Trump på spil igen – vil forbyde end-to-end kryptering

4

Handelsforbuddet mellem USA og Huawei er afblæst, men Donald Trump og den amerikanske regering har nu kastet “kærligheden” på end-to-end kryptering.

Folk rundt i verden kommunikerer på kryds og tværs og benytter flere forskellige beskedtjenester. Derfor er mange måske også bekymrede for, at deres personlige samtaler læses af fremmede. For at undgå dette, så benyttes end-to-end kryptering, så det kun er afsenderen og modtageren, der kan se kommunikationen.

I dag bruger mere eller mindre alle end-to-end-kryptering. Alle lige fra Apple over Facebook til Google.

Dermed kan hackere og deslige ikke få fat i personlige oplysninger og misbruge informationer, som er på vores digitale enheder.

Denne besked-app er mest sikker

Men nu overvejer, den amerikanske præsident Donald Trump, og den amerikanske regering, at forbyde end-to-end-kryptering. Det skriver Android Authority.

Donald Trump og den amerikanske regering er ikke imponerede over, at politi og lignende ikke har nem adgang til beskeder. Derfor undersøger amerikanske embedsmænd muligheden for at lovgive imod visser typer af kryptering. Dette kan resultere i et forbud mod end-to-end-kryptering.

Tidligere har Donald Trump kritiseret Apple for ikke at ville låse en iPhone op. Her måtte et eksternt firma hjælpe, hvilket kostede FBI over en million dollars.

Det er uvist, hvad det ender med, og om det bliver som amerikanerne ønsker. Sikkert er det dog, at det i nogle situationer er en god idé, mens det i andre er rigtigt skidt. Hackere og lignende får frit spil, men det vil også gøre politiets arbejde nemmere.

Mere til historien

Donald Trump har i weekenden afblæst krisen mellem Huawei og USA, så amerikanske virksomheder igen får mulighed for at samarbejde med Huawei.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer