pixel-smartphones, og andre hardwareprodukter fra techgiganten, ikke produceres i Kina. Ifølge Nikkei Asian Review arbejder Google på en ny produktionsfacilitet i Vietnam.

Målet er angiveligt at opbygge en billig kæde med underleverandører i Sydøstasien, der skal være løftestang for Googles voksende ambitioner inden for tech-hardware.

Google begyndte i sommer arbejdet med at ombygge en gammel Nokia-fabrik i det nordlige Vietnam. Fabrikken ligger i provinsen Bac Ninh i nærheden af Hanoi. Det er i den samme provins at Samsung for et årti siden opbyggede en forsyningskæde til deres smartphones.

Google får dermed adgang til en erfaren arbejdsstyrke.

Samsungs nyeste telefon, Samsung Galaxy Note10-serien, er eksempelvis produceret i Vietnam.

En meget stor del af den elektronik vi benytter i Vesten produceres i dag i Shenzhen, der ligger i det sydlige Kina tæt på Hong Kong. Læs også denne reportage fra et af mine tidligere besøg i Shenzhen.

Stigende omkostninger og usikkerhed

Tech-asien, Vietnam
Google vil fremover producere hardware i Bac Ninh, Viewnam, i nærheden af Hanoi. En meget stor del af den elektronik vi benytter i Vesten produceres i dag i Shenzhen, der ligger i det sydlige Kina tæt på Hong Kong. (Grafik: MereMobil.dk)

Angiveligt er det stigende lønninger til de kinesiske ansatte på fabrikkerne, og de stigende omkostninger, der er en udløber af handelskrigen mellem Washington og Beijing, som har fået Google til at overveje andre muligheder end Kina.

Hidtil har det særligt været Huawei, der i forhold til handelskrigen, er blevet fokuseret på.

Google har et mål om at producere mellem 8 og 10 millioner smartphones i år. Det er det dobbelte af året forinden, fortæller kilder til Nikkei Asian Review. Selvom Googles Pixel-brand stadig er en nichespiller, så udvikler Google stadig forretningsbenet inden for smartphones.

Mellempris Pixel-telefonen, der blev lanceret i april, kaldet Pixel 3a og Pixel 3a XL, har hjulpet Google til at blive det femtestørste mobilbrand i USA i andet kvartal af 2019.

Udover telefoner så står Google også bag smarthomeprodukter som Google Nest Hub, Google Home-serien, en række Nest-produkter som kameraer og dørklokker samt routersystemet Google Wifi. Dette er blot nogle af Googles forretningsområder inden for hardware, og så skal vi ikke glemme den succesfulde Google Chromecast.

ANMELDELSE: Nest Hub er smart men ikke smart nok

Mere til historien

Ifølge IDC sendte Google 4.7 millioner smartphones på markedet i 2018. Det gav dem en global markedsandel på 0,3 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer