Trump på spil igen – vil forbyde end-to-end kryptering

Handelsforbuddet mellem USA og Huawei er afblæst, men Donald Trump og den amerikanske regering har nu kastet "kærligheden" på end-to-end kryptering.

Folk rundt i verden kommunikerer på kryds og tværs og benytter flere forskellige beskedtjenester. Derfor er mange måske også bekymrede for, at deres personlige samtaler læses af fremmede. For at undgå dette, så benyttes end-to-end kryptering, så det kun er afsenderen og modtageren, der kan se kommunikationen.

I dag bruger mere eller mindre alle end-to-end-kryptering. Alle lige fra Apple over Facebook til Google.

Dermed kan hackere og deslige ikke få fat i personlige oplysninger og misbruge informationer, som er på vores digitale enheder.

Denne besked-app er mest sikker

Men nu overvejer, den amerikanske præsident Donald Trump, og den amerikanske regering, at forbyde end-to-end-kryptering. Det skriver Android Authority.

Donald Trump og den amerikanske regering er ikke imponerede over, at politi og lignende ikke har nem adgang til beskeder. Derfor undersøger amerikanske embedsmænd muligheden for at lovgive imod visser typer af kryptering. Dette kan resultere i et forbud mod end-to-end-kryptering.

Tidligere har Donald Trump kritiseret Apple for ikke at ville låse en iPhone op. Her måtte et eksternt firma hjælpe, hvilket kostede FBI over en million dollars.

Det er uvist, hvad det ender med, og om det bliver som amerikanerne ønsker. Sikkert er det dog, at det i nogle situationer er en god idé, mens det i andre er rigtigt skidt. Hackere og lignende får frit spil, men det vil også gøre politiets arbejde nemmere.

Mere til historien

Donald Trump har i weekenden afblæst krisen mellem Huawei og USA, så amerikanske virksomheder igen får mulighed for at samarbejde med Huawei.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram