Tak til Jony for de ikoniske designs og produkter

Jonathan Ive, chefdesigner hos Apple, stopper nu hos Apple efter 27 år. Læs historien og se nogle af de ikoniske designs og produkter han står bag.

Jonathan Ive
Jonathan Ive (Foto: Apple)

Jonathan Ive, også kendt som Jony Ive, har meldt ud, at han stopper senere i år hos Apple efter 27 år. I stedet for at være ansat i Apple vil Jony Ive nu være selvstændig.

Den populære designer er 52 år. Han har haft en central rolle i udviklingen af flere af Apples største succeser, som Jony Ive og Steve Jobs skabte i et tæt samarbejde.

Den ikoniske iPhone 4 fra Apple fylder 9 år

Jony Ive startede hos Apple i 1992. Og han viste hurtigt sit værd, hvilket betød han fire år senere blev forfremmet til at stå i spidsen for designafdelingen. I 2015 blev han yderligere udnævnt som Chief Design Officer (CDO).

I forbindelse med udmeldingen om, at Jony Ive stopper hos Apple og i stedet bliver selvstændig fortæller Apples topchef, Tim Cook, at Apple i midten af 1990’erne var ved at lukke. Men med hjælp fra Jony Ive oplevede Apple en ”genfødsel”, som han spillede en stor rolle i.

-”Jony er enestående i designverdenen, og hans rolle i Apples genrejsning kan ikke overvurderes. Fra 1998's banebrydende iMac til iPhone,” udtaler Apples topchef Tim Cook ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jony Ives eget designfirma får navnet FromLove.

-”Efter næsten 30 år og utallige projekter er jeg mest stolt af, at vi hos Apple har opbygget en varig designafdeling med processer og en kultur, som er uden sidestykke,” siger Jony Ive ifølge nyhedsbureauet AFP.

Apple har også oplyst, at de vil være blandt kunderne i Jony Ives firma.

Jony Ive står bag blandt andet

  • iMac G3 (1998)  
  • iPod (2001)
  • iMac G5 (2004)
  • iPod Mini (2004)
  • iPhone (2007)
  • iPad (2010)
  • iOS 7 (2013)
  • Apple Watch (2014)
  • Apple Park (2017)

Du kan se 15 af de mest ikoniske designs her.

iPhone gennem tiden – sådan har iOS udviklet sig

Mere til historien

Rygterne om, hvorfor Jony Ive har valgt at forlade Apple, florerer i stor stil. Nogle mener, at der har været uenigheder mellem Jony Ive og Tim Cook. Sikkert er det dog, at det i hvert fald udefra har virket til, at Tim Cook har haft mere fokus på driftsdelen end produktdesign, som under Steve Jobs fik mere fokus. Noget Tim Cook dog har sagt ikke har noget på sig.

Læs også:
Nu kan du prøve iOS 13 – Apple har udsendt public beta

Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram