YouTube Kids er klar til danskerne

0

Google er klar med børnekanalen YouTube Kids til det danske marked. Du kan fra i dag få YouTube Kids i Danmark.

YouTube Kids (Foto: Google)
YouTube Kids (Foto: Google)

Google er langt om længe klar med deres videokanal YouTube Kids på det danske marked. YouTube Kids er kort sagt et videounivers med børnevenligt indhold. Målgruppen er børn i allerede 3 til 12 år. Indholdet er baseret på YouTubes gigantiske videokatalog.

En af de store fordele ved YouTube Kids er, at forældrene kan styre børnenes skærmtid. Ligesom også alt indhold kommer fra godkendte leverandører og annoncer og andet indhold tjekkes manuelt.

-”Der har manglet et trygt og sikkert univers til børn under 13 år. Dette er en særskilt app, hvor man som forældre kan være sikre på, at videoer og indhold er gennemtjekket og sikkert. Et trygt og sikkert univers til de små og et nyt redskab til forældrene,” siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef hos Google i Danmark.

For meget skærmtid skader småbørns sprog

Brugerne kan heller ikke kommentere på indholdet på YouTube Kids. Man kan heller ikke kan uploade videoer selv.

Ligesom YouTube er YouTube Kids reklamefinansieret. Derfor er der mange annoncer. Reklamerne bliver dog screenet manuelt, så reklamer der ikke henvender sig til målgruppen ikke vises på kanalen. Annoncer hvor du kan klikke dig videre ”online” er ikke tilladt på YouTube Kids.

Selvom meningen er, at ”forbudt indhold” ikke skal være tilgængeligt via YouTube Kids er det altså sket. Derfor opfordrer Red Barnet forældrene til, at det ikke bliver en sovepude og man fortsat overvåger og holder øje med, hvad børnene ser. Det skriver DR.dk.

Forældre overlader små børn til sig selv på internettet

Støder man på indhold, der ikke hører hjemme på YouTube kan man anmelde det til Google, der derefter ser det igennem med menneskeøjne.

Download allerede nu…

YouTube Kids kommer som en app til både smartphones, tablets og på forskellige TV-platforme (Apple TV) og til spilkonsoller.

Du kan også købe et abonnement til YouTube Kids og dermed helt slippe for reklamerne. Det er YouTube Premium, som koster 119 kroner om måneden.

YouTube Music og Premium er åbnet i Danmark

Du kan downloade YouTube Kids gratis i Google Play Store og det er også på vej til Apples App Store.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Det er flere år siden at YouTube Kids blev lanceret tilbage på det amerikanske marked – siden er flere markeder fulgt efter. I dag er YouTube Kids tilgængeligt på 53 markeder. Der er ifølge Google mere end 14 millioner ugentlige brugere

Læs også:
Sådan får du adgang til YouTube Kids for børn
Podcast #31: Derfor skal børn have iPad og smartphone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer