Google klar med website for hemmeligt projekt

KORT NYT: Google Fuchsia begynder nu at røre på sig. Et website for udviklere er åbnet.

Sidste år begyndte snakken om Fuchsia OS at brede sig. Ved udviklerkonferencen, Google I/O, i maj, bekræftede Google, at de arbejder på Fuchsia OS.

Fuchsia OS er et open source-projekt, som nogle mener kan blive en erstatning af Android over tid. Google bruger selv disse ord om Fuchsia OS: ”a modular, capability-based operating system”.

Nu er stikket sat i til et udviklerwebsite. Indtil nu er Fuchsia.dev ikke på nogen måde visuelt. Det er stort set kun dokumentation, der giver udviklerne mere indsigt i Googles eksperimentelle operativsystem.

Fuchsia er baseret på den nye Zircon micokernel. Android og Chrome OS systemerne er baseret på Linux kernel.

Skalerbarheden er større i Fuchsia end Android, forlyder det. Google har, ifølge Android Central, planer om at bruge systemet på en lang række enheder som smartphones, tablets og notebooks.

Sidste sommer rapporterede Bloomberg, at Google havde sat 100 udviklere i gang med Fuchsia OS. Ud af de 88.000 ansatte i Alphabet (2017-tal) er det dog kun en brøkdel af Googles samlede resurser.

Tiden vil vise om Fuchsia OS er Googles “plan-b”. Altså at Google ikke skal begynde fra nul, hvis Android pludselig bliver ”for bøvlet”.

I forvejen skal Google jo nå til en fælles forståelse med parterne Open Handset Alliance. Måske, måske ikke, vil Google i lighed med Apple, satse på deres helt egen platform, hvor de ikke behøver spørge nogen – og hvor de hele vejen igennem selv sætter dagsordenen.

På MereMobil.dk følger vi Fuchsia OS på sidelinjen, så vi kan se hvad det udvikler sig til.

Hvad tænker du er planen med Fuchsia?

VIDEO: Smart SMS-trick til Android telefoner

Tjek denne video for mere baggrund om Fuchsia

Mere til historien

De første rapporter om Google Fuchsia kom i august 2016. Vi skrev første gang om systemet i juli 2018 under overskriften: ”Googles hjemmebyggede styresystem kan erstatte Android”. 

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram