Datarekord sat på Roskilde Festival

Der har aldrig tidligere været brugt så meget data på én dag, som brugerne af 3’s netværk gjorde torsdag. Se hvor meget data, der røg gennem netværket her.

Teleselskabet 3 oplever rekord dataforbrug på Roskilde Festival 2019 (Foto: Teleselskabet 3)
Teleselskabet 3 oplever rekord dataforbrug på Roskilde Festival 2019
(Foto: Teleselskabet 3)

Roskilde Festival kunne to dage inde i årets program slå rekorden i brug af data på mobilen. Teleselskabet 3 har målt et rekordhøjt dataforbrug, torsdag den 4. juli 2019, hvor hele 14,2 TB data røg gennem netværket.

Rekorden er 13 procent højere end den tidligere dagsrekord, som blev sat sidste år (torsdag den 5. juli 2018).

-”Kundernes dataforbrug stiger generelt år for år, og det skal jeg love for, det også gør på Roskilde. Derfor har vi arbejdet på netværket i flere uger for at være klar til at håndtere den massive datavolumen, og det vil overraske mig, hvis ikke vi når at slå et par rekorder mere inden søndag. Vi ved fra de tidligere år, at dataupload er størst under de helt store navne, hvor folk lægger billeder og videoer op fra koncerterne. Opkald og sms’er topper typisk lige før og efter koncerterne, hvor folk har travlt med at koordinere med hinanden,” siger Stefan Ring, der er ansvarlig for 3’s netværk på Roskilde Festival, som også fortæller, at Instagram er årets mest populære app på festivalen.

Så vildt er mobilnetværket på Roskilde Festival

Roskilde Festival er testområde

Teleselskabet 3 sætter massivt ind med netværk på Roskilde Festival. Dette gør de, da det bruges som testområde. Roskilde Festival er nemlig Danmarks fjerdestørste-by målt på indbyggertal de dage, hvor arrangementet finder sted. Dermed kan de mere end 130.000 deltagere være med til at teste netværkets muligheder med deres massive og konstante dataforbrug.

Ny teknologitest på Roskilde Festival gavner snart flere kunder

I år har teleselskabet 3 testet omlægning (refarming) af frekvenser fra 3G til 4G, det skal være med til at øge hastigheden og effektiviteten i netværket. Kort sagt betyder det, at der under festivalen vil blive lukket ned for nogle af selskabets 3G-frekvenser, som i stedet skal benyttes til at udvide kapaciteten på 4G-nettet.

-”Når vi frigiver frekvensspektrum fra 3G til 4G, vil man som bruger af netværket tydeligt kunne mærke den ekstra 4G-kapacitet i form af forbedret lydkvalitet ved opkald og hurtigere datahastigheder. Langt de fleste mobiler på vores netværk under festivalen understøtter 4G, ligesom stadig mere taletrafik bliver håndteret på 4G. Derfor er Roskilde Festival et oplagt sted at teste, hvordan vi kan maksimere 4G-kapaciteten på hver enkelt mast,” forklarer Stefan Ring.

Lukning af 3G-nettet testes i praksis

Disse timer var netværket glødende…

3 oplyser desuden, at den travleste time for opkald (torsdag den 4. juli 2019) var mellem klokken 21 og 22, hvilket var lige inden Mø gik på scenen. Mens timen, hvor der blev sendt flest SMS-beskeder, var mellem klokken 20 og 21.

De 14,2 TB data, som blev brugt af 3’s kunder torsdag, svarer til 263 døgns konstant streaming af Netflix i HD-kvalitet.

Mere til historien

Det akkumulerede dataforbrug fra fredag den 29. juni 2019, hvor Roskilde Festival begyndte for de første, og frem til torsdag den 4. juli 2019 klokken 23.59 var på 62,9 TB data. Det er en stigning på 11 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Læs også:
Apple ejer Roskilde Festival og andre tech fun facts

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram