Google klar med website for hemmeligt projekt

3

KORT NYT: Google Fuchsia begynder nu at røre på sig. Et website for udviklere er åbnet.

Sidste år begyndte snakken om Fuchsia OS at brede sig. Ved udviklerkonferencen, Google I/O, i maj, bekræftede Google, at de arbejder på Fuchsia OS.

Fuchsia OS er et open source-projekt, som nogle mener kan blive en erstatning af Android over tid. Google bruger selv disse ord om Fuchsia OS: ”a modular, capability-based operating system”.

Nu er stikket sat i til et udviklerwebsite. Indtil nu er Fuchsia.dev ikke på nogen måde visuelt. Det er stort set kun dokumentation, der giver udviklerne mere indsigt i Googles eksperimentelle operativsystem.

Fuchsia er baseret på den nye Zircon micokernel. Android og Chrome OS systemerne er baseret på Linux kernel.

Skalerbarheden er større i Fuchsia end Android, forlyder det. Google har, ifølge Android Central, planer om at bruge systemet på en lang række enheder som smartphones, tablets og notebooks.

Sidste sommer rapporterede Bloomberg, at Google havde sat 100 udviklere i gang med Fuchsia OS. Ud af de 88.000 ansatte i Alphabet (2017-tal) er det dog kun en brøkdel af Googles samlede resurser.

Tiden vil vise om Fuchsia OS er Googles “plan-b”. Altså at Google ikke skal begynde fra nul, hvis Android pludselig bliver ”for bøvlet”.

I forvejen skal Google jo nå til en fælles forståelse med parterne Open Handset Alliance. Måske, måske ikke, vil Google i lighed med Apple, satse på deres helt egen platform, hvor de ikke behøver spørge nogen – og hvor de hele vejen igennem selv sætter dagsordenen.

På MereMobil.dk følger vi Fuchsia OS på sidelinjen, så vi kan se hvad det udvikler sig til.

Hvad tænker du er planen med Fuchsia?

VIDEO: Smart SMS-trick til Android telefoner

Tjek denne video for mere baggrund om Fuchsia

Mere til historien

De første rapporter om Google Fuchsia kom i august 2016. Vi skrev første gang om systemet i juli 2018 under overskriften: ”Googles hjemmebyggede styresystem kan erstatte Android”. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer