Google fjerner Android app med 100 millioner brugere fordi, den spreder malware

CamScanner er ikke længere tilgængelig i Google Play butik fordi, den spreder malware.

CamScanner er en populær app, som bruges til at scanne PDF-dokumenter. Engadget skriver, at App'en som har været tilgængelig siden 2010 og er blevet downloadet mere end 100 millioner gange spreder malware.

Det russiske Antivirus firma Kaspersky opdagede, at app'en fornyligt begyndte at sprede malware til Android brugere. Efter afsløringen har Google fjernet applikationen fra Play-butikken.

Pas på virus på mobilen

Malwaren tilføjede såkaldte intrusive ads, altså reklamer som brugeren ikke havde sagt ja til. Derudover gjorde den ondsindede kode også, at brugerne blev tilmeldt diverse betalingsabonnementer uden deres viden.

Ifølge Kaspersky har en nylig opdatering af CamScanner fjernet malwaren.

Podcast 11: Sikkerhed, derfor er det vigtigt

Mere til historien

Zdnet skriver, at malwarekoden formodentlig skyldes, et samarbejde mellem udviklerne af Camscanner og en skruppelløs annoncør. Dermed kan applikationen sagtens være blevet inficeret uden udviklernes viden.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google og Apples app-model smadres

Ny lovgivning rettet mod Google og Apples appbutikker kan fuldstændigt trække tæppet væk under forretningsmodellen, hvis den nye lov breder sig.

(mere…)
Advarsel til Android-brugere: Ny malware stjæler bankoplysninger

Et cybersikkerhedsfirma har identificeret to banking trojans, som på Android er gået til angreb i flere europæiske lande - herunder Danmark.

(mere…)
Google Play Store vil fokusere mere på sikkerhed

Google har annonceret en kommende Safety Section, som skal sikre brugerne mere sikkerhed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram