100 millioner følgere! Hvorfor er han så stor?

PewDiePie er verdens største YouTuber med over 100 millioner følgere. Han er god for 130 millioner kroner, ifølge ham selv. Hvorfor er PewDiePie så stor?

PewDiePie er verdens største YouTuber (Kilde: PewDiePie MereMobil.dk)
PewDiePie er verdens største YouTuber (Kilde: PewDiePie MereMobil.dk)

PewDiePie startede i 2010 med at uploade gaming-videoer til YouTube. Det har vist sig at være en ret god forretning.

Bag PewDiePie gemmer sig den 29-årige svenske mand Felix Arvid Ulf Kjellberg. Godt 10 år efter han uploadede de første gaming-videoer, er han nu den enkeltperson med flest abonnenter i hele verden.

Det svarer altså til, at rundt regnet 17 gange Danmarks befolkning følger ham. Det skriver DR. Hvis man lagde alle hans followere sammen og de skulle udgøre et land, så ville det være verdens trettende mest befolkede land.

YouTube Kids er klar til danskerne

PewDiePie bor i dag i Brighton (Storbritannien) og er god for mindst 20 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 130 millioner kroner.

DR har talt med tre eksperter, som kommer med deres syn på, hvorfor PewDiePie er blevet så stor på YouTube.

Rasmus Kolbe, der er kendt på Snapchat som Lakserytteren, mener, at han har en strategisk sans og generelt er en god forretningsmad. Dette gemmes bag hans sjove og ironiske facade. Foruden at være kendt som Lakserytteren er Rasmus Kolbe også direktør i Hippo Talent Management og kreativ direktør og partner i WeAreCube.

-”Jeg er helt sikker på, at PewDiePie kigger på Google Trends og andre steder for at kunne snakke med om det, andre snakker om på nettet. Bag den sjove, ironiske facade gemmer der sig uden tvivl en velovervejet forretningsmand, men det mærker man ikke,” mener Rasmus Kolbe.

Espen Aarseth, professor på IT-Universitetet, fortæller også, at PewDiePie har været med til at ændre mediebilledet, som det har været indtil for få år siden.

Reklamerne på YouTube bliver længere

- ”Han har så mange abonnenter, at han er med til at ændre mediebilledet, som vi har forstået det indtil for få år siden. Han har direkte adgang til 100 millioner følgere på YouTube i forhold til eksempelvis Donald Trump, der 'kun' har 63 millioner følgere på Twitter,” lyder det fra Espen Aarseth til DR.

Stadig den samme...

Flere fortæller også, at PewDiePie ikke har ændret sig og stadigvæk er den samme.

Han er ikke længere "kun" gameren, men har også videoer med sig selv og hans tidligere kæreste (nu kone). Hvilket også ses på en af de nyeste videoer, der er sammendrag fra deres bryllup. Dette er uploadet 24. august og har været vist næsten 19 millioner gange netop nu.

Kender du PewDiePie? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder, hvis du har en idé om, hvad det er han gør så godt.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Vidste du, at du også kan finde MereMobil.dk på YouTube? Vi er dog et pænt stykke fra PewDiePie med kun 2.643 abonnenter. Vi har dog heller ikke nogen ambition om at blive ligeså store 🙂 Du kan se vores mest sete video med tæt på 75.000 visninger her.

Nye funktioner: Brugerne på TikTok kan begrænse indholdet

TikTok forsøger endnu engang at gøre noget ved deres dårlige ry.

(mere…)
Et af WhatsApps største irritationsmomenter rettes snart

WhatsApp har 2 mia. brugere på verdensplan, men der er et kæmpe minus. Nu bliver dette irritationsmoment snart rettet.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
TikTok fjerner millioner af videoer

TikTok har haft et blakket ry i de senere år, men nu ryddes der ”op”. En ny rapport viser hvad og hvor meget, som fjernes fra tjenesten.

(mere…)
SnapChat arbejder på betalingsløsning

SnapChat er i gang med de tidlige tests af et betalingsabonnement, som hedder SnapChat Plus.

(mere…)
Elon Musk stiller betingelser for Twitter-handlen

Det gav masser af overskrifter, da det blev meldt ud, at Elon Musk havde købt Twitter, men nu stilles der betingelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram