Flyselskaber bandlyser nogle Apple-computere

KORT NYT: Et begrænset aftal MacBook Pro computere fra en ældre generation er ikke velkomne på amerikanske fly.

Apple har misstanke om, at nogle 15-tommer MacBook Pro computere kan overophede i batteriet og bryde i brand. Det er computere som er solgt i perioden fra september 2015 til februar 2017.

Modellerne kendes som ”MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)”.

Flyselskaberne i USA har fået instruktion fra luftfartsmyndigheder om, at MacBook Pro computere, der er solgt i den omtalte periode, ikke må medbringes på flyvningerne. Der henvises til sikkerheden.

Det skriver Reuters.

Ifølge Apple er kun et begrænset antal computere fra deres mid-2015 generation ramt af problemerne.

Apple åbnede i juni et udvidet serviceprogram for de berørte produkter. Her tilbydes kunderne, at få batteriet udskiftet uden beregning.

Mere til historien

Der er jævnligt sager om brandfarlige produkter i IT-branchen. Den største batteriskandale i nyere tid er sagen om Samsung Galaxy Note 7. I år har HP og Lenovo også haft batteri problemer på nogle af deres computere.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.