Google fjerner Android app med 100 millioner brugere fordi, den spreder malware

CamScanner er ikke længere tilgængelig i Google Play butik fordi, den spreder malware.

CamScanner er en populær app, som bruges til at scanne PDF-dokumenter. Engadget skriver, at App’en som har været tilgængelig siden 2010 og er blevet downloadet mere end 100 millioner gange spreder malware.

Det russiske Antivirus firma Kaspersky opdagede, at app’en fornyligt begyndte at sprede malware til Android brugere. Efter afsløringen har Google fjernet applikationen fra Play-butikken.

Pas på virus på mobilen

Malwaren tilføjede såkaldte intrusive ads, altså reklamer som brugeren ikke havde sagt ja til. Derudover gjorde den ondsindede kode også, at brugerne blev tilmeldt diverse betalingsabonnementer uden deres viden.

Ifølge Kaspersky har en nylig opdatering af CamScanner fjernet malwaren.

Podcast 11: Sikkerhed, derfor er det vigtigt

Mere til historien

Zdnet skriver, at malwarekoden formodentlig skyldes, et samarbejde mellem udviklerne af Camscanner og en skruppelløs annoncør. Dermed kan applikationen sagtens være blevet inficeret uden udviklernes viden.


Avatar

Om Allan Hansen

Allan elsker telefoner, gadgets og ny teknologi. Han sværger ikke til en særlig telefon eller brand, men kan lide at afprøve de muligheder, som teknologien giver os. Han synes, at tech-snak hurtigt kan blive for nørdet, og mener, at tingene skal siges i et tilgængeligt sprog, hvis det kan. Til dagligt arbejder han som skolelærer, hvor han brænder for at få programmering på skoleskemaet.