Apple ændrer mening: Det skal være lettere at få repareret din iPhone

Flere selskaber får nu mulighed for at benytte originale dele, når de skal reparere iPhone-telefoner - der er dog et kæmpe men...

Apple har hidtil afskåret uafhængige reparatører fra deres reparationsprogram. Dette betyder, at de ofte må bruge uofficielle dele, når de reparerer din iPhone.

Som det er i dag, så er det kun Apple og autoriserede samarbejdspartnere, som har adgang til de eftertragtede originale dele.

At Apple ikke ligefrem er begejstret for de uafhængige reparatører, er vist ikke nogen hemmelighed. Tek.no skriver, at Apple har gjort deres for at forhindre brugen af uofficielle dele. Dette har de senest gjort ved at vise advarsler og forhindre visning af batteristatus, hvis en iPhone får isat et uofficielt batteri.

Apple giver adgang til officielle dele

Ny tyder det på, at Apple er klar til at gøre op med den restriktive tilgang til, hvem der kan få adgang til officielle iPhone dele. Snart bliver det muligt for alle reperatører at få adgang til de eftertragtede officielle dele på lige vilkår med Apples egne partnere.

Bedre for forbrugerne

Det betyder, at du som forbruger får flere udbydere at vælge mellem, når din telefon skal repareres. At flere nu kan tilbyde reparationer med originale dele, kan blive godt for din pengepung.

Med flere udbydere på markedet kan vi meget vel se prisen på reparationer med officielle dele falde. Dog vil uofficielle dele formodentlig stadig være billigere.

iPhone X brugernes loyalitet er begrænset

Der er dog et kæmpe men...

Træerne gror som sagt ikke ikke ind i himlen. De aktører, som ikke er autoriserede samarbejdspartnere, få ikke adgang til dele, som fortsat er indenfor reklamationstiden. Dette vil sige fem år.

Det betyder, at de uafhængige reparatører nok kan løse mere enkle opgaver som en knust skærm, skader på glasset og batteriskifte. Mere komplicerede opgaver som f.eks udskiftning af fingeraftrykslæseren, skal med al sandsynlighed fortsat udføres hos Apple eller officielle partnere.

Apple inviterer til Iphone 11 event

Kun i U.S.A

Apple oplyser, at de i første omgang vil åbne op for den nye praksis i U.S.A Dermed er det altså ikke noget, som kommer de danske forbrugere til gode i første omgang.

Der er ikke forlydende om, hvornår ordningen kommer til at gælde i resten af verden.

Mere til historien

Med stigende mobilpriser og dalene globalt mobilsalg, ser det ud til at brugerne beholder deres smartphones længere. Dermed er det et skridt i den rigtige retning, man kunne dog godt ønske, at Apple havde lyst til at åbne døren helt i stedet for kun på klem.

Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
56 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram