Googles konsoldræber skuffer inden starten

For 69 kroner får du adgang til platformen. Vil du mere, så må du betale. Google Stadia er ikke flatrate-gaming.

Googles entre i cloudgaming er end i en skuffelse inden det første spil er startet. I marts blev Google Stadia lanceret.

Idéen er, at selv store A-titler skal kunne spilles over nettet på ”en hvilken som helst enhed”. I stedet for at kræve uanede mængder af processor- og grafikkraft lokalt hos brugerne, så sker afviklingen i Googles datacentre.

Udover de åbenlyse tekniske forhindringer i blandt andet svartider og datahastighederne hos brugerne så var forventningen, at Stadia blev en flatrate-tjeneste; én spil der giver adgang til et stort katalog af spil. Præcis som det kendes fra tjenester som Netflix.

Virkeligheden blev en anden. Google har nemlig præsenteret en overraskende prismodel.

Adgang for 69 kroner – men KUN adgang

Google prismodel skuffer alle, der havde regnet med flatrate-gaming på Stadia.

Stadia Pro, der åbner i november 2019, koster 69 kroner om måneden. For denne pris får du adgang til platformen. Herefter stiger omkostningerne.

De 69 kroner er så at sige kun adgangsbilletten. For den pris får du lov til at købe spil på Stadia. Hvad titlerne koster er ikke offentliggjort.

Blandt titlerne er Dragon Ball Xenoverse 2, Doom Eternal, Football Manager 2020, Farming Simulator 19, Tomb Raider Trilogy og en række andre.

Derudover lover Google, at de ”fra tid til anden vil frigive adgang til ekstra spil meromkostninger”. Med fra starten er Destiny 2 og Shadowkeep.

Til gengæld kan du ”glæde dig over” at Stadia Pro abonnementet giver mulighed for rabat ved spilkøb. Dette er ikke tilfældet for Stadia Base, en gratis adgang med begrænsede muligheder, der åbner i 2020. Her er spillene dyrere.

Spilekspert om perspektiverne i cloudgaming

Hør spilekspert Thomas Bense, Pixel.tv, vurdere perspektiverne i Google Stadia og cloudgaming. Du finder flere spændende indslag i vores tech-podcast.

Gammel betalingsmodel

Der er ikke ligefrem positive meldinger fra en spilekspert, efter Google har afsløret flere detaljer om Stadia.

– ”Jeg er sgu skuffet! Det havde været mere spændende, hvis de havde gjort som Netflix. Nu er det blot en ny måde at spille spil på, men med den samme gamle betalingsmodel som alle de andre. Der er intet nyt i denne her løsning; det er fuldstændig mage til det, vi allerede kender fra Playstation og Xbox,” siger Troels Møller, DR’s spilekspert på Troldspejlet.

FLERE DETALJERGoogle vil streame spil til smartphonen

Også hos Pixel.tv er de skuffede.

– “Jeg er enig med Troels. De skulle være gået all-in med en pris for det hele. Det andet bliver for uigennemskueligt. En fast pris ville skabe tryghed,” siger spilekspert Thomas Bense til MereMobil.dk.

Stadia Pro abonnementet giver adgang til 4K-opløsning (60 fps) og 5.1 surroundsound. Stadia Base, som åbner i 2020, har kun 1080p-opløsning (60 fps) og stereolyd.

Mere til historien

Apples bud på cloudgaming hedder Apple Arcade. Her åbnes i 2019 med mere end 100 nye og eksklusive spil. Prisen er ikke oplyst. Et af spillene kommer fra danske LEGO.

Google slutter 2023 med stor opdatering til Pixel

I en stor opdatering til Google Pixel, er der kommet store nyheder til kamera-delen, og kunstig intelligens tager det til et højere niveau.

(mere…)
Den nye AI-model Gemini skal gøre Google Bard meget klogere

Google har introduceret en ny kraftig AI-model, der skal konkurrere 1:1 med ChatGPT.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram