Google klar med website for hemmeligt projekt

KORT NYT: Google Fuchsia begynder nu at røre på sig. Et website for udviklere er åbnet.

Sidste år begyndte snakken om Fuchsia OS at brede sig. Ved udviklerkonferencen, Google I/O, i maj, bekræftede Google, at de arbejder på Fuchsia OS.

Fuchsia OS er et open source-projekt, som nogle mener kan blive en erstatning af Android over tid. Google bruger selv disse ord om Fuchsia OS: ”a modular, capability-based operating system”.

Nu er stikket sat i til et udviklerwebsite. Indtil nu er Fuchsia.dev ikke på nogen måde visuelt. Det er stort set kun dokumentation, der giver udviklerne mere indsigt i Googles eksperimentelle operativsystem.

Fuchsia er baseret på den nye Zircon micokernel. Android og Chrome OS systemerne er baseret på Linux kernel.

Skalerbarheden er større i Fuchsia end Android, forlyder det. Google har, ifølge Android Central, planer om at bruge systemet på en lang række enheder som smartphones, tablets og notebooks.

Sidste sommer rapporterede Bloomberg, at Google havde sat 100 udviklere i gang med Fuchsia OS. Ud af de 88.000 ansatte i Alphabet (2017-tal) er det dog kun en brøkdel af Googles samlede resurser.

Tiden vil vise om Fuchsia OS er Googles "plan-b". Altså at Google ikke skal begynde fra nul, hvis Android pludselig bliver ”for bøvlet”.

I forvejen skal Google jo nå til en fælles forståelse med parterne Open Handset Alliance. Måske, måske ikke, vil Google i lighed med Apple, satse på deres helt egen platform, hvor de ikke behøver spørge nogen – og hvor de hele vejen igennem selv sætter dagsordenen.

På MereMobil.dk følger vi Fuchsia OS på sidelinjen, så vi kan se hvad det udvikler sig til.

Hvad tænker du er planen med Fuchsia?

VIDEO: Smart SMS-trick til Android telefoner

Tjek denne video for mere baggrund om Fuchsia

Mere til historien

De første rapporter om Google Fuchsia kom i august 2016. Vi skrev første gang om systemet i juli 2018 under overskriften: ”Googles hjemmebyggede styresystem kan erstatte Android”. 

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram