Slip for skjulte bankgebyrer på sommerferien

Sommerferie i udlandet kan blive en dyr affære, hvis ikke du er opmærksom på gebyrer fra kontanthævninger og betalinger, viser en analyse.

MyBanker står bag en analyse, som viser, at der er mange penge at spare på skjulte gebyrer for ferielystne danskere, hvis de ikke tænker sig om med betalingskortene.

Turister kan ende med at betale mange penge i gebyrer ved kontanthævninger eller betaling med betalingskort i butikker og på restauranter.

Ifølge MyBankers analyse må nogle forbrugere betale op mod 2 procent i gebyr ved kontanthævninger i udenlandske bankautomater. Gebyret for at betale med kort er mellem 1,5 og 2 procent, hvis kort fra Danmarks tre største banker benyttes.

LÆS OGSÅ: Apple vil revolutionere finansverdenen med en ny type kreditkort

Det kan samlet set blive rigtigt mange penge i løbet af en ferie.

Neobanken Lunar Way tilbyder et Travel Card, hvor gebyrer er droppet – både de synlige og de skjulte.

-”Mange turister bliver overraskede over de mange gebyrtrækninger på kontoudtoget efter ferien. Det er netop det, Travel Card gør op med. Derfor betaler vores brugere hverken for at hæve eller betale med kort i europæiske lande og andre udvalgte valutaer, og de betaler kun et beskedent beløb for at betale med kort i lande uden for eurozonen, Norden og USA. Derudover ligger vores vekselkurser næsten helt op ad Nationalbankens, og derfor kan det nærmest ikke gøres billigere,” siger Peter Smith, CBO i Lunar Way i en pressemeddelelse.

Sammenlign lån inden du låner penge til en ny smartphone

Travel Card er et såkaldt multivaluta-kort, hvilket betyder man ændrer valutaen til det land man er i og derefter fungerer kortet, som eksempelvis et britisk betalingskort.

Vi anbefaler i hvert fald, at man tænker sig om. Det gælder også, at man husker at tjekke, hvor meget man kan bruge mobilen i udlandet uden det koster ekstra. Ferie er rarest, hvis det ikke koster ekstra når den er slut.

Mere til historien

Flere mobilabonnementer er også steget i pris op til sommerferien. Du gør klogt i at tjekke om dit også er steget, hvis du ikke allerede ved det.

Læs også:
Priserne i parkeringsapps er umulige at sammenligne

Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

(mere…)
MobilePay slog atter rekorder på Black Friday 2021

Black Friday er blevet til Black Week, hvilket spreder danskernes shopping ud. Black Friday er dog fortsat størst.

(mere…)
Dansk app-bank melder krig mod MobilePay

Lunar vil gøre det lettere for kunderne at handle på nettet.

(mere…)
Du kan snart betale med Google Pay fra dit smartwatch

Danskere får mulighed for at benytte Google Pay direkte fra et smartwatch med Wear OS.

(mere…)
MobilePay har sat ny rekord for flest overførsler

KORT NYT: Den danske mobilbetalingsapp MobilePay har hen over sommeren oplevet stor fremgang i antallet af transaktioner. Juni er ny rekord.

(mere…)
Rekordår for MobilePay – trods hårdt forår

MobilePay har haft det hårdt i 2020, hvor coronakrisen har betydet et anderledes år. Foråret var hårdt ramt på transaktioner, mens MobilePay Online har succes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram