Trump på spil igen – vil forbyde end-to-end kryptering

Handelsforbuddet mellem USA og Huawei er afblæst, men Donald Trump og den amerikanske regering har nu kastet “kærligheden” på end-to-end kryptering.

Folk rundt i verden kommunikerer på kryds og tværs og benytter flere forskellige beskedtjenester. Derfor er mange måske også bekymrede for, at deres personlige samtaler læses af fremmede. For at undgå dette, så benyttes end-to-end kryptering, så det kun er afsenderen og modtageren, der kan se kommunikationen.

I dag bruger mere eller mindre alle end-to-end-kryptering. Alle lige fra Apple over Facebook til Google.

Dermed kan hackere og deslige ikke få fat i personlige oplysninger og misbruge informationer, som er på vores digitale enheder.

Denne besked-app er mest sikker

Men nu overvejer, den amerikanske præsident Donald Trump, og den amerikanske regering, at forbyde end-to-end-kryptering. Det skriver Android Authority.

Donald Trump og den amerikanske regering er ikke imponerede over, at politi og lignende ikke har nem adgang til beskeder. Derfor undersøger amerikanske embedsmænd muligheden for at lovgive imod visser typer af kryptering. Dette kan resultere i et forbud mod end-to-end-kryptering.

Tidligere har Donald Trump kritiseret Apple for ikke at ville låse en iPhone op. Her måtte et eksternt firma hjælpe, hvilket kostede FBI over en million dollars.

Det er uvist, hvad det ender med, og om det bliver som amerikanerne ønsker. Sikkert er det dog, at det i nogle situationer er en god idé, mens det i andre er rigtigt skidt. Hackere og lignende får frit spil, men det vil også gøre politiets arbejde nemmere.

Mere til historien

Donald Trump har i weekenden afblæst krisen mellem Huawei og USA, så amerikanske virksomheder igen får mulighed for at samarbejde med Huawei.

Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram