Slip for skjulte bankgebyrer på sommerferien

3

Sommerferie i udlandet kan blive en dyr affære, hvis ikke du er opmærksom på gebyrer fra kontanthævninger og betalinger, viser en analyse.

MyBanker står bag en analyse, som viser, at der er mange penge at spare på skjulte gebyrer for ferielystne danskere, hvis de ikke tænker sig om med betalingskortene.

Turister kan ende med at betale mange penge i gebyrer ved kontanthævninger eller betaling med betalingskort i butikker og på restauranter.

Ifølge MyBankers analyse må nogle forbrugere betale op mod 2 procent i gebyr ved kontanthævninger i udenlandske bankautomater. Gebyret for at betale med kort er mellem 1,5 og 2 procent, hvis kort fra Danmarks tre største banker benyttes.

LÆS OGSÅ: Apple vil revolutionere finansverdenen med en ny type kreditkort

Det kan samlet set blive rigtigt mange penge i løbet af en ferie.

Neobanken Lunar Way tilbyder et Travel Card, hvor gebyrer er droppet – både de synlige og de skjulte.

-”Mange turister bliver overraskede over de mange gebyrtrækninger på kontoudtoget efter ferien. Det er netop det, Travel Card gør op med. Derfor betaler vores brugere hverken for at hæve eller betale med kort i europæiske lande og andre udvalgte valutaer, og de betaler kun et beskedent beløb for at betale med kort i lande uden for eurozonen, Norden og USA. Derudover ligger vores vekselkurser næsten helt op ad Nationalbankens, og derfor kan det nærmest ikke gøres billigere,” siger Peter Smith, CBO i Lunar Way i en pressemeddelelse.

Sammenlign lån inden du låner penge til en ny smartphone

Travel Card er et såkaldt multivaluta-kort, hvilket betyder man ændrer valutaen til det land man er i og derefter fungerer kortet, som eksempelvis et britisk betalingskort.

Vi anbefaler i hvert fald, at man tænker sig om. Det gælder også, at man husker at tjekke, hvor meget man kan bruge mobilen i udlandet uden det koster ekstra. Ferie er rarest, hvis det ikke koster ekstra når den er slut.

Mere til historien

Flere mobilabonnementer er også steget i pris op til sommerferien. Du gør klogt i at tjekke om dit også er steget, hvis du ikke allerede ved det.

Læs også:
Priserne i parkeringsapps er umulige at sammenligne

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer